StoryEditorOCM
HrvatskaSLUČAJ REĐIJA

Klub vijećnika HDZ-a Sinj podnio kaznenu prijavu protiv Bulja: ‘Sumnjivim radnjama pogodovao privatnom kapitalu...‘

Piše VIJESTI SD
21. prosinca 2023. - 14:22

Klub vijećnika HDZ-a Sinj podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Mira Bulja i predlažu da nadležna istražna tijela poduzmu sve zakonom predviđene radnje i zaštite interese Grada Sinja i da to učine žurno, budući da je - kako navode - "u tijeku pokušaj uklanjanja i manipuliranja predmetnim dokazima".

Njihovo priopćenje donosim o u cijelosti:

"Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća nedvojbeno su dokazane činjenice da je Grad Sinj, zastupan po gradonačelniku Miru Bulju, 2. veljače 2022. primio ponudu za prvokup Ređije, gospodarske cjeline u središtu Sinja od 12.474 m/2 s 5 gospodarskih objekata, a da je gradonačelnik svojim naknadnim nezakonitim radnjama uzrokovao gubitak prava Grada Sinja da iznimno vrijedne nekretnine kupi za cijenu od 1,3 milijuna eura odnosno 104 eura/m2, a koje je onda Grad Sinj mogao koristiti za potrebe mladih obitelji, poduzetnika i društvenih sadržaja, sve ono što mu nasušno nedostaje.

Ako se uzme u obzir da cijena građevinskog zemljišta u najužem središtu Sinja, pogotovo koje se mogu koristiti za gospodarsku djelatnost u ovom trenutku idu prosječno oko 400 do 500 eura/m2, a poslovnog prostora (zgrada) od 1500 do 3000 eura/m2. Pa ako se uzme u obzir da vrijednost komunalnog doprinosa već postojećih zgrada Ređije ima približnu vrijednost od cca. pola milijuna eura, možda i više, lako dođemo do iznosa od preko 10 milijuna eura vrijednosti za cijeli kompleks.

image

HDZ priložio dokumente uz svoju kaznenu prijavu (faksimil)

image

HDZ priložio dokumente uz svoju kaznenu prijavu (faksimil)

Tek tada se utvrđuju razmjeri štete koju je Miro Bulj učinio za grad Sinj.

Upornost Mira Bulja u negiranju neoborivih dokaza i činjenica te prikrivanju istih (nedostavljanje vijećnicima tražene dokumentacije), prebacivanju odgovornosti, besramnom laganju građana Sinja i javnosti, ukazuje na njegovu ozbiljnu upletenost u sumnjive i nezakonite radnje kojima je prepustio prostor sinjske Ređije - privatnom kapitalu.

Izvanrednom sjednicom postigli smo svoj cilj, obavijestili javnost i građane o nezakonitim radnjama gradonačelnika Bulja, zlouporabi položaja i ovlasti, prikrivanju činjenica i dokaza, a točku smo na kraju rasprave povukli, budući većini u Gradskom vijeću Bulj - SDP, nismo htjeli dozvoliti manipuliranje Zaključkom.

Povukli smo Zaključak, no ovim podnosimo Kaznenu prijavu. (...)", javljaju iz Kluba vijećnika HDZ-a Sinj.

image

Miro Bulj

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:37