StoryEditor
Crna kronikaREZULTATI NADZORA

Prvomajski vikend na cestama iznjedrio 54 prekršaja zbog alkohola: dvojac uhvaćen bez dozvole, a vozilo se i bez registracije

Piše PSD
3. svibnja 2021. - 18:40
Joško Šupić/Cropix

Kao i svakog vikenda, tako i proteklog, policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u večernjim satima provodili su pojačani nadzor vozila na prometnicama u županiji. 

-  Evidentirano je ukupno 542 prekršaja od čega izdvajamo 54 za alkohol, 202 za prekoračenje  brzine, 70 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 57 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 8 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo i 8 prekršaj zbog zabrane upravljanja- otkrivaju iz policije. 

Od ukupno 17 prometnih nesreća koliko se dogodilo, 11 ih je rezultiralo materijalnom štetom. Osam osoba je lakše ozlijeđeno, a srećom, samo jedna teže. 

Od ponedjeljka, 3.svibnja do subote, 8. svibnja provodi se preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021.“ u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske.

Akcija je preventivna i usmjerena je  na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda i svih ostalih vozila L kategorije, obzirom su posebno ugrožena skupina sudionika u prometu.

Vlasnici vozila se u akciju uključuju dobrovoljno, a pregled vozila je bez naknade i sankcije i  usmjeren je  na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba stanice za tehnički pregled, a iz policije dodaju kako besplatni pregled u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2021 11:02