stdClass Object ( [id] => 1271812 [title] => Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka [alias] => ubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Hitnoj pomoći u Jelsi na otoku Hvaru u večernjim satima četvrtka, 30. lipnja 2011. godine stigao je poziv da je u kući u mjestu Vrisnik muškarac uboden nožem. Prema prvoj dojavi, radilo se o ubodnoj rani u grudi te su odmah obavijestili policiju.

U prizemlju kuće u dnevnoj sobi nađen je mrtav Domagoj Novoselnik (32). Bio je na leđima, a na desnoj strani grudi vidjela se rana, dok je kraj njega na podu bio nož prekriven krvlju. Oko tijela je na više mjesta bilo tragova krvi.

Policiji je nećak mrtvog muškarca, tada star 17 godina, kazao da se njegov ujak sam ubo nožem. Sudski vještak patolog je prema izgledu rane odmah inspektorima kazao kako je to nemoguće.

Istražitelji su stoga pojačali pritisak na mladića koji se nakon ispitivanja, koje je trajalo satima, slomio. U prisustvu dvoje inspektora, svog odvjetnika i djelatnice Centra za socijalnu skrb, priznao je da je on ubo ujaka.

---

image

Početak suđenja Slađani Novoselnik koja je zajedno s maloljetnim nećakom odgovarala za ubojstvo surpuga Domagoja Novoselnika

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon te izjave uhićen je, ali nije jedini privecen te noći. Osim njega, u policijsku postaju je dovedena i Slađana Novoselnik, supruga ubijenoga, koja je tada imala 27 godina, a koju je inkriminirao uhićeni mladić.

Svjedok bračnog nasilja

U svom iskazu maloljetnik je tijekom dva sata davanja iskaza do u detalje prepričao večer u kući njegova ujaka.

– Na Hvar dolazim godinama na ljetovanje i boravio sam kod ujaka i ujne. Radio sam kod njega na poslovima u građevinarstvu. On bi me novčano nagradio i nikada nisam prigovarao.

Često sam bio svjedok kada bi ujak bio nasilan prema Slađani i nisam mogao to mirno gledati te sam je branio. S vremenom se između nas stvorila bliskost koja je prerasla u ljubavnu vezu.

CRNI NOTES (13): Marjanska grobnica za mladu Selenu: brat i sestra putovali su Europom i stigli u Split. Nikad je više nije vidio živu

Tijekom dvije godine smo redovito imali seksualne odnose koji su se razvili u obostranu ljubav. Te večeri je moj ujak popio gotovo cijelu bocu šampanjca.

U jednom trenutku sam vidio kako dira Slađanu po stražnjici, što je kod mene izazvalo revolt. Pola sata prije ponoći išao sam zapaliti, a kada sam se vratio ujak je ustao sa stolice, zgrabio nož i krenuo prema meni.

Smračilo mi se pred očima, uzeo sam nož iz njegove ruke i ubo ga. On se srušio na pod, a ja sam pao na njega.

CRNI NOTES (12): Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela

Ručica noža je ostala u mojoj ruci, a oštrica u njegovu tijelu. Vidio sam veliku količinu krvi, a nakon pet minuta više nije davao znakove života. Iskreno se kajem što sam ovo učinio – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Mladić je osumnjičen za ubojstvo iz osobito niskih pobuda, a Slađana Novoselnik za poticanje na kazneno djelo. Ona je negirala sve njegove navode.

– Nisam imala s njim seksualni odnos niti ga nagovarala da išta učini, a kamoli da ubije mog muža – kazala je policiji.

Nećak je dao iskaz i istražnom sucu nakon privođenja, a Slađana to nije bila u stanju zbog lošeg psihičkog stanja. Nad oboje je određen istražni zatvor zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

U danima nakon ubojstva, smrt Domagoja Novoselnika je bila glavna tema mještana Hvara. Prepričavalo se kako je mladić redovito dolazio iz Petrinje gdje je živio s roditeljima i bavio se sportom, veslanjem i hrvanjem.

Tog ga je ljeta ujak, osim što ga je primio na stanovanje, i zaposlio u svojoj građevinskoj firmi. Slučaj je za medije na temelju dostupnih podataka komentirao i stalni sudski vještak psihijatar iz Splita.

– Mladić je bio potpuno i do kraja zaljubljen u nju, ona mu je pružila sve, u njoj je dobio i majčinsku zaštitu i ljubavnicu. I vjerojatno je da nikoga i ništa drugo nije vidio osim nje.

Moguće je da je, ako je smatrao da je ugrožena, reagirao mladenački impulzivno i nesmotreno – procijenio je sudski vještak psihijatar.

Tjedan dana nakon smrti sina za medije je odlučila progovoriti i majka Domagoja Novoselnika.

– Moj sin nije bio nasilnik. U kući smo imali ubojicu i monstruma, to se tiče moje snahe. Vjerujte mi, gadi mi se sve što se piše i govori o tome. Moja bol je prevelika – kazala je.

‘Neka se spakira i ode‘

Obdukcija je pokazala kako je oštrica noža ušla 17 centimetara duboko u tijelo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Ubod je nanesen tako da je osoba prišla s leđa i zarinula nož u grudi Domagoja Novoselnika. Dubina rane govori o sili velikog intenziteta, a jačina uboda je dokazana i tragovima na jednom od rebara koje je bilo nagnječeno do te mjere da se umalo slomilo.

