stdClass Object ( [id] => 1291508 [title] => Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu... [alias] => tragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U četvrtak, 1. siječnja 2009. godine, oko 22 sata, u Vučevici, općina Klis, s dva metka iz puške M-48 ubijen je Ivica Dugandžić (32) iz Solina. Smrtonosne hice ispalio je njegov punac Ante Boljat iz Vučevice, tada star 62 godine, pred čijom obiteljskom kućom se i dogodio zločin.

Kako je priopćila policija, ubojstvu je prethodila svađa, a zatim i tjelesni sukob, između Ivice Dugandžića i njegove 36-godišnje supruge, Boljatove kćeri. Kao razlog ubojstva policija je navela “narušene obiteljske odnose”.

Očevid na mjestu događaja proveo je istražni sudac Županijskog suda u Splitu s policijom. Tijelo ubijenog prevezeno je na Odjel patologije u KBC Split.

– Ivica je bio zaštitar u banci u Trogiru, a žena mu je medicinska sestra. U braku su pet godina i nemaju djece, a posljednjih šest mjeseci živjeli su odvojeno. Koliko znam, pokrenuli su brakorazvodnu parnicu – kazala je jedna članica šire obitelji.

---

image

Ante Boljat ubio je zeta Ivicu Dugandžića pred kućom u selu Vučevici, 20-ak kilometara udaljenom od Splita

Jakov Prkić/Cropix
---

Stravičnom prizoru u Vučevici nazočila je i 62-godišnja majka ubijenog Dugandžića. Susjeda obitelji Dugandžić iz Solina pojasnila je kako se dogodilo da nesretna žena bude očevidac sinovljeva ubojstva.

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No u stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kad sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, po brutalnosti ili nečemu što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

 

Izjave svjedoka

– Žena mu se taj dan valjda napila pa je zvala Ivicu da je vozi u očevu kuću, jer nije bila u stanju voziti do Vučevice. On joj je htio pomoći, iako neko vrijeme ne žive zajedno.

Eto kako se to završilo! S Ivicom je krenula njegova majka kako bi bila sigurna da će se on sretno vratiti doma. I ona je ranjena u sukobu, pa je sada na previjanju – pojasnila je žena novinarima.

Prema onome što se na prvi mah moglo rekonstruirati iz izjava svjedoka tijekom policijske obrade, nakon što su svi troje stigli u Vučevicu, u kući Ante Boljata su se Ivica i žena mu porječkali. Tijekom svađe je Ivica ošamario suprugu pred očima njezina oca.

---

image

Privođenje Ante Boljata istražnom sucu

Jakov Prkić/Cropix
---

Kada je ovaj pokušao obraniti kćer, Ivica ga je uhvatio za vrat i odbacio na peć. Ante Boljat odlazi u svoju spavaću sobu, uzima pušku i izlazi ispred kuće gdje je već bio Ivica Dugandžić. Ispalio je iz puške u njega dva hica iz neposredne blizine, jedan u glavu i drugi u desnu stranu prsnog koša.

CRNI NOTES (23): Majka i dva sina sjedili su za večerom u Omišu kada je došao ubojica. Razbio je vrata, upao u stan i podigao sačmaricu

Kako se nalazila kraj svog sina, od barutnih čestica je lakše ozljede zadobila majka ubijenoga. Radilo se o ustrijelnim ranama obje natkoljenice te trbušne šupljine. Ivica Boljat je preminuo na licu mjesta te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije u KBC Split.

– Meci iz puške pogodili su ga iz neposredne blizine. Žrtva je već ležala na tlu pogođena u prsa kada mu je cijev puške prislonjena na glavu i ispaljen drugi hitac – kazao je sudski vještak patolog.

CRNI NOTES (22): Britanski vojnik došao na humanitarnu utrku u Kaštela gdje je na smrt pretučen. Petorica su uhićena, osuđen samo jedan

Majci ubijenog je pružena pomoć u splitskoj bolnici, nakon čega je na osobni zahtjev puštena na kućnu njegu. Supruga ubijenoga nije bila u stanju dati izjavu policiji nakon događaja.

Ante Boljat im se predao bez opiranja. Kod njega je nađeno još nekoliko čahura te džepni preklopni nož oštrice duge deset centimetara.

Nakon uhićenja u Policijskoj postaji Solin izmjereno mu je 1,91 promil alkohola u krvi. Mještani Vučevice su dan nakon zločina preneraženo prepričavali što se dogodilo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Bilo je nekih trzavica u toj obitelji, no tko bi mogao pomisliti da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Ante je bio krasan čovjek – kazao je jedan od njih.

U petak poslijepodne Ante Boljat priveden je istražnom sucu, a u kaznenoj prijavi protiv njega je navedeno kako je drugi hitac u glavu svog zeta ispalio s namjerom da ga dokrajči.

– Moja je kći već neko vrijeme trpjela maltretiranje svog muža i njegove majke – kazao je Ante Boljat​ opravdavajući svoj čin.

Nad njim je određen istražni zatvor zbog straha od ponavljanja kaznenog djela jer su dvije obitelji u lošim odnosima već neko vrijeme, kao i zbog izrazito okrutnog načina na koji je likvidirao Ivicu Dugandžića.

Njegov odvjetnik je u nastavku postupka pokušao dokazati da se radilo o ubojstvu na mah, pod iznimnim afektom.

’Pošten i prav’

– Moj sin je bio pošten i prav. Da nije bio takav, ne bi mu se ovo dogodilo – kazala je majka Ivice Dugandžića novinarima, ne želeći prije kraja istrage govoriti o događajima na dan ubojstva.

