stdClass Object ( [id] => 1267871 [title] => Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela [alias] => brutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

U noći s petka, 21. travnja, na subotu, 22. travnja 2005. godine na parkiralištu hotela “Jadran” u Segetu Donjem ubijeni su Nediljko Kozlica (23) i Nenad Rakijar (19). Prvi je radio kao zaštitar u montažnoj kućici postavljenoj na parkingu, a drugi mu je došao praviti društvo te večeri.

Nediljko Kozlica je pogođen s osam, a Nenad Rakijar s tri metka, dok je na mjestu brutalnog smaknuća nađeno 14 čahura. Radilo se o mecima kalibra 7,65 mm, a oružje ubojstva nije nikada nađeno. Pretpostavlja se da je vrijeme zločina bilo između 23 i jedan sat u noći.

---

image

Očevid dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix
---

Policija je prema iskazima svjedoka, koji su vidjeli mladića u crnoj majici u blizini mjesta zločina, kao prvog osumnjičenog uhitila jednog maloljetnika. U toj prvoj fazi istrage dosta vremena su pokušavali dokazati njegovu krivnju, čime su gubili dragocjeno vrijeme za pronalazak pravog počinitelja.

Iz JNA u Domovinski rat

Sedam mjeseci nakon ubojstva, polovinom studenoga, uhićen je Savo Pejović (46), koji je živio nedaleko od hotela te je na tom području šetao psa. Kako se pokazalo, znao se sukobiti s Nediljkom Kozlicom koji je kao zaštitar čuvao navedeno područje.

Savo Pejović bio je bivši kapetan JNA koji se uključio u Domovinski rat kao dragovoljac 1991. godine tijekom kojeg je bio snajperist u HV-u. Od posljedica rata obolio je od PTSP-a i depresije, zbog čega mu je kasnije oduzeta poslovna sposobnost.

Takvo zdravstveno stanje je pogoršano urođenom epilepsijom, a kasnije je bolovao od anoreksije i bulimije te se liječio od alkoholizma. Nakon njegova uhićenja, pretražen je stan u kojem je živio, te su nađeni brojni meci kalibra 7,65 koji su poslani na vještačenje.

---

image

Savo Pejović bio je snajperist HV-a u Domovinskom ratu

Andro Damjanić/Arhiv SD
---

Među njima je bio i jedan koji je na sebi imao mikrotragove iz cijevi pištolja, identične čahurama s mjesta ubojstva. Vještaci su utvrdili kako je ubojica u mladiće pucao iz pištolja CZ M57 TT, popularnog “tetejca”, kalibar 7,65 mm ili iz “škorpiona”, istog kalibra.

Oružja ubojstva nisu nikada nađena, a tijekom istrage se razvila teorija da je ubojica imao dva pištolja. Prema toj verziji se u “škorpionu” zaglavio metak u cijevi nakon čega je ubojica upotrijebio drugi pištolj.

Nakon toga ga je vratio kući u svoje spremište streljiva u zaključanom kovčegu na ormaru. Međutim, na njemu su ostali specifični tragovi koji su različiti kod svakog pojedinog oružja.

Drugi dokaz koji je potkrijepio uvjerenje policajaca da imaju pravog krivca je bila Pejovićeva nedosljednost u obrani. Prvo je kazao kako su meci bili zaključani u kovčegu te ih nije nitko mogao dirati osim njega.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Suočen s dokazom da se među njima našao metak s tragovima karakterističnim za cijev jednog od pištolja kojima je počinjeno ubojstvo, kazao je kako je godinu prije kupovao još streljiva i stavljao u kovčeg na ormaru. Tvrdio je kako je metak kupio na ilegalnom tržištu zajedno s ostalima koje je imao.

CRNI NOTES (11): Neriješena smrt omiljene frizerke iz Splita: u stan na četvrtom katu je ušao kroz prozor, tijelo je ležalo u kadi

Oštećenja na metku nije vidio golim okom jer se radi o mikrotragovima, kazao je. Istražitelji su saznali i za zahrđali pištolj CZ, zakopan kraj kuće u Deanovcu, kojim je Savo jednom pucao prema supruzi. Iz tog pištolja nije pucano na mladiće, ali je za policajce to bio dokaz da je sklon “tetejcima”.