Osim opisane ozljede, pokojnik je imao i ubod od noža na bedru te ozljede od udarca tupo-tvrdim predmetom po glavi – navedeno je u nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka.

Od jačine zamaha nožem prilikom zarivanja u grudi i udara o rebro slomila se drška noža. Upravo ti detalji oslobodili su Slađanu Novoselnik još teže optužbe.

Naime, zbog njezine veze s deset godina mlađim mladićem nisu odmah bila isključena i nagađanja o tome da je ona sama ubila muža. Smatralo se kako je maloljetnik bio toliko emocionalno izmanipuliran da je, zaluđen zabranjenom ljubavlju, preuzeo krivnju na sebe.

Međutim, nalaz patologa i slomljena drška noža u kombinaciji s njezinom konstitucijom isključili su tu mogućnost. Slađana Novoselnik je visoka oko 1,67 centimetara i tada je bila teška oko 45 kilograma tako da nije mogla zadati ubod takvog intenziteta.

---

image

Treće suđenje Slađani Novoselnik i Matiji Francu, koje se tereti za su smrt Domagoja Novoselnika
 

Paun Paunović/Cropix
---

Što se tiče mladića, on je od bavljenja sportom imao razvijenu muskulaturu, i uz njegovu mladost to je dodatno pojačalo zamah i jačinu uboda. Tijekom istraživanja zločina policija je od mobilnog operatera došla do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka.

Također su imali evidentirano 400 sati razgovora putem mobitela. Dokazivanje njihove ljubavne veze je za istražitelje bilo bitno za kvalifikaciju kaznenog djela i dokazivanje niskih pobuda.

CRNI NOTES (11): Neriješena smrt omiljene frizerke iz Splita: u stan na četvrtom katu je ušao kroz prozor, tijelo je ležalo u kadi

Ako je mladić namjeravao ostvariti trajni odnos s godinama starijom ujnom, tada bi policija u tome našla motiv ubojstva. U mobitelu pokojnog Domagoja je nađena poruka koju je poslao supruzi, koju naziva "patak", i u kojoj je napisao da se mladić mora spakirati i otići.

Policajci su smatrali da je to dokaz kako je posumnjao u odnos nećaka i supruge. Tijekom istrage su saslušani brojni svjedoci te su neki od njih kazali kako je Slađana i prije pokušala ubiti muža.

Navodno je prije šest godina imala ljubavnika među radnicima iz njegove tvrtke. Radnik je naglo napustio otok kada je Domagoj Novoselnik otkrio olabavljene vijke na sva četiri kotača svog automobila.

CRNI NOTES (10): Dvostruko ubojstvo na parkiralištu u Splitu: ‘Izrešetao sam Audi pa bježeći rastavio kalašnjikov i pobacao dijelove‘

Domagoj i Slađana su se nakon toga razveli te je ona 2005. godine otišla svojima u Viroviticu. Bivši suprug je otišao za njom i ubrzo su se zajedno vratili na Hvar i ponovno vjenčali. Neko vrijeme je sve bilo u redu te su dobili dijete.

---

image

Faksimil 

SD
---

Ubrzo su se ponovno pojavili problemi i Slađana je sve više pila te nije imala strpljenja za dijete. Njezina svekrva, koja živi u istome mjestu, zbog svega se često brinula za unuče, rekli su svjedoci.

​Domagoj je također​ počeo sumnjati u nećaka kada je njega i Slađanu zatekao same na plaži, dok su drugu nećakinju ostavili da se sama kupa na drugome mjestu. Dok je istraga trajala, dva tjedna nakon zločina Slađana Novoselnik je zbog psihičkih problema iz Zatvora u Splitu prebačena u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Svojim cimericama iz ćelije se žalila kako iznimno teško podnosi stresne situacije. Vraćena je na splitske Bilice već nakon nekoliko dana jer liječnici u Zagrebu nisu utvrdili zdravstvene probleme zbog kojih bi trebala biti hospitalizirana.

Treće suđenje

Dva mjeseca nakon smrti supruga Slađana Novoselnik je iznijela obranu istražnom sucu.

– U ljubavnoj vezi s nećakom mog muža sam od prošle godine. Spavali smo dva puta tjedno. Moj brak nije bio bajan, nisam se slagala s obitelji mog supruga, a ni s njim.

Živjeli smo zajedno, ali seksualnih odnosa gotovo uopće nije bilo, pa mi je falilo ljubavi. Tada se pojavio nećak koji mi se udvarao te sam ja u takvom stanju u kakvom sam bila podlegla. Nisam znala da on sprema ubojstvo mog muža – kazala je.

Krajem rujna oboje su optuženi, nećak za teško ubojstvo, a Slađana Novoselnik za poticanje na ubojstvo supruga. Smatralo se da do zločina ne bi došlo bez njezina utjecaja na mladića. Njoj po toj optužbi prijeti dugotrajna kazna zatvora do 40 godina.

---

image

Slađana Novoselnik tijekom razgovora za medije 2018. godine

Boris Kovačev/Cropix
---

Njemu također prijeti kazna za teško ubojstvo, ali kako je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio maloljetan, kazna ne može biti viša od deset godina zatvora. Nakon prvog suđenja na Županijskom sudu u Splitu 2012. godine Slađana Novoselnik je osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo, a nećak na 10 godina zatvora zbog počinjenja zločina.

