StoryEditor
HrvatskaNOVA ŽARIŠTA

Knin prvi u zemlji zabranio koncerte i rad noćnih klubova na dva tjedna. No, osim klubova velik problem mogu predstavljati i navijači na utakmicama

Piše PSD
27. lipnja 2020. - 20:41

lz razloga provedbe preventivnih mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze bolesti COVID-19, na području Grada Knina, Stožer civilne zaštite Grada Knina donio je Odluku o zabrani rada noćnih klubova, noćnih barova i disco klubova te održavanje koncerata, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima.

Odluka se odnosi na razdoblje od dva tjedna, stoji u odluci koja je objavljena na službenim stranicama grada Knina. 

Tom zaključku gradskih vlasti i lokalnog Stožera civilne zaštite je prethodilo saznanje kako je osoba kojoj je utvrđena zaraza Covidom pjevač koji je nastupao u noćnom klubu pred oko 600 posjetitelja. 

Nastup je bio u subotu, 20 lipnja, dok je izvođač simptome, naveli su mediji, razvio dva dana kasnije.

image
Odluka kninskih vlasti
Grad Knin/ Stožer civilne zaštite

Krunoslav Capak govorio je u Dnevniku HRT-a o pandemiji koronavirusa, te se osvrnuo i na noćne klubove u kojima se bilježi zaraza, napose u zagrebačkim klubovima. 

- Sada smo imali još osam ili devet slučajeva povezanih s noćnim klubovima, reagirali smo na prvu dojavu i formirali timove koji idu u klubove i vidjeti krše li se mjere, a dolaze u obzir i radikalnije mjere, a to je ograničavanje rada klubovima u zatvorenom prostoru, o tome se diskutira - rekao je Capak i dodao kako to ovisi o razvoju situacije.

Međutim, ima jedna skupina koju će biti teško kontrolirati. 

Jedna od problematičnih populacija su i navijači. Naime, iako su jasno propisane mjere na stadionima, navijači se prije utakmnca okupljaju, piju, druže se, nema apsolutno nikakve distance. Njih tisuće. I tu je rizik od prijenosa zaraze velik. 

Također, tko može navijače razdvojiti na stadionima dok slave gol tima za kojeg navijaju.

Stoga bi trebalo apelirati na mlade ljude da se ( za sada) suzdrže od masovnijih okupljanja. Jer oni možda neće razviti bolest, ali lako je mogu prenijeti svojim starijim i bolesnim ukućanima za koje bolest može biti kobna. 

Nadajmo se samo da posljednje utakmice s posjetiteljima neće postati nova žarišta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 05:51