CRNI NOTES (10): Dvostruko ubojstvo na parkiralištu u Splitu: ‘Izrešetao sam Audi pa bježeći rastavio kalašnjikov i pobacao dijelove‘

Također je 1995. godine u Segetu pucao s terase kuće i tada mu je oduzet pištolj “škorpion”. Iako je Pejović je u istrazi ustvrdio kako nakon tih događaja nije više imao pištolje, svjedoci su kazali kako je nakon 2000. godine kupio i “tetejac” i “škorpion”.

’Nisam kriv’

U konačnici je optužen za ubojstva. Sudski postupak je počeo 2007. godine na Županijskom sudu u Splitu i trajao je šest godina.

− Nisam kriv za smrt dvojice mladića. Molim sud da okonča ovu farsu i oslobodi me krivnje − kazao je Savo Pejović u svojoj obrani.

Najviše vremena se izgubilo utvrđujući je li pretraga stana Save Pejovića bila zakonita ili nije. Obrana je tvrdila kako je pretraga provedena nelegalno i da je metak podmetnut nakon što je uzet s parkirališta hotela.

---

image

Soba Save Pejovića u Segetu

Joško Ponoš/Cropix
---

Vrhovni sud je čak tri puta tijekom dvije godine odlučivao o legalnosti navedenog dokaza te je u konačnici ustvrdio kako je sve provedeno po zakonu. Naznaka motiva ubojstva se pojavila tijekom istrage u iskazu jednog od članova Pejovićeve obitelji koji je kazao da se Savo s Nediljkom Kozlicom sukobljavao jer je mladiću smetalo da Savo šeta psa preko hotelskog parkirališta koje je ovaj čuvao.

Međutim, na sudu se taj član obitelji pozvao na pravo da ne daje iskaz. Savo Pejović se nakon puštanja iz pritvora, u kojem je proveo tri i pol godine, 2008. godine iz Segeta preselio u Deanovac kraj Ivanić-Grada odakle je dolazio na suđenje u Split.

Krajem 2009. godine je bio na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici “Jankomir” u Zagrebu. Tijekom suđenje 2010. godine zatražio je ponavljanje svih dokaza, kao i ponovno pozivanje svih svjedoka. Kako se izjasnio, zbog psihički izrazito teškog stanja bio je pod terapijom jakim lijekovima zbog koje nije mogao kvalitetno pratiti suđenje.

---

image

Savo Pejović u Deanovcima nakon puštanja iz istražnog zatvora

SD
---

Tada ga je u posebnoj sobi pregledao stalni sudski vještak neuropsihijatar. Tijekom razgovora pregledana je i liječnička dokumentacija optuženoga Pejovića te je zaključeno kako je zbog općeg psihofizičkog stanja raspravno nesposoban najmanje tri mjeseca.

CRNI NOTES (9): Suprugu je godinu dana nakon što ga je napustila presretao poslije posla, a onda je jedne noći uzeo nož

Ponovno je završio u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, u veljači 2013. godine kada je nad njim određen tzv. disciplinski pritvor. Naime, sudsko vijeće ocijenilo je da je izbjegavao dolazak na rasprave s namjerom odugovlačenja suđenja, nakon čega je lišen slobode na mjesec dana tijekom kojih se postupak morao okončati.

CRNI NOTES (8): Smrt vojnika koja je šokirala Hrvatsku: razjarena rulja progonila ga je do ambulante u Makarskoj, krv se slijevala...

Osuđen je na po 11 godina zatvora za svako ubojstvo te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od 20 godina zatvora. U rujnu iste godine Vrhovni je sud ukinuo presudu, a da nije ulazio u procjenu dokaza na temelju kojih je okrivljen.

---

image

Mjesto dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix
---

Odluku su ukinuli zbog bitne povrede kaznenog postupka, jer sin i kći okrivljenika​ nisu pozvani da svjedoče na suđenju nego su njihovi iskazi samo pročitani iz istrage. Bez obzira na to što su u istrazi oboje kazali da ne žele svjedočiti, kako se radi o tzv. privilegiranim svjedocima zakonska obveza je pozvati ih pred sudsko vijeće da se ponovno izjasne.

Raspravno sposoban

Savo Pejović ponovno je osuđen u prosincu 2015. godine na istu kaznu.