Tijekom istrage je utvrđeno kako je policija zbog svađa mladog para intervenirala jednom, u ljeto 2008. godine. Pribavljen je i sudski spis brakorazvodne parnice Ivice Dugandžića i Boljatove kćeri.

Radilo se o sporazumnom prijedlogu za razvod braka na temelju kojeg je održano jedno ročište, u rujnu 2008. godine. Na navedenom ročištu su oboje odustali od razvoda jer se uspostavilo kako razlog njihovih nesuglasica ne leži u njima, nego u njihovim obiteljima.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pritom je kći Ante Boljata, nakon pomirenja sa suprugom u sudnici, kazala kako se boji očeve reakcije. Bračnom paru to nije bio prvi pokušaj da se otmu pogubnom utjecaju roditelja, koji se nisu mirili s njihovom vezom.

Više puta su se svađali i mirili, no odustanak od formalnog razvoda bio je dodatni detonator zbog kojeg su eskalirale međusobne netrpeljivosti i sukobi. Polovicom rujna 2009. godine na Županijskom sudu u Splitu započelo je suđenje.

CRNI NOTES (21): Monstruozne metode bračnog para iz Splita: Valentina je imala godinu i pol dana kada je očuh istukao i vezao za madrac

– Nisam maltretirala ženu mog sina, a nije ni moj Ivica. Mi smo im dizali kredite za kuću te smo prodali zemlju za vratiti kredite.

Tog dana sam bila sa sinom kada je pao na pod, raširio ruke i zvao: “Mama, mama, ubio me!” Pokušala sam mu dati umjetno disanje, ali sam osjetila nešto po uhu od čega sam odletjela.

To me optuženi udarcem odgurnuo od sina, a kada ga je ubio čula sam kako kaže: “Evo ti sad, gade!” – istaknula je majka ubijenog držeći na grudima sliku svog sina.

CRNI NOTES (20): Bili su jedna od imućnijih obitelji u imotskom kraju, a onda se dogodila tragedija. Josip je uzeo pušku, ispalio je rafal...

Sinovi optuženog Ante Boljata su s druge strane iznijeli drugačiju priču tvrdeći kako su suprug i svekrva učestalo maltretirali njihovu sestru.

– Sestra mi je pričala kako je Ivica kao zaštitar imao pištolj kojim joj je prijetio. Kazala mi je i kako svekrva vodi glavnu riječ u kućanstvu, a pola godine prije događaja je napustila muža jer više nije mogla izdržati situaciju u kući. Bila je totalno psihički utučena i jadna – kazao je jedan od njih.

---

image

Očevid je trajao satima

Jakov Prkić/Cropix
---

Drugi je posvjedočio da je vidio sestrine modrice ispod oka te po rukama i nogama za koje je kazala da su od udaraca svekrve i muža. Svjedočila je i supruga optuženoga koja je kazala da ga nije vidjela više od deset mjeseci, jer kao svjedok u postupku nije mogla dobiti dozvolu za posjet splitskom zatvoru.

Sudac joj je odobrio točno minut vremena da se na hodniku pozdravi s mužem. Stalni sudski vještak psihijatar je iznio nalaz i mišljenje da je optuženi bio smanjeno ubrojiv zbog alkohola u krvi. U svojoj obrani Ante Boljat je negirao namjeru da ubije zeta.

’Htio sam ga zaplašiti’

– Želio sam ga zaplašiti jer mi je pljusnuo kćer. Nije istina da je ona bila pijana. Ja sam taj dan popio litru vina i udario sam ga šakom nakon što mi je ošamario kćer.

Kada je izišao iz kuće, išao sam za njim i mislio ga zaplašiti puškom, no on ju je uhvatio za cijev te je puška tada opalila. Drugog hica se ne sjećam – izjavio je.

U završnoj riječi zastupnica optužbe ostala je pri tome da se radilo o ubojstvu za što je tada bila zapriječena kazna od pet do 15 godina zatvora. Branitelj optuženog je ustrajao kako se radilo o ubojstvu na mah za što je moguća niža kazna.

---

image

Ante Boljat na Županijskom sudu u Splitu

Mario Todorić/Cropix
---

Polovicom studenoga 2009. godine Ante Boljat osuđen je na 12 i pol godina zatvora. U istu kaznu uračunat mu je i zatvor za općeopasnu radnju jer su pri pucnjavi i mahanju puškom ozlijeđene dvije osobe, majka ubijenoga i kći optuženoga.

Otegotna okolnost za optuženog je bila što je pošao za zetom Ivicom Dugandžićem kada je ovaj već izišao iz kuće, kao i drugi hitac. Također je prilikom odmjeravanja kazne uzeta u obzir i mladost sada pokojnog Ivice Dugandžića koji je ubijen u 33. godini.

Iako je obrana pokušala uvjeriti sudsko vijeće da se radi o ubojstvu na mah, u prilog im nije išao nalaz psihijatra. Naime, za ubojstvo na mah počinitelj treba biti u stanju jake razdraženosti te time i bitno smanjeno ubrojiv.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Za optuženog Antu Boljata psihijatar je ustvrdio kako je bio smanjeno ubrojiv, ali tek u blažoj mjeri. Jedan od težih dokaza koji su utjecali na visinu kazne je bila i fotodokumentacija očevida i tijela pokojnika na čijoj glavi se vidjela rana od hica iz neposredne blizine.

