StoryEditorOCM
Hrvatskapaljba po dorh-u

Karolina Vidović Krišto: Optužba protiv Lovrena i Modrića jedna je od najskandaloznijih u povijesti

Piše Hina
30. lipnja 2023. - 14:32

Zastupnica stranke Odlučnost i pravednost Karolina Vidović Krišto ustvrdila je u petak da je odluka DORH-a da optuži "naše nogometne genijalce, Dejana Lovrena i Luku Modrića, jedan je od najskandaloznijih događaja novije hrvatske povijesti".

"Luka Modrić je najvrjedniji veleposlanik Hrvatske u svijetu, kojemu se svijet divi, a DORH želi nogometnu reprezentaciju koja je simbol hrvatske sreće i ponosa baciti u blato", kazala je Vidović Krišto na konferenciji za novinare.

Na suđenju Ivi Sanderu, dodala je, niz svjedoka i optuženika nekoliko puta su mijenjali iskaze koje su dali pod prisegom i nitko od njih nije optužen, a Ratko Maček, koji je, kako je rekla, mijenjao iskaze dane pod prisegom, "ne samo da nije optužen za davanje lažnog iskaza nego je pravomoćno oslobođen svih drugih optužbi".

"Šta DORH svojim protuzakonitim radom čini hrvatskoj državi i njezinim građanima - štiti korupciju, što je dokazano na slučaju Žalac, kao i u privatizaciji CO-a u kojoj je građanima oteto 720 milijuna eura. U DORH-u su puni ormari korupcionaških predmeta što znači da protivno zakonu ne progoni kriminal, već ga skriva", ustvrdila je Vidović Krišto.

"DORH ne procesuira srbijanske ratne zločine, i to po nalogu Plenkovića i Pupovca, a Pupovca štiti jer je na skupu u Banja Luci, zajedno s osuđenim ratnim zločincima, negirao genocid u Banja Luci", kritizirala je Vidović Krišto.

Vidović-Krišto: Vodstvo DORH-a mora biti "trenutačno smijenjeno"

"Modrić i Lovren su kao djeca proživjeli teror protueuropskih i protuhrvatskih skupina, a svojom upornošću i karakterom proslavili su Hrvatsku u cijelome svijetu, a sada ih Plenkovićev DORH želi diskreditirati. DORH je mjerna jedinica kršenja zakona, i optužnicama protiv Lovrena i Modrića je prešao granicu svojih zlouporaba", rekla je i istaknula da "vodstvo DORH-a mora biti trenutačno smijenjeno".

Vidović Krišto je na konferenciji za novinare ustvrdila i da premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković blokiraju rad Sabora s jedinim ciljem – onemogućiti parlamentarnu raspravu.

"Blokiranje Sabora ima jedan jedini cilj: onemogućiti nadzor rada vlade, i to je potpuno jasno. Jer, korumpirano-plenkovićevsko-jandrokovićevske strukture imaju paničan strah od transparentnosti, i vladavine prava. Plenkovićeve strukture su Poreznu upravu, Državni inspektorat te Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja u potpunosti blokirale kako bi odabrane strukture mogle zlouporabama pljačkati hrvatske građane", ustvrdila je.

To, kako je dodala, građani osjete svakodnevno pri obavljanju kupnje - od mliječnih proizvoda, do higijenskih potrepština.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 14:17