– Smatram da je dokazano da je baš Pejović počinio ova dva ubojstva. Ključni dokaz koji ga povezuje s ovim kaznenim djelom jest metak koji je pronađen prilikom pretrage u kući Pejovićeva punca, a za koji je vještak Centra za vještačenja “Ivan Vučetić” kazao da ima ista mehanička oštećenja od izvlakača kao i čahura koja je nađena na mjestu ubojstva.

To znači da su oba bila u cijevi istog oružja, a iskazi svjedoka potvrđuju da je Pejović posjedovao automatski pištolj “škorpion” koji je znao “zaštekati” – kazala je tužiteljica u završnoj riječi.

I druga presuda je ukinuta 2019. godine, i to ponovno zbog proceduralnih razloga, bez evaluiranja dokaza. Sporna je izjava jednog od svjedoka na koju se sudsko vijeće poziva u osuđujućoj odluci, a koji je saslušan na prvom suđenju, ali ne i na drugom.

Radi se o izjavi jednog poznanika Save Pejovića kojem je na upit što se dogodilo na parkiralištu hotela “Jadran”, navodno odgovorio: “Tko ih j... to su i zaslužili”. Pejović se navodno zatim ponudio svom poznaniku da će i njemu situaciju u Gračacu sa Srbima s kojima je imao neke probleme riješiti na način kako je riješio Rakijara i Kozlicu.

---

image

Savo Pejović dolazi na suđenje u zgradu Županijskog suda u Splitu

Joško Šupić/Cropix
---

Svjedok nije saslušan nego je samo pročitan njegov iskaz što je za Vrhovni sud nedopustivo. Stoga je ukinuta i druga presuda te je priliku za odlučivanje o dvostrukom ubojstvu dobilo treće sudsko vijeće.

Treće suđenje je započelo u siječnju ove godine nakon što je policiji u Ivanić-Gradu, na čijem području Pejović i dalje živi, izdan dovedbeni nalog pošto se nije odazivao sudskim pozivima. U sudnici je prije početka s njim razgovarala stalna sudska vještakinja psihijatrica koja je ocijenila da je raspravno sposoban.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaštitar na hotelskom parkingu u Segetu Donjem pogođen je s osam, a prijatelj koji mu je došao praviti društvo s tri metka. Sedam mjeseci nakon ubojstva uhićen je čovjek koji je živio nedaleko od hotela oko kojega je šetao psa... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (12) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Zaštitar na hotelskom parkingu u Segetu Donjem pogođen je s osam, a prijatelj koji mu je došao praviti društvo s tri metka. Sedam mjeseci nakon ubojstva uhićen je čovjek koji je živio nedaleko od hotela oko kojega je šetao psa... Crni notes (12) 2 0 8608 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-16 22:13:21 [created_by] => 3151 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-02-25 15:00:24 [modified_by] => 3151 [publish_up] => 2023-02-25 08:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 113 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Zaštitar na hotelskom parkingu u Segetu Donjem pogođen je s osam, a prijatelj koji mu je došao praviti društvo s tri metka. Sedam mjeseci nakon ubojstva uhićen je čovjek koji je živio nedaleko od hotela oko kojega je šetao psa... [metadata] => robots= author= title=Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela [metakey] => CRNI NOTES, dvostruko ubojstvo , Seget Donji, NENAD RAKIJAR, NEDILJKO KOZLICA [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24335045.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1134546.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24331016.png","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1870282.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1134552.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24331017.png","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1479256.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24331015.png","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1134553.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1089014.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24331025.png","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1134237.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1089015.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/1089016.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24116993.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","SD","Andro Damjani\u0107\/Arhiv SD","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","SD","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","SD","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","SD","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","Mario Todori\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tragovi zlo\u010dina ozna\u010deni tijekom o\u010devida dvostrukog ubojstva; Savo Pejovi\u0107 na tre\u0107em su\u0111enju<\/p>","

Savo Pejovi\u0107 uhi\u0107en je sedam mjeseci nakon ubojstva<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Savo Pejovi\u0107 bio je snajperist HV-a\u00a0u Domovinskom ratu<\/p>","

Soba Save Pejovi\u0107a u Segetu<\/p>","

Savo Pejovi\u0107 u Deanovcima nakon pu\u0161tanja iz istra\u017enog zatvora<\/p>","

Savo Pejovi\u0107 dolazi na su\u0111enje u zgradu \u017dupanijskog suda u Splitu<\/p>","

Faksimil teksta<\/p>","

