StoryEditor
Hrvatskabez pompe

Ante Gudelj imenovan zamjenikom glavnog ravnatelja policije: evo koje su se kadrovske promjene dogodile u MUP-u

4. svibnja 2018. - 18:07
Ante Gudelj

Bez velike medijske pompe, došlo je do kadrovskih promjena u Ravnateljstvu policije, a promjene se odnose na vrh Kriminalističke policije, na više razina.

Dosadašnji načelnik Uprave Kriminalističke policije Ante Gudelj imenovan je zamjenikom glavnog ravnatelja policije Nikole Miline za Krim-policiju, a na njegovo je mjesto došao dosadašnji šef PNUSKOK-a Antonio Gerovac. Na Gerovčevo mjesto imenovan je dosadašnji načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU zagrebačke Mario Kovač.

Svi pobrojeni na svoje su funkcije imenovani privremeno, kao vršitelji dužnosti, do objave internih oglasa za rukovodeća javna mjesta.

U petak je već održan radni sastanak o operativnim planovima i zadacima novoimenovanih kadrova. Ravnatelj policije uputio je glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću poziv na sastanak na kojem bi se trebao definirati novi model suradnje policije i Tužiteljstva koji je potpisan davne 2011. godine, a praksa je pokazala da puno toga treba uvrstiti i prilagoditi.

U PU zagrebačkoj također su se dogodile kadrovske promjene, pa je za načelnika Sektora krim-policije imenovan Goran Krznarić, a dosadašnji šef i bivši načelnik te uprave Tomislav Buterin vraća se na mjesto savjetnika ministra Božinovića. I ova imenovanja imaju prefiks v.d.

Iz svega je vidljivo da se Ravnateljstvo kadrovski ekipira s najkvalitetnijim ljudima u ovom trenutku kako bi krenulo u ozbiljnu borbu s kriminalom u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. rujan 2020 22:53