StoryEditorOCM
Crna kronikaaktivni otpor

Mortus pijani biciklist oko 2 ujutro bježao interventnoj policiji, na kraju je ostavio i bicikl

Piše vijesti sd
3. siječnja 2024. - 11:58

Policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske 31. prosinca, u 1.45 sati u Slavonskom Brodu, uočili su biciklista koji krivuda suprotnom prometnom trakom.

On se na raskrižju Ulica Đure Pilara i Matije Gupca nije zaustavio na znak crvenog svjetla.

Unatoč naredbama policijskih službenika biciklist se nije zaustavio već je nastavio vožnju da bi u jednom trenutku izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik.

image

Pijani 27-godišnjak je pružao aktivan otpor pa su nad njim pripadnici Interventne jedinice Policijske uprave brodsko-posavske primijenili sredstva prisile (ilustracija)

Robert Fajt/Cropix

Policijski službenici su mu odmah priskočili u pomoć, nakon čega je biciklist ustao, počeo galamiti te se dao u bijeg trčeći. Međutim, policijski službenik ga je sustigao te budući da je pružao aktivan otpor, nad vozačem su primijenjena sredstva prisile. Utvrđeno je da se radi o 27-godišnjaku, koji je pritom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,15 promila te je zadržan u policijskoj postaji na otrežnjenju. Liječničkim pregledom je utvrđeno da nema ozljeda i da je sposoban za daljnji postupak u policiji.

Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnijeli su optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

image

Alkotestom je u organizmu 27-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,15 promila (ilustracija)

Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:26