Detalj u sobi\u00a0Save Pejovi\u0107a u Segetu<\/p>","

Mjesto dvostrukog ubojstva<\/p>","

Savo Pejovi\u0107<\/p>","

Policija brani pristup ku\u0107i u Segetu u kojoj je \u017eivio Savo\u00a0Pejovi\u0107\u00a0<\/p>","

O\u010devid dvostrukog ubojstva<\/p>","

Mjesto dvostrukog ubojstva<\/p>","

Pravosudni policajci sprovode\u00a0Savu Pejovi\u0107a u sudnicu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1750x1276","hd_24335045_1920.jpg":"1920x1080","k_24335045_1280.jpg":"1280x1280","k_24335045_1024.jpg":"1024x1024","k_24335045_640.jpg":"640x640","k_24335045_480.jpg":"480x480","k_24335045_340.jpg":"340x340","k_24335045_220.jpg":"220x220","o_24335045_1280.jpg":"1280x933","o_24335045_1024.jpg":"1024x746","o_24335045_640.jpg":"640x466","o_24335045_480.jpg":"480x349","o_24335045_340.jpg":"340x247","o_24335045_220.jpg":"220x160","h_24335045_1280.jpg":"1280x854","h_24335045_1024.jpg":"1024x683","h_24335045_640.jpg":"640x427","h_24335045_480.jpg":"480x320","h_24335045_340.jpg":"340x227","h_24335045_220.jpg":"220x147","pp_24335045_1280.jpg":"1280x1628","pp_24335045_1024.jpg":"1024x1303","pp_24335045_640.jpg":"640x814","pp_24335045_480.jpg":"480x611","pp_24335045_340.jpg":"340x432","pp_24335045_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1645","hd_1134546_1920.jpg":"1920x1080","k_1134546_1280.jpg":"1280x1280","k_1134546_1024.jpg":"1024x1024","k_1134546_640.jpg":"640x640","k_1134546_480.jpg":"480x480","k_1134546_340.jpg":"340x340","k_1134546_220.jpg":"220x220","o_1134546_1280.jpg":"1280x1096","o_1134546_1024.jpg":"1024x877","o_1134546_640.jpg":"640x548","o_1134546_480.jpg":"480x411","o_1134546_340.jpg":"340x291","o_1134546_220.jpg":"220x188","h_1134546_1280.jpg":"1280x854","h_1134546_1024.jpg":"1024x683","h_1134546_640.jpg":"640x427","h_1134546_480.jpg":"480x320","h_1134546_340.jpg":"340x227","h_1134546_220.jpg":"220x147","pp_1134546_1280.jpg":"1280x1628","pp_1134546_1024.jpg":"1024x1303","pp_1134546_640.jpg":"640x814","pp_1134546_480.jpg":"480x611","pp_1134546_340.jpg":"340x432","pp_1134546_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24331016_1920.png":"1920x1080","k_24331016_1280.png":"1280x1280","k_24331016_1024.png":"1024x1024","k_24331016_640.png":"640x640","k_24331016_480.png":"480x480","k_24331016_340.png":"340x340","k_24331016_220.png":"220x220","o_24331016_1280.png":"1280x1880","o_24331016_1024.png":"1024x1504","o_24331016_640.png":"640x940","o_24331016_480.png":"480x705","o_24331016_340.png":"340x499","o_24331016_220.png":"220x323","h_24331016_1280.png":"1280x854","h_24331016_1024.png":"1024x683","h_24331016_640.png":"640x427","h_24331016_480.png":"480x320","h_24331016_340.png":"340x227","h_24331016_220.png":"220x147","pp_24331016_1280.png":"1280x1628","pp_24331016_1024.png":"1024x1303","pp_24331016_640.png":"640x814","pp_24331016_480.png":"480x611","pp_24331016_340.png":"340x432","pp_24331016_220.png":"220x280"},{"size0":"1717x2326","hd_1870282_1920.jpg":"1920x1080","k_1870282_1280.jpg":"1280x1280","k_1870282_1024.jpg":"1024x1024","k_1870282_640.jpg":"640x640","k_1870282_480.jpg":"480x480","k_1870282_340.jpg":"340x340","k_1870282_220.jpg":"220x220","o_1870282_1280.jpg":"1280x1734","o_1870282_1024.jpg":"1024x1387","o_1870282_640.jpg":"640x867","o_1870282_480.jpg":"480x650","o_1870282_340.jpg":"340x460","o_1870282_220.jpg":"220x298","h_1870282_1280.jpg":"1280x854","h_1870282_1024.