U svibnju 2010. godine Vrhovni sud povisio je kaznu za dvije i pol godine, na 15 godina zatvora. Za njih je prisutnost majke ubijenoga i njegove supruge prilikom smaknuća bila otegotna okolnost koju je trebalo još više cijeniti.

Istaknuli su i kako je Ivici Dugandžiću optuženi prislonio pušku na glavu i okinuo, dok je već ležao na tlu ranjen. Navedene otegotne okolnosti nadjačavaju olakotne, smatrao je Vrhovni sud i povisio kaznu.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (24) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Crni notes (24) 2 0 9288 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-15 11:32:58 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-22 09:43:56 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-05-20 07:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 277 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio je sačmaricu [metakey] => CRNI NOTES, ubojstvo, Split, vučevica, Ante Boljat [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24924957.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1299594.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1483595.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1483596.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24870808.png","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24870810.png","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1299608.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1523745.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24870811.png","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24870812.png","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1299593.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/24870813.png","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1523744.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/15\/1523743.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","SD","SD","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","SD","SD","Jakov Prki\u0107\/Cropix","SD","Mario Todori\u0107\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tijekom o\u010devida pred ku\u0107om gdje se dogodilo ubojstvo na\u0111eni su tragovi krvi<\/p>","

Privo\u0111enje Ante Boljata istra\u017enom sucu<\/p>","

Ante Boljat ubio je zeta Ivicu Dugand\u017ei\u0107a pred ku\u0107om u selu Vu\u010devici, 20-ak kilometara udaljenom od Splita<\/p>","

Tragovi krvi pred ku\u0107om<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

O\u010devid je trajao satima<\/p>","

Ante Boljat na izricanju presude 2009. godine na \u017dupanijskom sudu u Splitu<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Privo\u0111enje Ante Boljata<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Objava presude Anti Boljatu<\/p>","