Vrhovni sud je presudu ukinuo navodeći kako se mora uzeti u obzir i da sam optuženi mladić negira ikakvu ulogu svoje ujne u stvaranju i održavanju volje za usmrćenjem Domagoja Novoselnika. Tijekom 2013. godine nad nećakom je ukinut istražni zatvor te se oženio sljedeće godine.

Slađani Novoselnik je u tom razdoblju odobreno da u istražnom zatvoru viđa dijete koje ima sa sada pokojnim Domagojem. Krajem 2017. godine, nakon drugog suđenja, Slađana Novoselnik je oslobođena optužbe, a nećak na osam godina zatvora.

Nakon dvije godine Vrhovni sud ponovno ukida presudu zbog proceduralnih razloga jer na suđenju nisu pročitani iskazi nekih svjedoka. Treće suđenje je od 2019. godine odgađano više puta i još nije započelo kako treba.

Kako je nećak Matija Franc tada već bio stariji punoljetnik nije se više prikrivao njegov identitet već je dozvoljeno fotografiranje za medije u sudnici na glavnoj raspravi, koja je javna.

Oboje optuženih se brani sa slobode. Ona je napunila 38, a on 28 godina.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U istrazi se došlo do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak njezina ubijenog muža tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka. Evidentirano je i 400 sati razgovora mobitelom. Dokazivanje njihove ljubavne veze bilo je važno radi kvalifikacije kaznenog djela i dokazivanja niskih pobuda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (14) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => U istrazi se došlo do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak njezina ubijenog muža tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka. Evidentirano je i 400 sati razgovora mobitelom. Dokazivanje njihove ljubavne veze bilo je važno radi kvalifikacije kaznenog djela i dokazivanja niskih pobuda Crni notes (14) 2 0 10064 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-26 20:40:09 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-11 08:43:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-03-11 08:43:14 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 138 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => U istrazi se došlo do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak njezina ubijenog muža tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka. Evidentirano je i 400 sati razgovora mobitelom. Dokazivanje njihove ljubavne veze bilo je važno radi kv [metadata] => robots= author= title=Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo hvar, Domagoj Novoselnik, fatalna ujna [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429687.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/19323946.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429666.png","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429667.png","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/19323942.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429670.png","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/19333788.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429669.png","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/24429668.png","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/19323902.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/26\/19333776.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix; SD","Boris Kova\u010dev\/Cropix","SD","SD","Nikola Vili\u0107\/Cropix","SD","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","SD","SD","Boris Kova\u010dev\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sla\u0111ana Novoselnik na su\u0111enju; Faksimil teksta; Sada punoljetni Matija Franc<\/p>","

Sla\u0111ana Novoselnik tijekom razgovora za medije 2018. godine<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Po\u010detak\u00a0su\u0111enja Sla\u0111ani Novoselnik koja je zajedno s maloljetnim ne\u0107akom odgovarala za ubojstvo surpuga\u00a0Domagoja Novoselnika<\/p>","

Faksimil\u00a0<\/p>","

Tre\u0107e su\u0111enje Sla\u0111ani\u00a0Novoselnik i Matiji\u00a0Francu, koje se tereti za su smrt\u00a0Domagoja Novoselnika
\n\u00a0<\/p>","

Faksimil<\/p>","

Faksimil\u00a0<\/p>","

Sla\u0111ana Novoselnik, u medijima poznata kao \u2018Fatalna ujna\u2018<\/p>","

