StoryEditor
Crna kronikaUžas u Zapruđu

Tragedija u Zagrebu, u požaru u stanu poginuo muškarac: ‘Dao sam utočište prijatelju, ostao sam bez njega... Sad sam ja beskućnik‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
27. rujna 2021. - 19:31

U ponedjeljak oko 17:40h na drugom katu stambene zgrade u Balokovićevoj ulici u zagrebačkom naselju Zapruđe izbio je požar u stanu. Odmah po dojavi vatrogasci su se vrlo brzo odazvali na intervenciju te su po dolasku na mjesto događaja zatekli evakuirane susjede i vatru koja je sukljala kroz prozor stana u vis, piše Jutarnji.

Neki od vatrogasaca su odmah ušli u stan kako bi vidjeli ima li nekoga još unutra, a brat vlasnice stana Dalibor K. (59), koji u njemu živi 16 godina, od svog dolaska u Zagreb, za Jutarnji je rekao da je, nažalost, u stihiji život izgubio njegov prijatelj.

image
Hajdi Karakaš Jakubin/JL

- Izašao sam na kratko do Konzuma dva sata prije požara, u stanu je ostao moj prijatelj, nadimak mu je Sić, kojem sam pružio utočište prije 3 dana jer je beskućnik. Kad sam se vraćao iz trgovine, u daljini sam vidio kako jure vatrogasci i dim u zraku i presjeklo me odmah... Kad sam izlazio iz stana, on je ostao u sobi ležati, jedino što je sa sobom imao su dvije cigarete. Sada sam ja beskućnik, stan je u potpunosti izgorio, a evo stigla mi je i tužna vijest da je vatra odnijela i život mog poznanika, kaže za Jutarnji vrlo emotivno, kroz suze Dalibor.

Zasad nema službenih informacija o uzrocima požara ni o drugim okolnostima ove tragedije.

Vatrogasci su vrlo brzo krenuli s intervencijom te je u tijeku dogašavanje.

Ispred zgrade se okupio veći broj ljudi koji promatraju intervenciju. Na mjesto događaja je oko 18:30 stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

image
Hajdi Karakaš Jakubin/JL
image
Hajdi Karakaš Jakubin/JL
item - id = 1130513
related id = 0 -> 1134225
related id = 1 -> 1134110
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2021 07:17