Ante Boljat na \u017dupanijskom sudu u Splitu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","52:47","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24924957_1920.jpg":"1920x1080","k_24924957_1280.jpg":"1280x1280","k_24924957_1024.jpg":"1024x1024","k_24924957_640.jpg":"640x640","k_24924957_480.jpg":"480x480","k_24924957_340.jpg":"340x340","k_24924957_220.jpg":"220x220","o_24924957_1280.jpg":"1280x853","o_24924957_1024.jpg":"1024x682","o_24924957_640.jpg":"640x426","o_24924957_480.jpg":"480x320","o_24924957_340.jpg":"340x226","o_24924957_220.jpg":"220x146","h_24924957_1280.jpg":"1280x854","h_24924957_1024.jpg":"1024x683","h_24924957_640.jpg":"640x427","h_24924957_480.jpg":"480x320","h_24924957_340.jpg":"340x227","h_24924957_220.jpg":"220x147","pp_24924957_1280.jpg":"1280x1628","pp_24924957_1024.jpg":"1024x1303","pp_24924957_640.jpg":"640x814","pp_24924957_480.jpg":"480x611","pp_24924957_340.jpg":"340x432","pp_24924957_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1491","hd_1299594_1920.jpg":"1920x1080","k_1299594_1280.jpg":"1280x1280","k_1299594_1024.jpg":"1024x1024","k_1299594_640.jpg":"640x640","k_1299594_480.jpg":"480x480","k_1299594_340.jpg":"340x340","k_1299594_220.jpg":"220x220","o_1299594_1280.jpg":"1280x994","o_1299594_1024.jpg":"1024x795","o_1299594_640.jpg":"640x497","o_1299594_480.jpg":"480x372","o_1299594_340.jpg":"340x264","o_1299594_220.jpg":"220x170","h_1299594_1280.jpg":"1280x854","h_1299594_1024.jpg":"1024x683","h_1299594_640.jpg":"640x427","h_1299594_480.jpg":"480x320","h_1299594_340.jpg":"340x227","h_1299594_220.jpg":"220x147","pp_1299594_1280.jpg":"1280x1628","pp_1299594_1024.jpg":"1024x1303","pp_1299594_640.jpg":"640x814","pp_1299594_480.jpg":"480x611","pp_1299594_340.jpg":"340x432","pp_1299594_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1335","hd_1483595_1920.jpg":"1920x1080","k_1483595_1280.jpg":"1280x1280","k_1483595_1024.jpg":"1024x1024","k_1483595_640.jpg":"640x640","k_1483595_480.jpg":"480x480","k_1483595_340.jpg":"340x340","k_1483595_220.jpg":"220x220","o_1483595_1280.jpg":"1280x890","o_1483595_1024.jpg":"1024x712","o_1483595_640.jpg":"640x445","o_1483595_480.jpg":"480x333","o_1483595_340.jpg":"340x236","o_1483595_220.jpg":"220x152","h_1483595_1280.jpg":"1280x854","h_1483595_1024.jpg":"1024x683","h_1483595_640.jpg":"640x427","h_1483595_480.jpg":"480x320","h_1483595_340.jpg":"340x227","h_1483595_220.jpg":"220x147","pp_1483595_1280.jpg":"1280x1628","pp_1483595_1024.jpg":"1024x1303","pp_1483595_640.jpg":"640x814","pp_1483595_480.jpg":"480x611","pp_1483595_340.jpg":"340x432","pp_1483595_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1389","hd_1483596_1920.jpg":"1920x1080","k_1483596_1280.jpg":"1280x1280","k_1483596_1024.jpg":"1024x1024","k_1483596_640.jpg":"640x640","k_1483596_480.jpg":"480x480","k_1483596_340.jpg":"340x340","k_1483596_220.jpg":"220x220","o_1483596_1280.jpg":"1280x926","o_1483596_1024.jpg":"1024x740","o_1483596_640.jpg":"640x463","o_1483596_480.jpg":"480x347","o_1483596_340.jpg":"340x245","o_1483596_220.jpg":"220x159","h_1483596_1280.jpg":"1280x854","h_1483596_1024.jpg":"1024x683","h_1483596_640.jpg":"640x427","h_1483596_480.jpg":"480x320","h_1483596_340.jpg":"340x227","h_1483596_220.jpg":"220x147","pp_1483596_1280.jpg":"1280x1628","pp_1483596_1024.jpg":"1024x1303","pp_1483596_640.jpg":"640x814","pp_1483596_480.jpg":"480x611","pp_1483596_340.jpg":"340x432","pp_1483596_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24870808_1920.png":"1920x1080","k_24870808_1280.png":"1280x1280","k_24870808_1024.png":"1024x1024","k_24870808_640.png":"640x640","k_24870808_480.png":"480x480","k_24870808_340.png":"340x340","k_24870808_220.png":"220x220","o_24870808_1280.png":"1280x1880","o_24870808_1024.png":"1024x1504","o_24870808_640.png":"640x940","o_24870808_480.png":"480x705","o_24870808_340.png":"340x499","o_24870808_220.png":"220x323","h_24870808_1280.png":"1280x854","h_24870808_1024.png":"1024x683","h_24870808_640.png":"640x427","h_24870808_480.png":"480x320","h_24870808_340.png":"340x227","h_24870808_220.png":"220x147","pp_24870808_1280.png":"1280x1628","pp_24870808_1024.png":"1024x1303","pp_24870808_640.png":"640x814","pp_24870808_480.png":"480x611","pp_24870808_340.png":"340x432","pp_24870808_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24870810_1920.png":"1920x1080","k_24870810_1280.png":"1280x1280","k_24870810_1024.png":"1024x1024","k_24870810_640.png":"640x640","k_24870810_480.png":"480x480","k_24870810_340.png":"340x340","k_24870810_220.png":"220x220","o_24870810_1280.png":"1280x1880","o_24870810_1024.png":"1024x1504","o_24870810_640.png":"640x940","o_24870810_480.png":"480x705","o_24870810_340.png":"340x499","o_24870810_220.png":"220x323","h_24870810_1280.png":"1280x854","h_24870810_1024.png":"1024x683","h_24870810_640.png":"640x427","h_24870810_480.png":"480x320","h_24870810_340.png":"340x227","h_24870810_220.png":"220x147","pp_24870810_1280.png":"1280x1628","pp_24870810_1024.png":"1024x1303","pp_24870810_640.png":"640x814","pp_24870810_480.png":"480x611","pp_24870810_340.png":"340x432","pp_24870810_220.png":"220x280"},{"size0":"1564x2500","hd_1299608_1920.jpg":"1920x1080","k_1299608_1280.jpg":"1280x1280","k_1299608_1024.jpg":"1024x1024","k_1299608_640.jpg":"640x640","k_1299608_480.jpg":"480x480","k_1299608_340.jpg":"340x340","k_1299608_220.jpg":"220x220","o_1299608_1280.jpg":"1280x2046","o_1299608_1024.jpg":"1024x1636","o_1299608_640.jpg":"640x1023","o_1299608_480.jpg":"480x767","o_1299608_340.jpg":"340x543","o_1299608_220.jpg":"220x351","h_1299608_1280.jpg":"1280x854","h_1299608_1024.jpg":"1024x683","h_1299608_640.jpg":"640x427","h_1299608_480.jpg":"480x320","h_1299608_340.jpg":"340x227","h_1299608_220.jpg":"220x147","pp_1299608_1280.jpg":"1280x1628","pp_1299608_1024.jpg":"1024x1303","pp_1299608_640.jpg":"640x814","pp_1299608_480.jpg":"480x611","pp_1299608_340.jpg":"340x432","pp_1299608_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_1523745_1920.jpg":"1920x1080","k_1523745_1280.jpg":"1280x1280","k_1523745_1024.jpg":"1024x1024","k_1523745_640.jpg":"640x640","k_1523745_480.jpg":"480x480","k_1523745_340.jpg":"340x340","k_1523745_220.jpg":"220x220","o_1523745_1280.jpg":"1280x850","o_1523745_1024.jpg":"1024x680","o_1523745_640.jpg":"640x425","o_1523745_480.jpg":"480x319","o_1523745_340.jpg":"340x225","o_1523745_220.jpg":"220x146","h_1523745_1280.jpg":"1280x854","h_1523745_1024.jpg":"1024x683","h_1523745_640.jpg":"640x427","h_1523745_480.jpg":"480x320","h_1523745_340.jpg":"340x227","h_1523745_220.