StoryEditorOCM
Hrvatskana čekanju

MUP demantira da je policajac iz Mirkovaca koji se odazvao mobilizaciji u Srbiji vraćen na posao: ‘Postupak još traje‘

Piše Marko Didić
5. rujna 2023. - 16:54

Dvadesetjednogodišnji policajac PU vukovarsko-srijemske Milan Čujo iz Mirkovaca, koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i srpsko nije vraćen na posao u policiju kako smo napisali tvrde iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Čujo se odazvao mobilizacijskom pozivu kojim ga je u studenome prošle godine Ministarstvo obrane Republike Srbije pozvalo na vojni raspored i upis u vojarnu u Sremskoj Mitrovici

Točno je kako smo i napisali da je Čuji Disciplinski sud MUP-a u Osijeku izrekao kaznu oduzimanja deset posto plaće u razdoblju od tri mjeseca, ali žalbeni postupak je još u tijeku kako nam navode iz MUP-a pa ovaj slučaj još nije disciplinski okončan pošto se može žaliti i MUP kao tužitelj i Čujo.

Prije pisanja teksta poslali smo službeni upit MUP-u, ali odgovor nije stigao,nego je to učinjeno tek danas nakon objave teksta.

Odgovor MUP-a prenosimo u cijelosti:

- Nastavno na Vaš upit obavještavamo kako udaljenje iz službe svakog policijskog službenika, sukladno članku 112. stavku 4. Zakona o policiji (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19), traje do okončanja kaznenog postupka ili postupka zbog teže povrede službene dužnosti.

Budući da u konkretnom slučaju disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti još uvijek traje odnosno da nije donesena izvršna odluka, policijski službenik ne može biti vraćen na posao. Također, budući da je u tijeku žalbeni postupak, ne možemo prejudicirati konačnu odluku.

Pitali smo ih i je li Čujo jedini policajac koji se odazvao mobilizacijskom vojnom pozivu ili takvih slučajeva ima još,a iz MUP-a nam odgovaraju:

- U odnosu na Vaše posljednje pitanje obavještavamo kako se prema informacijama kojima raspolažemo radi o jedinom slučaju takve vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 01:18