StoryEditorOCM
Hrvatskaneugoda

Grlić Radman na presici objasnio zašto je pokušao poljubiti njemačku ministricu: ‘Možda je bio nezgodan trenutak...‘

Piše Vijesti SD
3. studenog 2023. - 15:35

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman sazvao je presicu nakon pokušaja da pred kamerama i fotoaparatima poljubi njemačku šeficu diplomacije Annalenu Baerbock koji je završio dosta neugodnim prizorom.

"Možda je bio to neki nezgodni trenutak. Mi ministri se uvijek srdačno pozdravimo. Ako ne netko nešto loše vidio u tome, onda isprika tome koji je tako shvatio. Avion je kasnio pa smo se vidjeli tek na family photo. Ja ne znam kako je to netko snimio. Mi sjedimo jedno do drugog, mi smo susjedi. To je bila jedna jako dobra konferencija. Možda je nespretno ispalo".

Je li zamjerila?

"Ne znam u čemu je bio problem. Nisam to vidio, nisam bio svjestan. Mi se uvijek srdačno pozdravimo. To je jedan srdačan ljudski pristup kolegici... I kolegi...", rekao je Grlić Radman, prenosi Index

Podsjetimo, Grlić Radman je prilikom slikanja na konferenciji o jačanju i proširenju Europske unije u Berlinu krenuo u pokušaj poljupca, na što se ona izmaknula. Izgledala je prilično zbunjeno i nastavila je gledati prema kamerama, dok se Grlić Radman samo smješkao.

O ovakvom ponašanju ministra iz Indexa su poslali upit vladi Andreja Plenkovića i Ministarstvu vanjskih poslova, no odgovore nismo dobili. Ipak, Grlić Radman je sazvao presicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:41