StoryEditorOCM
Crna kronikapotekle suze

Tihomir vozio ‘pod gasom‘, zaplakao je dok se pravdao: ‘Boli me palac, popio sam dvije rakije...‘

Piše Vijesti SD
24. svibnja 2024. - 21:35

Tihomir je zatečen kako prilično pijan upravlja automobilom te je osuđen i kažnjen, piše Danica

Prema presudi, sve se dogodilo lani u sprnju oko 21 sat u zagrebačkoj Dubravi. Vozač je upravljao opelom bjelovarskih registarskih oznaka krećući se Ulicom l. Resnički gaj pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

“Naknadnom analizom utvrđeno je da je udio alkohola u krvi okrivljenika iznosio 1,54 g/kg, a u mokraći 2,31 g/kg, te je na temelju stručnog mišljenja u trenutku zaustavljanja bio u tolikoj mjeri pod utjecajem alkohola da su njegove vozačke sposobnostì bile bitno smanjene”, navodi se u presudi.

Tihomir je rekao da mu je jako žao zbog toga i zna da je pogriješio te se tako nešto više nikad neće ponoviti. Razlog zbog kojeg je pio prilično je specifičan.

Plakao od boli

“Tog dana sam zbog ozljede palca završio na hitnom bolničkom prijemu u KB Dubravi. Bolovi su bili neizdrživi i doslovno sam plakao od bolova, a samo liječnik opće prakse mogao mi je propisati analgetike pa ih nisam imao.

Zbog toga sam došao na ideju da bih mogao alkoholom ublažiti bol te sam tako popio dvije rakije. Nažalost, taj dan nisam stigao ništa jesti, pa je zbog toga alkometar pokazao ovoliku koncentraciju”, branio se Tihomir, 58-godišnjak s bjelovarskog područja.

Sutkinja ga je kaznila s 1320 eura i 120 eura prekršajnih troškova. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Kao otegotnu okolnost navela je kako je u travnju lani kod Čazme također zatečen kako vozi pijan, piše Danica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 17:13