jpg":"220x147","pp_1523745_1280.jpg":"1280x1628","pp_1523745_1024.jpg":"1024x1303","pp_1523745_640.jpg":"640x814","pp_1523745_480.jpg":"480x611","pp_1523745_340.jpg":"340x432","pp_1523745_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24870811_1920.png":"1920x1080","k_24870811_1280.png":"1280x1280","k_24870811_1024.png":"1024x1024","k_24870811_640.png":"640x640","k_24870811_480.png":"480x480","k_24870811_340.png":"340x340","k_24870811_220.png":"220x220","o_24870811_1280.png":"1280x1880","o_24870811_1024.png":"1024x1504","o_24870811_640.png":"640x940","o_24870811_480.png":"480x705","o_24870811_340.png":"340x499","o_24870811_220.png":"220x323","h_24870811_1280.png":"1280x854","h_24870811_1024.png":"1024x683","h_24870811_640.png":"640x427","h_24870811_480.png":"480x320","h_24870811_340.png":"340x227","h_24870811_220.png":"220x147","pp_24870811_1280.png":"1280x1628","pp_24870811_1024.png":"1024x1303","pp_24870811_640.png":"640x814","pp_24870811_480.png":"480x611","pp_24870811_340.png":"340x432","pp_24870811_220.png":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24870812_1920.png":"1920x1080","k_24870812_1280.png":"1280x1280","k_24870812_1024.png":"1024x1024","k_24870812_640.png":"640x640","k_24870812_480.png":"480x480","k_24870812_340.png":"340x340","k_24870812_220.png":"220x220","o_24870812_1280.png":"1280x1880","o_24870812_1024.png":"1024x1504","o_24870812_640.png":"640x940","o_24870812_480.png":"480x705","o_24870812_340.png":"340x499","o_24870812_220.png":"220x323","h_24870812_1280.png":"1280x854","h_24870812_1024.png":"1024x683","h_24870812_640.png":"640x427","h_24870812_480.png":"480x320","h_24870812_340.png":"340x227","h_24870812_220.png":"220x147","pp_24870812_1280.png":"1280x1628","pp_24870812_1024.png":"1024x1303","pp_24870812_640.png":"640x814","pp_24870812_480.png":"480x611","pp_24870812_340.png":"340x432","pp_24870812_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1422","hd_1299593_1920.jpg":"1920x1080","k_1299593_1280.jpg":"1280x1280","k_1299593_1024.jpg":"1024x1024","k_1299593_640.jpg":"640x640","k_1299593_480.jpg":"480x480","k_1299593_340.jpg":"340x340","k_1299593_220.jpg":"220x220","o_1299593_1280.jpg":"1280x948","o_1299593_1024.jpg":"1024x758","o_1299593_640.jpg":"640x474","o_1299593_480.jpg":"480x355","o_1299593_340.jpg":"340x251","o_1299593_220.jpg":"220x162","h_1299593_1280.jpg":"1280x854","h_1299593_1024.jpg":"1024x683","h_1299593_640.jpg":"640x427","h_1299593_480.jpg":"480x320","h_1299593_340.jpg":"340x227","h_1299593_220.jpg":"220x147","pp_1299593_1280.jpg":"1280x1628","pp_1299593_1024.jpg":"1024x1303","pp_1299593_640.jpg":"640x814","pp_1299593_480.jpg":"480x611","pp_1299593_340.jpg":"340x432","pp_1299593_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24870813_1920.png":"1920x1080","k_24870813_1280.png":"1280x1280","k_24870813_1024.png":"1024x1024","k_24870813_640.png":"640x640","k_24870813_480.png":"480x480","k_24870813_340.png":"340x340","k_24870813_220.png":"220x220","o_24870813_1280.png":"1280x1880","o_24870813_1024.png":"1024x1504","o_24870813_640.png":"640x940","o_24870813_480.png":"480x705","o_24870813_340.png":"340x499","o_24870813_220.png":"220x323","h_24870813_1280.png":"1280x854","h_24870813_1024.png":"1024x683","h_24870813_640.png":"640x427","h_24870813_480.png":"480x320","h_24870813_340.png":"340x227","h_24870813_220.png":"220x147","pp_24870813_1280.png":"1280x1628","pp_24870813_1024.png":"1024x1303","pp_24870813_640.png":"640x814","pp_24870813_480.png":"480x611","pp_24870813_340.png":"340x432","pp_24870813_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1276","hd_1523744_1920.jpg":"1920x1080","k_1523744_1280.jpg":"1280x1280","k_1523744_1024.jpg":"1024x1024","k_1523744_640.jpg":"640x640","k_1523744_480.jpg":"480x480","k_1523744_340.jpg":"340x340","k_1523744_220.jpg":"220x220","o_1523744_1280.jpg":"1280x850","o_1523744_1024.jpg":"1024x680","o_1523744_640.jpg":"640x425","o_1523744_480.jpg":"480x319","o_1523744_340.jpg":"340x225","o_1523744_220.jpg":"220x146","h_1523744_1280.jpg":"1280x854","h_1523744_1024.jpg":"1024x683","h_1523744_640.jpg":"640x427","h_1523744_480.jpg":"480x320","h_1523744_340.jpg":"340x227","h_1523744_220.jpg":"220x147","pp_1523744_1280.jpg":"1280x1628","pp_1523744_1024.jpg":"1024x1303","pp_1523744_640.jpg":"640x814","pp_1523744_480.jpg":"480x611","pp_1523744_340.jpg":"340x432","pp_1523744_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1272","hd_1523743_1920.jpg":"1920x1080","k_1523743_1280.jpg":"1280x1280","k_1523743_1024.jpg":"1024x1024","k_1523743_640.jpg":"640x640","k_1523743_480.jpg":"480x480","k_1523743_340.jpg":"340x340","k_1523743_220.jpg":"220x220","o_1523743_1280.jpg":"1280x848","o_1523743_1024.jpg":"1024x678","o_1523743_640.jpg":"640x424","o_1523743_480.jpg":"480x318","o_1523743_340.jpg":"340x225","o_1523743_220.jpg":"220x145","h_1523743_1280.jpg":"1280x854","h_1523743_1024.jpg":"1024x683","h_1523743_640.jpg":"640x427","h_1523743_480.jpg":"480x320","h_1523743_340.jpg":"340x227","h_1523743_220.jpg":"220x147","pp_1523743_1280.jpg":"1280x1628","pp_1523743_1024.jpg":"1024x1303","pp_1523743_640.jpg":"640x814","pp_1523743_480.jpg":"480x611","pp_1523743_340.jpg":"340x432","pp_1523743_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4342467 Threads: 3 Questions: 136296522 Slow queries: 58217 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4082073 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/tragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu-1291508 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/tragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu-1291508?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 351629 [name] => ubojstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ubojstvo [link] => /tag/ubojstvo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 357534 [name] => Split [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => split [link] => /tag/split ) [3] => stdClass Object ( [id] => 146418 [name] => vučevica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vucevica [link] => /tag/vucevica ) [4] => stdClass Object ( [id] => 716834 [name] => Ante Boljat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-05-20 09:02:17 [main_article_id] => 0 [alias] => ante-boljat [link] => /tag/ante-boljat ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (24) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24924957.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Tijekom očevida pred kućom gdje se dogodilo ubojstvo nađeni su tragovi krvi

