StoryEditorOCM
Hrvatskaradije u manji

Ministru Dabri ponuđen smještaj u centru Zagreba od 92 kvadrata, on ga odbio: ‘Uklet je to stan...‘

Piše L.G./JL
29. svibnja 2024. - 18:49

Državni stan bivšeg ministra Marija Banožića od 92 kvadrata - iz kojeg je iselio odlazeći s dužnosti ministra nakon što je skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo muškarac, i dalje je prazan. Riječ je o stanu u užem središtu Zagreba koji je u vlasništvu države i za koji su Banožića prozivali da ga je sam sebi dodijelio, piše Jutarnji list.

Zbog tog ga je stana i kaznilo Povjerenstvo za sukob interesa. Uz to, dobio je i državnu subvenciju za gradnju kuće u Vinkovcima, unatoč tome što ima još jedan stan te su ga mnogi i zbog toga prozivali.

Državne nekretnine sada provode dodjelu stanova ministru demografije Ivanu Šipiću i potpredsjedniku Vlade te ministru poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Josipu Dabri. On i Šipić imaju pravo na više od 60 državnih stambenih kvadrata, prenosi Danas.hr.

Dabri je tako ponuđen stan koji je koristio Banožić, ali ga je on odbio. Useljava u stan od 62 kvadrata i to mu je, kaže, dovoljno jer njegovo troje djece neće biti s njim u Zagrebu te je poručio kako su dužnosnici tu da rade i prespavaju te je dosta, kako je rekao, bahatluka i podcjenjivanja građana.

"Ja sam skroman. Ukleti je to stan", rekao je kroz smijeh Dabro, kako prenosi Danas.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 12:57