StoryEditorOCM
Hrvatskaministar otkrio

Božinović: Prema mojim informacijama traje istaga o curenju informacija u slučaju ‘Janaf‘. Tražio sam razgovor s glavnim ravnateljem policije

Piše PSD.
21. rujna 2020. - 20:32
Gospic, 180920. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkovic predsjedao je 8. sastankom Vlade sa zupanima te predstavnicima Udruge gradova i Udruge opcina u Gospicu. Teme sastanka bile su porezna reforma, reforma lokalne samouprave te koristenje europskih fondova i Plan gospodarskog oporavka. Na fotografiji: Davor Bozinovic.Robert Fajt/Cropix

U Dnevniku HRT-a večeras  je gostovao ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civiline zaštite Davor Božinović.

- Nove mjere o izolaciji i testiranju stupile su na snagu čim ih je HZJZ danas popodne objavio. One su najvažnije za struku, liječnike i epidemiologe, da znaju odrediti karantenu ili izolaciju od deset dana kad je u pitanju zaražen. Kontakti bi i dalje ostali u samoizolaciji 14 dana jer ne možete znati u kojem će se razdoblju pojaviti bolest.

Upute su opširne, dat će odgovore na brojna pitanja u svakodnevnom postupanju s bolesnicima ili sumnjivima, a u skladu su s onima što medicinska znanost zasad zna - rekao je Božinović dodavši da su upute javne i dostupne, kao i sve druge upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

O trenutnoj situaciji re...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:31