Na \u017dupanijskom sudu u Splitu je 2021. godine po tre\u0107i put\u00a0zapo\u010deo novi sudski proces\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24429687_1920.jpg":"1920x1080","k_24429687_1280.jpg":"1280x1280","k_24429687_1024.jpg":"1024x1024","k_24429687_640.jpg":"640x640","k_24429687_480.jpg":"480x480","k_24429687_340.jpg":"340x340","k_24429687_220.jpg":"220x220","o_24429687_1280.jpg":"1280x853","o_24429687_1024.jpg":"1024x682","o_24429687_640.jpg":"640x426","o_24429687_480.jpg":"480x320","o_24429687_340.jpg":"340x226","o_24429687_220.jpg":"220x146","h_24429687_1280.jpg":"1280x854","h_24429687_1024.jpg":"1024x683","h_24429687_640.jpg":"640x427","h_24429687_480.jpg":"480x320","h_24429687_340.jpg":"340x227","h_24429687_220.jpg":"220x147","pp_24429687_1280.jpg":"1280x1628","pp_24429687_1024.jpg":"1024x1303","pp_24429687_640.jpg":"640x814","pp_24429687_480.jpg":"480x611","pp_24429687_340.jpg":"340x432","pp_24429687_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_19323946_1920.jpg":"1920x1080","k_19323946_1280.jpg":"1280x1280","k_19323946_1024.jpg":"1024x1024","k_19323946_640.jpg":"640x640","k_19323946_480.jpg":"480x480","k_19323946_340.jpg":"340x340","k_19323946_220.jpg":"220x220","o_19323946_1280.jpg":"1280x854","o_19323946_1024.jpg":"1024x683","o_19323946_640.jpg":"640x427","o_19323946_480.jpg":"480x320","o_19323946_340.jpg":"340x226","o_19323946_220.jpg":"220x146","h_19323946_1280.jpg":"1280x854","h_19323946_1024.jpg":"1024x683","h_19323946_640.jpg":"640x427","h_19323946_480.jpg":"480x320","h_19323946_340.jpg":"340x227","h_19323946_220.jpg":"220x147","pp_19323946_1280.jpg":"1280x1628","pp_19323946_1024.jpg":"1024x1303","pp_19323946_640.jpg":"640x814","pp_19323946_480.jpg":"480x611","pp_19323946_340.jpg":"340x432","pp_19323946_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24429666_1920.png":"1920x1080","k_24429666_1280.png":"1280x1280","k_24429666_1024.png":"1024x1024","k_24429666_640.png":"640x640","k_24429666_480.png":"480x480","k_24429666_340.png":"340x340","k_24429666_220.png":"220x220","o_24429666_1280.png":"1280x1880","o_24429666_1024.png":"1024x1504","o_24429666_640.png":"640x940","o_24429666_480.png":"480x705","o_24429666_340.png":"340x499","o_24429666_220.png":"220x323","h_24429666_1280.png":"1280x854","h_24429666_1024.png":"1024x683","h_24429666_640.png":"640x427","h_24429666_480.png":"480x320","h_24429666_340.png":"340x227","h_24429666_220.png":"220x147","pp_24429666_1280.png":"1280x1628","pp_24429666_1024.png":"1024x1303","pp_24429666_640.png":"640x814","pp_24429666_480.png":"480x611","pp_24429666_340.png":"340x432","pp_24429666_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24429667_1920.png":"1920x1080","k_24429667_1280.png":"1280x1280","k_24429667_1024.png":"1024x1024","k_24429667_640.png":"640x640","k_24429667_480.png":"480x480","k_24429667_340.png":"340x340","k_24429667_220.png":"220x220","o_24429667_1280.png":"1280x1880","o_24429667_1024.png":"1024x1504","o_24429667_640.png":"640x940","o_24429667_480.png":"480x705","o_24429667_340.png":"340x499","o_24429667_220.png":"220x323","h_24429667_1280.png":"1280x854","h_24429667_1024.png":"1024x683","h_24429667_640.png":"640x427","h_24429667_480.png":"480x320","h_24429667_340.png":"340x227","h_24429667_220.png":"220x147","pp_24429667_1280.png":"1280x1628","pp_24429667_1024.png":"1024x1303","pp_24429667_640.png":"640x814","pp_24429667_480.png":"480x611","pp_24429667_340.png":"340x432","pp_24429667_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_19323942_1920.jpg":"1920x1080","k_19323942_1280.jpg":"1280x1280","k_19323942_1024.jpg":"1024x1024","k_19323942_640.jpg":"640x640","k_19323942_480.jpg":"480x480","k_19323942_340.jpg":"340x340","k_19323942_220.jpg":"220x220","o_19323942_1280.jpg":"1280x851","o_19323942_1024.jpg":"1024x681","o_19323942_640.jpg":"640x425","o_19323942_480.jpg":"480x319","o_19323942_340.jpg":"340x226","o_19323942_220.jpg":"220x146","h_19323942_1280.jpg":"1280x854","h_19323942_1024.jpg":"1024x683","h_19323942_640.jpg":"640x427","h_19323942_480.jpg":"480x320","h_19323942_340.jpg":"340x227","h_19323942_220.jpg":"220x147","pp_19323942_1280.jpg":"1280x1628","pp_19323942_1024.jpg":"1024x1303","pp_19323942_640.jpg":"640x814","pp_19323942_480.jpg":"480x611","pp_19323942_340.jpg":"340x432","pp_19323942_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1169x1654","hd_24429670_1920.png":"1920x1080","k_24429670_1280.png":"1280x1280","k_24429670_1024.png":"1024x1024","k_24429670_640.png":"640x640","k_24429670_480.png":"480x480","k_24429670_340.png":"340x340","k_24429670_220.png":"220x220","o_24429670_1280.png":"1280x1811","o_24429670_1024.png":"1024x1448","o_24429670_640.png":"640x905","o_24429670_480.png":"480x679","o_24429670_340.png":"340x481","o_24429670_220.png":"220x311","h_24429670_1280.png":"1280x854","h_24429670_1024.png":"1024x683","h_24429670_640.png":"640x427","h_24429670_480.png":"480x320","h_24429670_340.png":"340x227","h_24429670_220.png":"220x147","pp_24429670_1280.png":"1280x1628","pp_24429670_1024.png":"1024x1303","pp_24429670_640.png":"640x814","pp_24429670_480.png":"480x611","pp_24429670_340.png":"340x432","pp_24429670_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1362","hd_19333788_1920.jpg":"1920x1080","k_19333788_1280.jpg":"1280x1280","k_19333788_1024.jpg":"1024x1024","k_19333788_640.jpg":"640x640","k_19333788_480.jpg":"480x480","k_19333788_340.jpg":"340x340","k_19333788_220.jpg":"220x220","o_19333788_1280.jpg":"