jpg":"1024x683","h_1870282_640.jpg":"640x427","h_1870282_480.jpg":"480x320","h_1870282_340.jpg":"340x227","h_1870282_220.jpg":"220x147","pp_1870282_1280.jpg":"1280x1628","pp_1870282_1024.jpg":"1024x1303","pp_1870282_640.jpg":"640x814","pp_1870282_480.jpg":"480x611","pp_1870282_340.jpg":"340x432","pp_1870282_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_1134552_1920.jpg":"1920x1080","k_1134552_1280.jpg":"1280x1280","k_1134552_1024.jpg":"1024x1024","k_1134552_640.jpg":"640x640","k_1134552_480.jpg":"480x480","k_1134552_340.jpg":"340x340","k_1134552_220.jpg":"220x220","o_1134552_1280.jpg":"1280x840","o_1134552_1024.jpg":"1024x672","o_1134552_640.jpg":"640x420","o_1134552_480.jpg":"480x315","o_1134552_340.jpg":"340x223","o_1134552_220.jpg":"220x144","h_1134552_1280.jpg":"1280x854","h_1134552_1024.jpg":"1024x683","h_1134552_640.jpg":"640x427","h_1134552_480.jpg":"480x320","h_1134552_340.jpg":"340x227","h_1134552_220.jpg":"220x147","pp_1134552_1280.jpg":"1280x1628","pp_1134552_1024.jpg":"1024x1303","pp_1134552_640.jpg":"640x814","pp_1134552_480.jpg":"480x611","pp_1134552_340.jpg":"340x432","pp_1134552_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1126x1654","hd_24331017_1920.png":"1920x1080","k_24331017_1280.png":"1280x1280","k_24331017_1024.png":"1024x1024","k_24331017_640.png":"640x640","k_24331017_480.png":"480x480","k_24331017_340.png":"340x340","k_24331017_220.png":"220x220","o_24331017_1280.png":"1280x1880","o_24331017_1024.png":"1024x1504","o_24331017_640.png":"640x940","o_24331017_480.png":"480x705","o_24331017_340.png":"340x499","o_24331017_220.png":"220x323","h_24331017_1280.png":"1280x854","h_24331017_1024.png":"1024x683","h_24331017_640.png":"640x427","h_24331017_480.png":"480x320","h_24331017_340.png":"340x227","h_24331017_220.png":"220x147","pp_24331017_1280.png":"1280x1628","pp_24331017_1024.png":"1024x1303","pp_24331017_640.png":"640x814","pp_24331017_480.png":"480x611","pp_24331017_340.png":"340x432","pp_24331017_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1436","hd_1479256_1920.jpg":"1920x1080","k_1479256_1280.jpg":"1280x1280","k_1479256_1024.jpg":"1024x1024","k_1479256_640.jpg":"640x640","k_1479256_480.jpg":"480x480","k_1479256_340.jpg":"340x340","k_1479256_220.jpg":"220x220","o_1479256_1280.jpg":"1280x957","o_1479256_1024.jpg":"1024x765","o_1479256_640.jpg":"640x478","o_1479256_480.jpg":"480x359","o_1479256_340.jpg":"340x254","o_1479256_220.jpg":"220x164","h_1479256_1280.jpg":"1280x854","h_1479256_1024.jpg":"1024x683","h_1479256_640.jpg":"640x427","h_1479256_480.jpg":"480x320","h_1479256_340.jpg":"340x227","h_1479256_220.jpg":"220x147","pp_1479256_1280.jpg":"1280x1628","pp_1479256_1024.jpg":"1024x1303","pp_1479256_640.jpg":"640x814","pp_1479256_480.jpg":"480x611","pp_1479256_340.jpg":"340x432","pp_1479256_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_24331015_1920.png":"1920x1080","k_24331015_1280.png":"1280x1280","k_24331015_1024.png":"1024x1024","k_24331015_640.png":"640x640","k_24331015_480.png":"480x480","k_24331015_340.png":"340x340","k_24331015_220.png":"220x220","o_24331015_1280.png":"1280x1791","o_24331015_1024.png":"1024x1433","o_24331015_640.png":"640x895","o_24331015_480.png":"480x671","o_24331015_340.png":"340x475","o_24331015_220.png":"220x307","h_24331015_1280.png":"1280x854","h_24331015_1024.png":"1024x683","h_24331015_640.png":"640x427","h_24331