StoryEditorOCM
Crna kronikaSIGURNO ISPORUČEN

Nenad Petrak, šef zločinačkog udruženja nedavno uhićen u Turskoj, prepraćen je u Split. Pogledajte dramatične snimke...

Piše VIJESTI SD
28. studenog 2023. - 17:15

Ravnateljstvo policije objavilo je da su danas, 28. studenog u 03:14, policijski službenici Ravnateljstva policije Antiterorističke jedinice Lučko i Službe za međunarodnu policijsku suradnju prepratili su 43-godišnjaka u Zatvor u Splitu.

Za 43-godišnjakom je prethodno bio izdan europski uhidbeni nalog i raspisana međunarodna potraga Interpola temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, slijedom kojih je dan ranije, 27. studenog 2023. prepraćen avionom iz Istanbula (Turska) u Zagreb (Hrvatska).

Preprata je protekla bez sigurnosnih incidenata.

image
MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH

Iako se u priopćenju ne spominje ime, očito je riječ o nedavno uhićenom Nenadu Petraku, 43-godišnjem suvlasniku solinskog boksačkog kluba i tvrtke "Boxing promotion Salona" te jednom od osnivača i prokurista građevinske tvrtke "Ersa Adriatic" d.o.o. iz Zagreba, koji je glavna karika i osnivač zločinačkog udruženja, dio čijih je članova uhićen na području Splita, Solina i Kaštela u akciji PNUSKOK-a i policije koju su koordinirali USKOK i Generalno državno odvjetništvo Frankfurt na Majni iz Savezne Republike Njemačke.

Petrak se, podsjetimo, nalazio u bijegu pred policijom još od početka travnja ove godine kada je sudjelovao u pucnjavi na splitskim Skalicama, gdje je u nogu ranjen Josip Čubelić (36) zvani Čuba.

image
MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH
image
MUP RH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 04:11