1280x908","o_19333788_1024.jpg":"1024x726","o_19333788_640.jpg":"640x454","o_19333788_480.jpg":"480x340","o_19333788_340.jpg":"340x241","o_19333788_220.jpg":"220x156","h_19333788_1280.jpg":"1280x854","h_19333788_1024.jpg":"1024x683","h_19333788_640.jpg":"640x427","h_19333788_480.jpg":"480x320","h_19333788_340.jpg":"340x227","h_19333788_220.jpg":"220x147","pp_19333788_1280.jpg":"1280x1628","pp_19333788_1024.jpg":"1024x1303","pp_19333788_640.jpg":"640x814","pp_19333788_480.jpg":"480x611","pp_19333788_340.jpg":"340x432","pp_19333788_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24429669_1920.png":"1920x1080","k_24429669_1280.png":"1280x1280","k_24429669_1024.png":"1024x1024","k_24429669_640.png":"640x640","k_24429669_480.png":"480x480","k_24429669_340.png":"340x340","k_24429669_220.png":"220x220","o_24429669_1280.png":"1280x1880","o_24429669_1024.png":"1024x1504","o_24429669_640.png":"640x940","o_24429669_480.png":"480x705","o_24429669_340.png":"340x499","o_24429669_220.png":"220x323","h_24429669_1280.png":"1280x854","h_24429669_1024.png":"1024x683","h_24429669_640.png":"640x427","h_24429669_480.png":"480x320","h_24429669_340.png":"340x227","h_24429669_220.png":"220x147","pp_24429669_1280.png":"1280x1628","pp_24429669_1024.png":"1024x1303","pp_24429669_640.png":"640x814","pp_24429669_480.png":"480x611","pp_24429669_340.png":"340x432","pp_24429669_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24429668_1920.png":"1920x1080","k_24429668_1280.png":"1280x1280","k_24429668_1024.png":"1024x1024","k_24429668_640.png":"640x640","k_24429668_480.png":"480x480","k_24429668_340.png":"340x340","k_24429668_220.png":"220x220","o_24429668_1280.png":"1280x1880","o_24429668_1024.png":"1024x1504","o_24429668_640.png":"640x940","o_24429668_480.png":"480x705","o_24429668_340.png":"340x499","o_24429668_220.png":"220x323","h_24429668_1280.png":"1280x854","h_24429668_1024.png":"1024x683","h_24429668_640.png":"640x427","h_24429668_480.png":"480x320","h_24429668_340.png":"340x227","h_24429668_220.png":"220x147","pp_24429668_1280.png":"1280x1628","pp_24429668_1024.png":"1024x1303","pp_24429668_640.png":"640x814","pp_24429668_480.png":"480x611","pp_24429668_340.png":"340x432","pp_24429668_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_19323902_1920.jpg":"1920x1080","k_19323902_1280.jpg":"1280x1280","k_19323902_1024.jpg":"1024x1024","k_19323902_640.jpg":"640x640","k_19323902_480.jpg":"480x480","k_19323902_340.jpg":"340x340","k_19323902_220.jpg":"220x220","o_19323902_1280.jpg":"1280x853","o_19323902_1024.jpg":"1024x682","o_19323902_640.jpg":"640x426","o_19323902_480.jpg":"480x320","o_19323902_340.jpg":"340x226","o_19323902_220.jpg":"220x146","h_19323902_1280.jpg":"1280x854","h_19323902_1024.jpg":"1024x683","h_19323902_640.jpg":"640x427","h_19323902_480.jpg":"480x320","h_19323902_340.jpg":"340x227","h_19323902_220.jpg":"220x147","pp_19323902_1280.jpg":"1280x1628","pp_19323902_1024.jpg":"1024x1303","pp_19323902_640.jpg":"640x814","pp_19323902_480.jpg":"480x611","pp_19323902_340.jpg":"340x432","pp_19323902_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2823","hd_19333776_1920.jpg":"1920x1080","k_19333776_1280.jpg":"1280x1280","k_19333776_1024.jpg":"1024x1024","k_19333776_640.jpg":"640x640","k_19333776_480.jpg":"480x480","k_19333776_340.jpg":"340x340","k_19333776_220.jpg":"220x220","o_19333776_1280.jpg":"1280x1882","o_19333776_1024.jpg":"1024x1505","o_19333776_640.jpg":"640x941","o_19333776_480.jpg":"480x705","o_19333776_340.jpg":"340x499","o_19333776_220.jpg":"220x323","h_19333776_1280.jpg":"1280x854","h_19333776_1024.jpg":"1024x683","h_19333776_640.jpg":"640x427","h_19333776_480.jpg":"480x320","h_19333776_340.jpg":"340x227","h_19333776_220.jpg":"220x147","pp_19333776_1280.jpg":"1280x1628","pp_19333776_1024.jpg":"1024x1303","pp_19333776_640.jpg":"640x814","pp_19333776_480.jpg":"480x611","pp_19333776_340.jpg":"340x432","pp_19333776_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38160640 Threads: 4 Questions: 7083549389 Slow queries: 3297256 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607985525 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/ubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka-1271812 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/ubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka-1271812?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 314687 [name] => ubojstvo hvar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo-hvar [link] => /tag/ubojstvo-hvar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 699337 [name] => Domagoj Novoselnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-07 12:30:17 [main_article_id] => 0 [alias] => domagoj-novoselnik [link] => /tag/domagoj-novoselnik ) [3] => stdClass Object ( [id] => 344648 [name] => fatalna ujna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fatalna-ujna [link] => /tag/fatalna-ujna ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U istrazi se došlo do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak njezina ubijenog muža tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka. Evidentirano je i 400 sati razgovora mobitelom. Dokazivanje njihove ljubavne veze bilo je važno radi kvalifikacije kaznenog djela i dokazivanja niskih pobuda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (14) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429687.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix; SD [mainImageDesc] =>