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24924957.jpg [title] =>

Tijekom očevida pred kućom gdje se dogodilo ubojstvo nađeni su tragovi krvi

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1299594.jpg [title] =>

Privođenje Ante Boljata istražnom sucu

Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1483595.jpg [title] =>

Ante Boljat ubio je zeta Ivicu Dugandžića pred kućom u selu Vučevici, 20-ak kilometara udaljenom od Splita

Jakov Prkić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1483596.jpg [title] =>

Tragovi krvi pred kućom

Jakov Prkić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24870808.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24870810.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1299608.jpg [title] =>

Očevid je trajao satima

Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1523745.jpg [title] =>

Ante Boljat na izricanju presude 2009. godine na Županijskom sudu u Splitu

Mario Todorić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24870811.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24870812.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1299593.jpg [title] =>

Privođenje Ante Boljata

Jakov Prkić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/24870813.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1523744.jpg [title] =>

Objava presude Anti Boljatu

Mario Todorić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/15/1523743.jpg [title] =>

Ante Boljat na Županijskom sudu u Splitu

Mario Todorić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U četvrtak, 1. siječnja 2009. godine, oko 22 sata, u Vučevici, općina Klis, s dva metka iz puške M-48 ubijen je Ivica Dugandžić (32) iz Solina. Smrtonosne hice ispalio je njegov punac Ante Boljat iz Vučevice, tada star 62 godine, pred čijom obiteljskom kućom se i dogodio zločin.

Kako je priopćila policija, ubojstvu je prethodila svađa, a zatim i tjelesni sukob, između Ivice Dugandžića i njegove 36-godišnje supruge, Boljatove kćeri. Kao razlog ubojstva policija je navela “narušene obiteljske odnose”.

Očevid na mjestu događaja proveo je istražni sudac Županijskog suda u Splitu s policijom. Tijelo ubijenog prevezeno je na Odjel patologije u KBC Split.

– Ivica je bio zaštitar u banci u Trogiru, a žena mu je medicinska sestra. U braku su pet godina i nemaju djece, a posljednjih šest mjeseci živjeli su odvojeno. Koliko znam, pokrenuli su brakorazvodnu parnicu – kazala je jedna članica šire obitelji.

---

image

Ante Boljat ubio je zeta Ivicu Dugandžića pred kućom u selu Vučevici, 20-ak kilometara udaljenom od Splita

Jakov Prkić/Cropix
---

Stravičnom prizoru u Vučevici nazočila je i 62-godišnja majka ubijenog Dugandžića. Susjeda obitelji Dugandžić iz Solina pojasnila je kako se dogodilo da nesretna žena bude očevidac sinovljeva ubojstva.

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No u stvarnom životu za zločin nema zastare jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat ćemo one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kad sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, po brutalnosti ili nečemu što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

 

Izjave svjedoka

– Žena mu se taj dan valjda napila pa je zvala Ivicu da je vozi u očevu kuću, jer nije bila u stanju voziti do Vučevice. On joj je htio pomoći, iako neko vrijeme ne žive zajedno.

Eto kako se to završilo! S Ivicom je krenula njegova majka kako bi bila sigurna da će se on sretno vratiti doma. I ona je ranjena u sukobu, pa je sada na previjanju – pojasnila je žena novinarima.

Prema onome što se na prvi mah moglo rekonstruirati iz izjava svjedoka tijekom policijske obrade, nakon što su svi troje stigli u Vučevicu, u kući Ante Boljata su se Ivica i žena mu porječkali. Tijekom svađe je Ivica ošamario suprugu pred očima njezina oca.

---

image

Privođenje Ante Boljata istražnom sucu

Jakov Prkić/Cropix
---

Kada je ovaj pokušao obraniti kćer, Ivica ga je uhvatio za vrat i odbacio na peć. Ante Boljat odlazi u svoju spavaću sobu, uzima pušku i izlazi ispred kuće gdje je već bio Ivica Dugandžić. Ispalio je iz puške u njega dva hica iz neposredne blizine, jedan u glavu i drugi u desnu stranu prsnog koša.

CRNI NOTES (23): Majka i dva sina sjedili su za večerom u Omišu kada je došao ubojica. Razbio je vrata, upao u stan i podigao sačmaricu

Kako se nalazila kraj svog sina, od barutnih čestica je lakše ozljede zadobila majka ubijenoga. Radilo se o ustrijelnim ranama obje natkoljenice te trbušne šupljine. Ivica Boljat je preminuo na licu mjesta te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije u KBC Split.