015_480.png":"480x320","h_24331015_340.png":"340x227","h_24331015_220.png":"220x147","pp_24331015_1280.png":"1280x1628","pp_24331015_1024.png":"1024x1303","pp_24331015_640.png":"640x814","pp_24331015_480.png":"480x611","pp_24331015_340.png":"340x432","pp_24331015_220.png":"220x280"},{"size0":"1772x1164","hd_1134553_1920.jpg":"1920x1080","k_1134553_1280.jpg":"1280x1280","k_1134553_1024.jpg":"1024x1024","k_1134553_640.jpg":"640x640","k_1134553_480.jpg":"480x480","k_1134553_340.jpg":"340x340","k_1134553_220.jpg":"220x220","o_1134553_1280.jpg":"1280x840","o_1134553_1024.jpg":"1024x672","o_1134553_640.jpg":"640x420","o_1134553_480.jpg":"480x315","o_1134553_340.jpg":"340x223","o_1134553_220.jpg":"220x144","h_1134553_1280.jpg":"1280x854","h_1134553_1024.jpg":"1024x683","h_1134553_640.jpg":"640x427","h_1134553_480.jpg":"480x320","h_1134553_340.jpg":"340x227","h_1134553_220.jpg":"220x147","pp_1134553_1280.jpg":"1280x1628","pp_1134553_1024.jpg":"1024x1303","pp_1134553_640.jpg":"640x814","pp_1134553_480.jpg":"480x611","pp_1134553_340.jpg":"340x432","pp_1134553_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1750x1276","hd_1089014_1920.jpg":"1920x1080","k_1089014_1280.jpg":"1280x1280","k_1089014_1024.jpg":"1024x1024","k_1089014_640.jpg":"640x640","k_1089014_480.jpg":"480x480","k_1089014_340.jpg":"340x340","k_1089014_220.jpg":"220x220","o_1089014_1280.jpg":"1280x933","o_1089014_1024.jpg":"1024x746","o_1089014_640.jpg":"640x466","o_1089014_480.jpg":"480x349","o_1089014_340.jpg":"340x247","o_1089014_220.jpg":"220x160","h_1089014_1280.jpg":"1280x854","h_1089014_1024.jpg":"1024x683","h_1089014_640.jpg":"640x427","h_1089014_480.jpg":"480x320","h_1089014_340.jpg":"340x227","h_1089014_220.jpg":"220x147","pp_1089014_1280.jpg":"1280x1628","pp_1089014_1024.jpg":"1024x1303","pp_1089014_640.jpg":"640x814","pp_1089014_480.jpg":"480x611","pp_1089014_340.jpg":"340x432","pp_1089014_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1181x1653","hd_24331025_1920.png":"1920x1080","k_24331025_1280.png":"1280x1280","k_24331025_1024.png":"1024x1024","k_24331025_640.png":"640x640","k_24331025_480.png":"480x480","k_24331025_340.png":"340x340","k_24331025_220.png":"220x220","o_24331025_1280.png":"1280x1791","o_24331025_1024.png":"1024x1433","o_24331025_640.png":"640x895","o_24331025_480.png":"480x671","o_24331025_340.png":"340x475","o_24331025_220.png":"220x307","h_24331025_1280.png":"1280x854","h_24331025_1024.png":"1024x683","h_24331025_640.png":"640x427","h_24331025_480.png":"480x320","h_24331025_340.png":"340x227","h_24331025_220.png":"220x147","pp_24331025_1280.png":"1280x1628","pp_24331025_1024.png":"1024x1303","pp_24331025_640.png":"640x814","pp_24331025_480.png":"480x611","pp_24331025_340.png":"340x432","pp_24331025_220.png":"220x280"},{"size0":"1636x1070","hd_1134237_1920.jpg":"1920x1080","k_1134237_1280.jpg":"1280x1280","k_1134237_1024.jpg":"1024x1024","k_1134237_640.jpg":"640x640","k_1134237_480.jpg":"480x480","k_1134237_340.jpg":"340x340","k_1134237_220.jpg":"220x220","o_1134237_1280.jpg":"1280x837","o_1134237_1024.jpg":"1024x669","o_1134237_640.jpg":"640x418","o_1134237_480.jpg":"480x313","o_1134237_340.jpg":"340x222","o_1134237_220.jpg":"220x143","h_1134237_1280.jpg":"1280x854","h_1134237_1024.jpg":"1024x683","h_1134237_640.jpg":"640x427","h_1134237_480.jpg":"480x320","h_1134237_340.jpg":"340x227","h_1134237_220.jpg":"220