Slađana Novoselnik na suđenju; Faksimil teksta; Sada punoljetni Matija Franc

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429687.jpg [title] => Cropix; SD

Slađana Novoselnik na suđenju; Faksimil teksta; Sada punoljetni Matija Franc

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/19323946.jpg [title] => Boris Kovačev/Cropix

Slađana Novoselnik tijekom razgovora za medije 2018. godine

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429666.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429667.png [title] => SD

Faksimil teksta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/19323942.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Početak suđenja Slađani Novoselnik koja je zajedno s maloljetnim nećakom odgovarala za ubojstvo surpuga Domagoja Novoselnika

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429670.png [title] => SD

Faksimil 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/19333788.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Treće suđenje Slađani Novoselnik i Matiji Francu, koje se tereti za su smrt Domagoja Novoselnika
 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429669.png [title] => SD

Faksimil

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/24429668.png [title] => SD

Faksimil 

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/19323902.jpg [title] => Boris Kovačev/Cropix

Slađana Novoselnik, u medijima poznata kao ‘Fatalna ujna‘

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/26/19333776.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix

Na Županijskom sudu u Splitu je 2021. godine po treći put započeo novi sudski proces 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

Hitnoj pomoći u Jelsi na otoku Hvaru u večernjim satima četvrtka, 30. lipnja 2011. godine stigao je poziv da je u kući u mjestu Vrisnik muškarac uboden nožem. Prema prvoj dojavi, radilo se o ubodnoj rani u grudi te su odmah obavijestili policiju.

U prizemlju kuće u dnevnoj sobi nađen je mrtav Domagoj Novoselnik (32). Bio je na leđima, a na desnoj strani grudi vidjela se rana, dok je kraj njega na podu bio nož prekriven krvlju. Oko tijela je na više mjesta bilo tragova krvi.

Policiji je nećak mrtvog muškarca, tada star 17 godina, kazao da se njegov ujak sam ubo nožem. Sudski vještak patolog je prema izgledu rane odmah inspektorima kazao kako je to nemoguće.

Istražitelji su stoga pojačali pritisak na mladića koji se nakon ispitivanja, koje je trajalo satima, slomio. U prisustvu dvoje inspektora, svog odvjetnika i djelatnice Centra za socijalnu skrb, priznao je da je on ubo ujaka.

---

image

Početak suđenja Slađani Novoselnik koja je zajedno s maloljetnim nećakom odgovarala za ubojstvo surpuga Domagoja Novoselnika

Nikola Vilić/Cropix
---

Nakon te izjave uhićen je, ali nije jedini privecen te noći. Osim njega, u policijsku postaju je dovedena i Slađana Novoselnik, supruga ubijenoga, koja je tada imala 27 godina, a koju je inkriminirao uhićeni mladić.

Svjedok bračnog nasilja

U svom iskazu maloljetnik je tijekom dva sata davanja iskaza do u detalje prepričao večer u kući njegova ujaka.

– Na Hvar dolazim godinama na ljetovanje i boravio sam kod ujaka i ujne. Radio sam kod njega na poslovima u građevinarstvu. On bi me novčano nagradio i nikada nisam prigovarao.

Često sam bio svjedok kada bi ujak bio nasilan prema Slađani i nisam mogao to mirno gledati te sam je branio. S vremenom se između nas stvorila bliskost koja je prerasla u ljubavnu vezu.

CRNI NOTES (13): Marjanska grobnica za mladu Selenu: brat i sestra putovali su Europom i stigli u Split. Nikad je više nije vidio živu

Tijekom dvije godine smo redovito imali seksualne odnose koji su se razvili u obostranu ljubav. Te večeri je moj ujak popio gotovo cijelu bocu šampanjca.

U jednom trenutku sam vidio kako dira Slađanu po stražnjici, što je kod mene izazvalo revolt. Pola sata prije ponoći išao sam zapaliti, a kada sam se vratio ujak je ustao sa stolice, zgrabio nož i krenuo prema meni.

Smračilo mi se pred očima, uzeo sam nož iz njegove ruke i ubo ga. On se srušio na pod, a ja sam pao na njega.

CRNI NOTES (12): Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela

Ručica noža je ostala u mojoj ruci, a oštrica u njegovu tijelu. Vidio sam veliku količinu krvi, a nakon pet minuta više nije davao znakove života. Iskreno se kajem što sam ovo učinio – izjavio je.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Mladić je osumnjičen za ubojstvo iz osobito niskih pobuda, a Slađana Novoselnik za poticanje na kazneno djelo. Ona je negirala sve njegove navode.

– Nisam imala s njim seksualni odnos niti ga nagovarala da išta učini, a kamoli da ubije mog muža – kazala je policiji.

Nećak je dao iskaz i istražnom sucu nakon privođenja, a Slađana to nije bila u stanju zbog lošeg psihičkog stanja. Nad oboje je određen istražni zatvor zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

U danima nakon ubojstva, smrt Domagoja Novoselnika je bila glavna tema mještana Hvara. Prepričavalo se kako je mladić redovito dolazio iz Petrinje gdje je živio s roditeljima i bavio se sportom, veslanjem i hrvanjem.

Tog ga je ljeta ujak, osim što ga je primio na stanovanje, i zaposlio u svojoj građevinskoj firmi. Slučaj je za medije na temelju dostupnih podataka komentirao i stalni sudski vještak psihijatar iz Splita.

– Mladić je bio potpuno i do kraja zaljubljen u nju, ona mu je pružila sve, u njoj je dobio i majčinsku zaštitu i ljubavnicu. I vjerojatno je da nikoga i ništa drugo nije vidio osim nje.

