StoryEditorOCM
Crna kronikasad je bivši

Direktor osječke gradske tvrtke pijan izazvao prometnu nesreću, policija ga uhvatila 30 km daleko do mjesta incidenta

Piše Nikola Patković/JL
18. listopada 2024. - 12:01

Izazivanje prometne nesreće u alkoholiziranom stanju (2,45 promila) i bijeg s mjesta nesreće stajali su Gorana Pajnića, dosadašnjeg direktora osječke gradske tvrtke Gradski prijevoz putnika, direktorske funkcije.

Iz GPP-a su, naime, poslali službeno priopćenje kako je Nadzorni odbor tvrtke ‘‘temeljem osobnog zahtjeva Gorana Pajnića‘‘ donio odluku kojom ga se razrješava s funkcije direktora, no prema informacijama Jutarnjeg lista ostavka je rezultat gore spomenute prometne nesreće koju je izazvao u srijedu 16. listopada u 15,59 sati u Bizovcu, a o čemu je PU osječko-baranjska, ne navodeći ime vozača, izvijestila u četvrtak 17. listopada.

Zanimljivo je pri tome da je policija do spoznaje da je upravo Pajnić, koji inače živi u Našicama, izazvao tu nesreću došla tek nakon što su ga prilikom nadzora prometa, nedugo nakon nesreće u Bizovcu, zaustavili 30 km dalje u Markovcu Našičkom te ga alkotestirali i utvrdili da ima 2,45 promila alkohola u krvi.

image
Vlado Kos/Cropix

S obzirom da je vozio automobil osječkih registracijskih oznaka, očito je da je Pajnić vozio službeni automobil GPP-a. Uglavnom, osječka gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Ivanom Radićem preko ovakvog ponašanja nije mogla prijeći i Pajnić je sada bivši.

Umjesto njega, NO GPP-a novim je direktorom imenovao Darijana Rudana, nekadašnjeg direktora Zavoda za stanovanje u Osijeku i bivšeg člana HDSSB-a. Tako sve više nekadašnjih HDSSB-ovaca zauzima visoke pozicije u HDZ-ovoj strukturi osječke vlasti.

Podsjetimo, nekadašnji predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin aktualni je dogradonačelnik Osijeka, a Karlo Šatvar, bivši zamjenik predsjednika HDSSB-a danas je pročelnik Ureda gradonačelnika. Rudan je, inače, već treći direktor GPP-a koji je postavljen u mandatu gradonačelnika Radića. Prvi je bio Dejan Rusmirović, koji je s funkcije pod nerazjašnjenim okolnostima smijenjen u travnju prošle godine te odmah imenovan članom uprave Vodovoda Osijek. Umjesto njega je došao Pajnić, koji je do tada bio direktor Vodovoda. Pajnić je, inače, poznat i kao nekadašnji direktor Belja i Zvijezde te izvršni direktor za poljoprivredu koncerna Agrokor.

- Ne bih htio to komentirati - rekao je Pajnić u kratkom telefonskom razgovoru, nakon što su ga nazvali i upitali za izjavu vezano uz prometnu nesreću i ostavku koju je podnio.

image
Vlado Kos/Cropix

Što se tiče njegovog prometnog krimena, iz policije su izvijestili da je ‘‘u Markovcu Našičkom 16. listopada prilikom nadzora prometa zaustavljen osobni automobil osječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 51-godišnjak, kojem je alkotestom utvrđeno da ima 2,45 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja, a najdulje 12 sati te je 17. listopada u 3,45 sati pušten na slobodu, nakon što je ispitan u svojstvu osumnjičenika jer je utvrđeno da je prethodno isti dan u Bizovcu u 15,59 sati skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio s mjesta događaja,‘‘ izvijestila je policija u četvrtak.

Nesreću je, pak, izazvao tako što je vozeći isti auto iz smjera Osijeka prešao u lijevi kolnički trak, gdje je udario u bok osobnog automobila belomanastirskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak u suprotnom smjeru. Nije se nakon nesreće zaustavio, nego je nastavio vožnju prema Našicama. U nesreći nitko nije ozlijeđen. Policija je objavila i koje su kazne predviđene za ove prekršaje.

‘‘Za izazivanje prometne nesreće predviđena je novčana kazna u fiksnom iznosu od 260 eura. Za prekršaj bijega s mjesta događaja prometne nesreća s materijalnom štetom predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 920 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju do 6 mjeseci i do 3 boda. Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna kazna od 2.650 eura ili 60 dana zatvora, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 9 bodova.‘‘

image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 12:03