– Meci iz puške pogodili su ga iz neposredne blizine. Žrtva je već ležala na tlu pogođena u prsa kada mu je cijev puške prislonjena na glavu i ispaljen drugi hitac – kazao je sudski vještak patolog.

CRNI NOTES (22): Britanski vojnik došao na humanitarnu utrku u Kaštela gdje je na smrt pretučen. Petorica su uhićena, osuđen samo jedan

Majci ubijenog je pružena pomoć u splitskoj bolnici, nakon čega je na osobni zahtjev puštena na kućnu njegu. Supruga ubijenoga nije bila u stanju dati izjavu policiji nakon događaja.

Ante Boljat im se predao bez opiranja. Kod njega je nađeno još nekoliko čahura te džepni preklopni nož oštrice duge deset centimetara.

Nakon uhićenja u Policijskoj postaji Solin izmjereno mu je 1,91 promil alkohola u krvi. Mještani Vučevice su dan nakon zločina preneraženo prepričavali što se dogodilo.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

– Bilo je nekih trzavica u toj obitelji, no tko bi mogao pomisliti da bi se takvo nešto moglo dogoditi. Ante je bio krasan čovjek – kazao je jedan od njih.

U petak poslijepodne Ante Boljat priveden je istražnom sucu, a u kaznenoj prijavi protiv njega je navedeno kako je drugi hitac u glavu svog zeta ispalio s namjerom da ga dokrajči.

– Moja je kći već neko vrijeme trpjela maltretiranje svog muža i njegove majke – kazao je Ante Boljat​ opravdavajući svoj čin.

Nad njim je određen istražni zatvor zbog straha od ponavljanja kaznenog djela jer su dvije obitelji u lošim odnosima već neko vrijeme, kao i zbog izrazito okrutnog načina na koji je likvidirao Ivicu Dugandžića.

Njegov odvjetnik je u nastavku postupka pokušao dokazati da se radilo o ubojstvu na mah, pod iznimnim afektom.

’Pošten i prav’

– Moj sin je bio pošten i prav. Da nije bio takav, ne bi mu se ovo dogodilo – kazala je majka Ivice Dugandžića novinarima, ne želeći prije kraja istrage govoriti o događajima na dan ubojstva.

Tijekom istrage je utvrđeno kako je policija zbog svađa mladog para intervenirala jednom, u ljeto 2008. godine. Pribavljen je i sudski spis brakorazvodne parnice Ivice Dugandžića i Boljatove kćeri.

Radilo se o sporazumnom prijedlogu za razvod braka na temelju kojeg je održano jedno ročište, u rujnu 2008. godine. Na navedenom ročištu su oboje odustali od razvoda jer se uspostavilo kako razlog njihovih nesuglasica ne leži u njima, nego u njihovim obiteljima.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Pritom je kći Ante Boljata, nakon pomirenja sa suprugom u sudnici, kazala kako se boji očeve reakcije. Bračnom paru to nije bio prvi pokušaj da se otmu pogubnom utjecaju roditelja, koji se nisu mirili s njihovom vezom.

Više puta su se svađali i mirili, no odustanak od formalnog razvoda bio je dodatni detonator zbog kojeg su eskalirale međusobne netrpeljivosti i sukobi. Polovicom rujna 2009. godine na Županijskom sudu u Splitu započelo je suđenje.

CRNI NOTES (21): Monstruozne metode bračnog para iz Splita: Valentina je imala godinu i pol dana kada je očuh istukao i vezao za madrac

– Nisam maltretirala ženu mog sina, a nije ni moj Ivica. Mi smo im dizali kredite za kuću te smo prodali zemlju za vratiti kredite.

Tog dana sam bila sa sinom kada je pao na pod, raširio ruke i zvao: “Mama, mama, ubio me!” Pokušala sam mu dati umjetno disanje, ali sam osjetila nešto po uhu od čega sam odletjela.

To me optuženi udarcem odgurnuo od sina, a kada ga je ubio čula sam kako kaže: “Evo ti sad, gade!” – istaknula je majka ubijenog držeći na grudima sliku svog sina.

CRNI NOTES (20): Bili su jedna od imućnijih obitelji u imotskom kraju, a onda se dogodila tragedija. Josip je uzeo pušku, ispalio je rafal...

Sinovi optuženog Ante Boljata su s druge strane iznijeli drugačiju priču tvrdeći kako su suprug i svekrva učestalo maltretirali njihovu sestru.

– Sestra mi je pričala kako je Ivica kao zaštitar imao pištolj kojim joj je prijetio. Kazala mi je i kako svekrva vodi glavnu riječ u kućanstvu, a pola godine prije događaja je napustila muža jer više nije mogla izdržati situaciju u kući. Bila je totalno psihički utučena i jadna – kazao je jedan od njih.

---

image

Očevid je trajao satima

Jakov Prkić/Cropix
---

Drugi je posvjedočio da je vidio sestrine modrice ispod oka te po rukama i nogama za koje je kazala da su od udaraca svekrve i muža. Svjedočila je i supruga optuženoga koja je kazala da ga nije vidjela više od deset mjeseci, jer kao svjedok u postupku nije mogla dobiti dozvolu za posjet splitskom zatvoru.

Sudac joj je odobrio točno minut vremena da se na hodniku pozdravi s mužem. Stalni sudski vještak psihijatar je iznio nalaz i mišljenje da je optuženi bio smanjeno ubrojiv zbog alkohola u krvi. U svojoj obrani Ante Boljat je negirao namjeru da ubije zeta.

