StoryEditorOCM
Crna kronikasuđenje u splitu

Iz Kaštela razvili krim mrežu i švercali kokain po Europi, sada im se sudi. Krešo Ajkula: Nije baš da se smatram krivim

Piše Vladimir Urukalo
7. listopada 2024. - 14:26
Krešo Svalina zvani Ajkula (prvi s lijeva) u sudnicu je doveden u lisicama, dok je drugooptuženi Vedran Perović na suđenje došao sa slobodeVojko Bašić/Cropix

– Razumio sam optužnicu i nije baš da se, u ovom konkretnom slučaju, smatram krivim... Odgovarat ću na sva pitanja nakon što iznesem obranu jer ima puno nelogičnosti – kazao je u ponedjeljak Krešo Svalina (44), zvan Ajkula, iz Kaštel Starog, kojemu je na splitskom Županijskom sudu počelo suđenje po USKOK-ovoj optužnici za krijumčarenje droge u sastavu zločinačkog udruženja.

Svalina, kojeg u ovom postupku brani probitačni "prvoligaški" splitski odvjetnik Vinko Gulišija, u lisičinama je doveden iz istražnog zatvora u Splitu, dok je drugooptuženi u ovom slučaju, Vedran Perović (36) iz Kaštel Starog, na suđenje došao sa slobode.

Tko je Krešo Ajkula iz okolice Splita? Ima čvrstu mrežu krim–suradnika, a zbog burnih ljubavi umalo je izgorio u požaru

I Perović je, kao i Svalina, kazao da se ne osjeća krivim i da će obranu dati i odgovarati na pitanja na kraju postupka, a kako bi dokazao da nije kriv, angažirao je čak dva odvjetnika iz "teške kategorije kaznenjaka" – Ljubu Pavasovića Viskovića i Vinka Ljubičića. Perovića se, osim za drogu, tereti još i da je neovlašteno posjedovao automatsku pušku M-72, kalibra 7,62 mm, sa 60 komada streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. listopad 2024 14:30