StoryEditorOCM
Crna kronikarezultati očevida

Poznate okolnosti smrti dvogodišnjeg dječaka iz Poljske, istrgnuo se majci iz ruku i istrčao na cestu

Piše Hina, Jutarnji list
24. srpnja 2023. - 11:57

Dvogodišnje dijete iz Poljske koje je u nedjelju navečer na Brijunima zadobilo teške tjelesne ozljede kada je na njega naletjelo vozilo Dacia Duster, umrlo je u ponedjeljak oko 7.15 u pulskoj Općoj bolnici, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak iz Fažane u nedjelju kasno popodne upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana i u jednom trenutku, iz zasad neutvrđenog razloga, udario u 36-godišnju poljsku državljanku, koja je pritom teško stradala, te u njezino dijete, dok su prelazili cestu, pišu Hina i Jutarnji list.

image
Robert Fajt/Cropix

Po riječima glasnogovornice istarske policije Nataše Rogić, dojava o nesreći zaprimljena je u 19,48 sati te je dijete, koje je tada bilo bez svijesti, hitno prevezeno gliserom u Fažanu, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u pulsku Opću bolnicu.

Ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u bolnici od koje je policija jutros dobila obavijest da je dijete preminulo.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

image
Robert Fajt/Cropix

Iz nacionalnog parka Brijuni saznaje se da je automobilom kojim je unesrećeno nesretno dijete upravljao njihov djelatnik - čuvar prirode. Kako neslužbeno saznajemo, nesreća se dogodila ispred poznate "Školjke- restorana" i suvenirnice na Brijunima na samoj obali. Dvogodišnji dječak se istrguo majci iz ruku u trenutku kada je došao službeni automobil nacionalnog parka. Za njim je potrčala i majka, koja je trudna. Nažalost, dijete je dobilo udarac u glavu. Majka je ozlijedila rame. Svi su djelatnici nacionalnog parka u šoku zbog nesretnog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 22:29