StoryEditorOCM
Crna kronikau okolici rijeke

Je li policija pokušala zataškati prometnu koju je skrivio pijani policajac: Vozio je u suprotnom smjeru pa pobjegao

Piše vijesti sd
4. lipnja 2024. - 23:53

U petak navečer se na autocesti kod Rijeke dogodila prometna nesreća koju je izazvao policajac pod utjecajem alkohola. On se kretao u suprotnom smjeru i kod Čavli bočno udario u auto u kojem su bili mladić i djevojka, saznaje index.hr.

Zanimljivo da policija nije proteklih dana izvještavala o ovoj nesreći, ali danas su za index.hr potvrdili da 43-godišnji policajac nije bio na dužnosti i da je vozio privatni automobil. 

Portal  za nesreću saznao nakon što im se javio čitatelj koji je upoznat s detaljima svega što se događalo u petak navečer. On je rekao da se nesreća dogodila oko 23 sata na vijaduktu Svilno. Mladi se par, 23-godišnji mladić i 22-godišnja djevojka, vraćao iz Rijeke u Gorski kotar kad se ispred njih pojavio auto koji je vozio u suprotnom smjeru.

Mladi vozač je pokušao izbjeći frontalni sudar pa je policajac udario u bočna vrata i stražnju gumu mladićevog auta. Od siline udara oba automobila su se zarotirala na cesti. Policajac je zatim pobjegao s mjesta nesreće, a mladi par je osigurao mjesto nesreće i pozvao policiju, kaže čitatelj i dodaje da je policija došla u kratkom roku jer je već imala dojavu o vožnji u suprotnom smjeru. Mladić i djevojka su zadobili lakše ozljede te ih je Hitna pomoć odvela u bolnicu. Alkotest je pokazao da 23-godišnji vozač nije konzumirao alkohol.

Mladić i djevojka su oko 2 sata otpušteni iz bolnice, a tada kroz razgovor s policajcima saznaju da je njihov kolega koji je skrivio nesreću upravo doveden na medicinsku obradu. To bi značilo da je policajac u bolnicu stigao tri sata nakon nesreće, piše index.hr

image
Ivana Grgic/Cropix

"Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka u suprotnom smjeru, udario bočnim dijelom vozila u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao u smjeru čvora Orehovica. U nesreći su 23-godišnjak i 22-godišnja putnica u vozilu lakše ozlijeđeni", rekli su iz policije. Dodaju i da je kriminalističko istraživanje u tijeku te da policajac u tom trenutku nije bio na dužnosti. 

"Imajući u vidu da je vozilom riječkih registracijskih oznaka upravljao policijski službenik izvan službe i koji je upravljao svojim privatnim vozilom, ali pod utjecajem alkohola, po dovršetku kriminalističkog istraživanja poduzet će se zakonom propisane radnje te utvrditi sve relevantne činjenice možebitne disciplinske odgovornosti", piše policija.

Čitatelj koji je Indexu i javio za nesreću kaže nam da je neslužbenim kanalima doznao da se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku te da je on u suprotnom smjeru vozio od Inine benzinske na Cerniku. Pumpa je od mjesta nesreće udaljena gotovo četiri kilometra. Čitatelj kaže i da je policajcu u krvi navodno izmjereno 1.30 promila alkohola. "Dvoje mladih je moglo izgubiti živote zbog osobe koja bi trebala biti uzor svim građanima", rekao je.

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Smatra da se u ovom slučaju radi o zataškavanju. Iz policije to demantiraju.

"Skrećemo pažnju da policijska uprava objavljuje sva priopćenja o prometnim nesrećama sa smrtnom posljedicom i teško ozlijeđenim osobama, dok za ostale prometne nesreće odgovara na izravan upit", kažu iz PU primorsko-goranske, koja na dodatan upit na kojoj je poziciji zaposlen policajac koji je pijan vozio u suprotnom smjeru ne želi odgovoriti. Rekli su samo da se ne radi o načelniku, prenosi index.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 16:54