StoryEditorOCM
Crna kronikapopilo se

Sinjski policajci u rutinskoj kontroli zaustavili vozača pa se šokirali: vozio ‘mrtav pijan‘, a s obzirom da mu nije prvi puta, sudac mu je odredio zatvor u trajanju osam dana

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 11:19

U subotu ujutro, 09.siječnja 2022. godine, dvadeset minuta iza ponoći policijski službenici Policijske postaje Sinj tijekom obavljanja nadzora i kontrole prometa, zaustavili su osobno vozilo kojim je u alkoholiziranom stanju upravljao 31-godišnji muškarac za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,40 g/kg u organizmu.

Muškarac je doveden u službene prostorije, te mu je izdana naredba o zadržavanju do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega je kriminalistički obrađen i odveden nadležnom prekršajnom sudu uz optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio prekršaje iz čl.289. st.1. i 199.st.2 Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Obzirom na postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih teških prometnih prekršaja, te s obzirom na utvrđen visoki stupanj alkoholiziranost, kao i činjenicu da je muškarac do sada više puta prekršajno kažnjavan za istovrsne prekršaje, sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 8 dana, te je odveden u zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2023 15:03