StoryEditorOCM
Crna kronikaPONOVIO GRADIVO

Istaknuti torcidaš završio na Bilicama: ‘pao‘ u Spinutu s više od kilograma kokaina, ovo mu nije prva prijava za dilanje

13. srpnja 2023. - 21:24

U istražnom zatvoru na splitskim Bilicama završio je 33-godišnjak iz Splita uhićen s 1,2 kilograma kokaina, kojem ovo nije prvo uhićenje s istom vrstom droge. Radi se o istaknutom članu Torcide, prepoznatljive fizionomije i uočljivih tetovaža, redovito u prvim redovima na fotografijama s tribina i s gostovanja.

Zaskočili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske u Spinutu u večernjim satima, kada je već pao mrak. U osobnom automobilu Volkswagen Up je imao malo manje od 1,2 kg kokaina, točnije 1196 grama.

Policija je službeno izvijestila kako je zaustavljen u osobnom vozilu te da je kokain koje je dragovoljno izručio. Začuđuje donekle što se 33-godišnjak odlučio upravo na taj dan riskirati s transportom tolike količine droge, i to iz dva razloga.

image

Kokain nađen u splitskog navijača

PU SD

Prvi je što je bio zadnji dan Ultre, nedjelja, te je grad već treći dan bio pun policije, kako u uniformi tako i u civilu. Drugi razlog je, što 33-godišnjak zna da je već tagiran kod inspektora za narkotike kao diler.

Naime, uhitili su ga i u travnju prošle godine. Tada mu je u stanu koji koristi na području Splita nađeno 35,6 grama kokaina i digitalna vaga. I tada je, kao i sada, uz kaznenu prijavu zbog  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku.

Četiri mjeseca kasnije već se fotografirao na gostovanju u Španjolskoj. Godinu i tri mjeseca kasnije, ponovno “pada”, ovaj put s ozbiljnijom količinom.

image

Kokain nađen kod 33-godišnjaka prošle godine

PU SD

Iz pritvorskog nadzornika je odveden na Općinsko državno odvjetništvo gdje ej iznio obranu. Kako se za njega tražio istražni zatvor, dan kasnije je priveden sucu istrage Županijskog suda u Splitu koji je prihvatio prijedlog.

Nakon toga je 33-godišnjak sproveden u Zatvor u Splitu. Osim zlouporaba opojnih droga, u dosjeu ima i prekršaj iz domene izazivanja nereda na športskim natjecanjima.

Kasnije se čuvao uhićenja zbog izgreda na utakmicama. Poznat je i priznat član splitske navijačke skupine, na fotografijama uvijek u društvu osoba koje su hijerarhijski u vrhu.

Tijekom tri dana Ultre u Splitu kod osoba prijavljenih za dilanje zaplijenili su najviše upravo kokaina. Cijena kilograma te droge u nabavi je 40.000 eura, a vrijednost se u uličnoj prodaji mnogostruko uvećava.

image

Uhićenje

Goran Mehkek/Cropix/Ilustracija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:00