Moguće je da je, ako je smatrao da je ugrožena, reagirao mladenački impulzivno i nesmotreno – procijenio je sudski vještak psihijatar.

Tjedan dana nakon smrti sina za medije je odlučila progovoriti i majka Domagoja Novoselnika.

– Moj sin nije bio nasilnik. U kući smo imali ubojicu i monstruma, to se tiče moje snahe. Vjerujte mi, gadi mi se sve što se piše i govori o tome. Moja bol je prevelika – kazala je.

‘Neka se spakira i ode‘

Obdukcija je pokazala kako je oštrica noža ušla 17 centimetara duboko u tijelo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Ubod je nanesen tako da je osoba prišla s leđa i zarinula nož u grudi Domagoja Novoselnika. Dubina rane govori o sili velikog intenziteta, a jačina uboda je dokazana i tragovima na jednom od rebara koje je bilo nagnječeno do te mjere da se umalo slomilo.

Osim opisane ozljede, pokojnik je imao i ubod od noža na bedru te ozljede od udarca tupo-tvrdim predmetom po glavi – navedeno je u nalazu i mišljenju stalnog sudskog vještaka.

Od jačine zamaha nožem prilikom zarivanja u grudi i udara o rebro slomila se drška noža. Upravo ti detalji oslobodili su Slađanu Novoselnik još teže optužbe.

Naime, zbog njezine veze s deset godina mlađim mladićem nisu odmah bila isključena i nagađanja o tome da je ona sama ubila muža. Smatralo se kako je maloljetnik bio toliko emocionalno izmanipuliran da je, zaluđen zabranjenom ljubavlju, preuzeo krivnju na sebe.

Međutim, nalaz patologa i slomljena drška noža u kombinaciji s njezinom konstitucijom isključili su tu mogućnost. Slađana Novoselnik je visoka oko 1,67 centimetara i tada je bila teška oko 45 kilograma tako da nije mogla zadati ubod takvog intenziteta.

---

image

Treće suđenje Slađani Novoselnik i Matiji Francu, koje se tereti za su smrt Domagoja Novoselnika
 

Paun Paunović/Cropix
---

Što se tiče mladića, on je od bavljenja sportom imao razvijenu muskulaturu, i uz njegovu mladost to je dodatno pojačalo zamah i jačinu uboda. Tijekom istraživanja zločina policija je od mobilnog operatera došla do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka.

Također su imali evidentirano 400 sati razgovora putem mobitela. Dokazivanje njihove ljubavne veze je za istražitelje bilo bitno za kvalifikaciju kaznenog djela i dokazivanje niskih pobuda.

CRNI NOTES (11): Neriješena smrt omiljene frizerke iz Splita: u stan na četvrtom katu je ušao kroz prozor, tijelo je ležalo u kadi

Ako je mladić namjeravao ostvariti trajni odnos s godinama starijom ujnom, tada bi policija u tome našla motiv ubojstva. U mobitelu pokojnog Domagoja je nađena poruka koju je poslao supruzi, koju naziva "patak", i u kojoj je napisao da se mladić mora spakirati i otići.

Policajci su smatrali da je to dokaz kako je posumnjao u odnos nećaka i supruge. Tijekom istrage su saslušani brojni svjedoci te su neki od njih kazali kako je Slađana i prije pokušala ubiti muža.

Navodno je prije šest godina imala ljubavnika među radnicima iz njegove tvrtke. Radnik je naglo napustio otok kada je Domagoj Novoselnik otkrio olabavljene vijke na sva četiri kotača svog automobila.

CRNI NOTES (10): Dvostruko ubojstvo na parkiralištu u Splitu: ‘Izrešetao sam Audi pa bježeći rastavio kalašnjikov i pobacao dijelove‘

Domagoj i Slađana su se nakon toga razveli te je ona 2005. godine otišla svojima u Viroviticu. Bivši suprug je otišao za njom i ubrzo su se zajedno vratili na Hvar i ponovno vjenčali. Neko vrijeme je sve bilo u redu te su dobili dijete.

---

image

Faksimil 

SD
---

Ubrzo su se ponovno pojavili problemi i Slađana je sve više pila te nije imala strpljenja za dijete. Njezina svekrva, koja živi u istome mjestu, zbog svega se često brinula za unuče, rekli su svjedoci.

​Domagoj je također​ počeo sumnjati u nećaka kada je njega i Slađanu zatekao same na plaži, dok su drugu nećakinju ostavili da se sama kupa na drugome mjestu. Dok je istraga trajala, dva tjedna nakon zločina Slađana Novoselnik je zbog psihičkih problema iz Zatvora u Splitu prebačena u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Svojim cimericama iz ćelije se žalila kako iznimno teško podnosi stresne situacije. Vraćena je na splitske Bilice već nakon nekoliko dana jer liječnici u Zagrebu nisu utvrdili zdravstvene probleme zbog kojih bi trebala biti hospitalizirana.

Treće suđenje

Dva mjeseca nakon smrti supruga Slađana Novoselnik je iznijela obranu istražnom sucu.

– U ljubavnoj vezi s nećakom mog muža sam od prošle godine. Spavali smo dva puta tjedno. Moj brak nije bio bajan, nisam se slagala s obitelji mog supruga, a ni s njim.