’Htio sam ga zaplašiti’

– Želio sam ga zaplašiti jer mi je pljusnuo kćer. Nije istina da je ona bila pijana. Ja sam taj dan popio litru vina i udario sam ga šakom nakon što mi je ošamario kćer.

Kada je izišao iz kuće, išao sam za njim i mislio ga zaplašiti puškom, no on ju je uhvatio za cijev te je puška tada opalila. Drugog hica se ne sjećam – izjavio je.

U završnoj riječi zastupnica optužbe ostala je pri tome da se radilo o ubojstvu za što je tada bila zapriječena kazna od pet do 15 godina zatvora. Branitelj optuženog je ustrajao kako se radilo o ubojstvu na mah za što je moguća niža kazna.

---

image

Ante Boljat na Županijskom sudu u Splitu

Mario Todorić/Cropix
---

Polovicom studenoga 2009. godine Ante Boljat osuđen je na 12 i pol godina zatvora. U istu kaznu uračunat mu je i zatvor za općeopasnu radnju jer su pri pucnjavi i mahanju puškom ozlijeđene dvije osobe, majka ubijenoga i kći optuženoga.

Otegotna okolnost za optuženog je bila što je pošao za zetom Ivicom Dugandžićem kada je ovaj već izišao iz kuće, kao i drugi hitac. Također je prilikom odmjeravanja kazne uzeta u obzir i mladost sada pokojnog Ivice Dugandžića koji je ubijen u 33. godini.

Iako je obrana pokušala uvjeriti sudsko vijeće da se radi o ubojstvu na mah, u prilog im nije išao nalaz psihijatra. Naime, za ubojstvo na mah počinitelj treba biti u stanju jake razdraženosti te time i bitno smanjeno ubrojiv.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Za optuženog Antu Boljata psihijatar je ustvrdio kako je bio smanjeno ubrojiv, ali tek u blažoj mjeri. Jedan od težih dokaza koji su utjecali na visinu kazne je bila i fotodokumentacija očevida i tijela pokojnika na čijoj glavi se vidjela rana od hica iz neposredne blizine.

U svibnju 2010. godine Vrhovni sud povisio je kaznu za dvije i pol godine, na 15 godina zatvora. Za njih je prisutnost majke ubijenoga i njegove supruge prilikom smaknuća bila otegotna okolnost koju je trebalo još više cijeniti.

Istaknuli su i kako je Ivici Dugandžiću optuženi prislonio pušku na glavu i okinuo, dok je već ležao na tlu ranjen. Navedene otegotne okolnosti nadjačavaju olakotne, smatrao je Vrhovni sud i povisio kaznu.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix SD SD Jakov Prkić/Cropix Mario Todorić/Cropix SD SD Jakov Prkić/Cropix SD Mario Todorić/Cropix Mario Todorić/Cropix
Cropix

Tijekom očevida pred kućom gdje se dogodilo ubojstvo nađeni su tragovi krvi

Jakov Prkić/Cropix

Privođenje Ante Boljata istražnom sucu

Jakov Prkić/Cropix

Ante Boljat ubio je zeta Ivicu Dugandžića pred kućom u selu Vučevici, 20-ak kilometara udaljenom od Splita

Jakov Prkić/Cropix

Tragovi krvi pred kućom

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Jakov Prkić/Cropix

Očevid je trajao satima

Mario Todorić/Cropix

Ante Boljat na izricanju presude 2009. godine na Županijskom sudu u Splitu

SD

Faksimil teksta

SD

Faksimil teksta

Jakov Prkić/Cropix

Privođenje Ante Boljata

SD

Faksimil teksta

Mario Todorić/Cropix

Objava presude Anti Boljatu

Mario Todorić/Cropix

Ante Boljat na Županijskom sudu u Splitu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/tragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu-1291508 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a18e1f6b72e52b43bab82414456ae44a2b828b63 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tragi%C4%8Dan+kraj+braka+mladog+para+u+mjestu+nedaleko+od+Splita.+Punac+je+nakon+sva%C4%91e+odjurio+u+ku%C4%87u%2C+zgrabio+sa%C4%8Dmaricu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu-1291508 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftragican-kraj-braka-mladog-para-u-mjestu-nedaleko-od-splita-punac-je-nakon-svade-odjurio-u-kucu-zgrabio-je-sacmaricu-1291508 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (24) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (24)

Tragičan kraj braka mladog para u mjestu nedaleko od Splita. Punac je nakon svađe odjurio u kuću, zgrabio sačmaricu...

20. svibnja 2023. - 09:01

U četvrtak, 1. siječnja 2009. godine, oko 22 sata, u Vučevici, općina Klis, s dva metka iz puške M-48 ubijen je Ivica Dugandžić (32) iz Solina. Smrtonosne hice ispalio je njegov punac Ante Boljat iz Vučevice, tada star 62 godine, pred čijom obiteljskom kućom se i dogodio zločin.

Kako je priopćila policija, ubojstvu je prethodila svađa, a zatim i tjelesni sukob, između Ivice Dugandžića i njegove 36-godišnje supruge, Boljatove kćeri. Kao razlog ubojstva policija je navela “narušene obiteljske odnose”.

Očevid na mjestu događaja proveo je istražni sudac Županijskog suda u Splitu s policijom. Tijelo ubijenog prevezeno je na Odjel patologije u KBC Split.

– Ivica je bio zaštitar u banci u Trogiru, a žena mu je medicinska sestra. U braku su pet godina i nemaju djece, a p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 10:42