Živjeli smo zajedno, ali seksualnih odnosa gotovo uopće nije bilo, pa mi je falilo ljubavi. Tada se pojavio nećak koji mi se udvarao te sam ja u takvom stanju u kakvom sam bila podlegla. Nisam znala da on sprema ubojstvo mog muža – kazala je.

Krajem rujna oboje su optuženi, nećak za teško ubojstvo, a Slađana Novoselnik za poticanje na ubojstvo supruga. Smatralo se da do zločina ne bi došlo bez njezina utjecaja na mladića. Njoj po toj optužbi prijeti dugotrajna kazna zatvora do 40 godina.

---

image

Slađana Novoselnik tijekom razgovora za medije 2018. godine

Boris Kovačev/Cropix
---

Njemu također prijeti kazna za teško ubojstvo, ali kako je u vrijeme počinjenja kaznenog djela bio maloljetan, kazna ne može biti viša od deset godina zatvora. Nakon prvog suđenja na Županijskom sudu u Splitu 2012. godine Slađana Novoselnik je osuđena na 22 godine zatvora zbog poticanja na ubojstvo, a nećak na 10 godina zatvora zbog počinjenja zločina.

Vrhovni sud je presudu ukinuo navodeći kako se mora uzeti u obzir i da sam optuženi mladić negira ikakvu ulogu svoje ujne u stvaranju i održavanju volje za usmrćenjem Domagoja Novoselnika. Tijekom 2013. godine nad nećakom je ukinut istražni zatvor te se oženio sljedeće godine.

Slađani Novoselnik je u tom razdoblju odobreno da u istražnom zatvoru viđa dijete koje ima sa sada pokojnim Domagojem. Krajem 2017. godine, nakon drugog suđenja, Slađana Novoselnik je oslobođena optužbe, a nećak na osam godina zatvora.

Nakon dvije godine Vrhovni sud ponovno ukida presudu zbog proceduralnih razloga jer na suđenju nisu pročitani iskazi nekih svjedoka. Treće suđenje je od 2019. godine odgađano više puta i još nije započelo kako treba.

Kako je nećak Matija Franc tada već bio stariji punoljetnik nije se više prikrivao njegov identitet već je dozvoljeno fotografiranje za medije u sudnici na glavnoj raspravi, koja je javna.

Oboje optuženih se brani sa slobode. Ona je napunila 38, a on 28 godina.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix; SD Boris Kovačev/Cropix SD SD Nikola Vilić/Cropix SD Paun Paunović/Cropix SD SD Boris Kovačev/Cropix Paun Paunović/Cropix
Cropix; SD

Slađana Novoselnik na suđenju; Faksimil teksta; Sada punoljetni Matija Franc

Boris Kovačev/Cropix

Slađana Novoselnik tijekom razgovora za medije 2018. godine

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Nikola Vilić/Cropix

Početak suđenja Slađani Novoselnik koja je zajedno s maloljetnim nećakom odgovarala za ubojstvo surpuga Domagoja Novoselnika

SD

Faksimil 

Paun Paunović/Cropix

Treće suđenje Slađani Novoselnik i Matiji Francu, koje se tereti za su smrt Domagoja Novoselnika
 

SD

Faksimil

SD

Faksimil 

Boris Kovačev/Cropix

Slađana Novoselnik, u medijima poznata kao ‘Fatalna ujna‘

Paun Paunović/Cropix

Na Županijskom sudu u Splitu je 2021. godine po treći put započeo novi sudski proces 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/ubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka-1271812 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=70e7018c1887b7b19cd9492029e5fbb45d836c90 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ubojita+ljubav%3A+pri%C4%8Da+s+Hvara+koja+se+povla%C4%8Di+po+sudovima%2C+zaljubio+se+u+deset+godina+stariju+%C5%BEenu+pa+nasrnuo+na+ujaka&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka-1271812 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fubojita-ljubav-prica-s-hvara-koja-se-povlaci-po-sudovima-zaljubio-se-u-deset-godina-stariju-zenu-pa-nasrnuo-na-ujaka-1271812 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => U istrazi se došlo do podatka da su Slađana Novoselnik i maloljetni nećak njezina ubijenog muža tijekom godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka. Evidentirano je i 400 sati razgovora mobitelom. Dokazivanje njihove ljubavne veze bilo je važno radi kvalifikacije kaznenog djela i dokazivanja niskih pobuda [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (14) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (14)

Ubojita ljubav: priča s Hvara koja se povlači po sudovima, zaljubio se u deset godina stariju ženu pa nasrnuo na ujaka

11. ožujka 2023. - 09:43

Hitnoj pomoći u Jelsi na otoku Hvaru u večernjim satima četvrtka, 30. lipnja 2011. godine stigao je poziv da je u kući u mjestu Vrisnik muškarac uboden nožem. Prema prvoj dojavi, radilo se o ubodnoj rani u grudi te su odmah obavijestili policiju.

U prizemlju kuće u dnevnoj sobi nađen je mrtav Domagoj Novoselnik (32). Bio je na leđima, a na desnoj strani grudi vidjela se rana, dok je kraj njega na podu bio nož prekriven krvlju. Oko tijela je na više mjesta bilo tragova krvi.

Policiji je nećak mrtvog muškarca, tada star 17 godina, kazao da se njegov ujak sam ubo nožem. Sudski vještak patolog je prema izgledu rane odmah inspektorima kazao kako je to nemoguće.

Istražitelji su stoga pojačali pritisak na mladića koji se nakon ispitivanja, koje je trajalo satima, slomio. U...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 05:42