x147","pp_1134237_1280.jpg":"1280x1628","pp_1134237_1024.jpg":"1024x1303","pp_1134237_640.jpg":"640x814","pp_1134237_480.jpg":"480x611","pp_1134237_340.jpg":"340x432","pp_1134237_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1364","hd_1089015_1920.jpg":"1920x1080","k_1089015_1280.jpg":"1280x1280","k_1089015_1024.jpg":"1024x1024","k_1089015_640.jpg":"640x640","k_1089015_480.jpg":"480x480","k_1089015_340.jpg":"340x340","k_1089015_220.jpg":"220x220","o_1089015_1280.jpg":"1280x909","o_1089015_1024.jpg":"1024x727","o_1089015_640.jpg":"640x454","o_1089015_480.jpg":"480x341","o_1089015_340.jpg":"340x241","o_1089015_220.jpg":"220x156","h_1089015_1280.jpg":"1280x854","h_1089015_1024.jpg":"1024x683","h_1089015_640.jpg":"640x427","h_1089015_480.jpg":"480x320","h_1089015_340.jpg":"340x227","h_1089015_220.jpg":"220x147","pp_1089015_1280.jpg":"1280x1628","pp_1089015_1024.jpg":"1024x1303","pp_1089015_640.jpg":"640x814","pp_1089015_480.jpg":"480x611","pp_1089015_340.jpg":"340x432","pp_1089015_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1268","hd_1089016_1920.jpg":"1920x1080","k_1089016_1280.jpg":"1280x1280","k_1089016_1024.jpg":"1024x1024","k_1089016_640.jpg":"640x640","k_1089016_480.jpg":"480x480","k_1089016_340.jpg":"340x340","k_1089016_220.jpg":"220x220","o_1089016_1280.jpg":"1280x845","o_1089016_1024.jpg":"1024x676","o_1089016_640.jpg":"640x422","o_1089016_480.jpg":"480x317","o_1089016_340.jpg":"340x224","o_1089016_220.jpg":"220x145","h_1089016_1280.jpg":"1280x854","h_1089016_1024.jpg":"1024x683","h_1089016_640.jpg":"640x427","h_1089016_480.jpg":"480x320","h_1089016_340.jpg":"340x227","h_1089016_220.jpg":"220x147","pp_1089016_1280.jpg":"1280x1628","pp_1089016_1024.jpg":"1024x1303","pp_1089016_640.jpg":"640x814","pp_1089016_480.jpg":"480x611","pp_1089016_340.jpg":"340x432","pp_1089016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1262","hd_24116993_1920.jpg":"1920x1080","k_24116993_1280.jpg":"1280x1280","k_24116993_1024.jpg":"1024x1024","k_24116993_640.jpg":"640x640","k_24116993_480.jpg":"480x480","k_24116993_340.jpg":"340x340","k_24116993_220.jpg":"220x220","o_24116993_1280.jpg":"1280x841","o_24116993_1024.jpg":"1024x673","o_24116993_640.jpg":"640x420","o_24116993_480.jpg":"480x315","o_24116993_340.jpg":"340x223","o_24116993_220.jpg":"220x144","h_24116993_1280.jpg":"1280x854","h_24116993_1024.jpg":"1024x683","h_24116993_640.jpg":"640x427","h_24116993_480.jpg":"480x320","h_24116993_340.jpg":"340x227","h_24116993_220.jpg":"220x147","pp_24116993_1280.jpg":"1280x1628","pp_24116993_1024.jpg":"1024x1303","pp_24116993_640.jpg":"640x814","pp_24116993_480.jpg":"480x611","pp_24116993_340.jpg":"340x432","pp_24116993_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7578322 Threads: 2 Questions: 1546807714 Slow queries: 4711146 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111097193 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 58 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/brutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela-1267871 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/brutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela-1267871?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 698959 [name] => CRNI NOTES [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 08:51:29 [main_article_id] => 0 [alias] => crni-notes [link] => /tag/crni-notes ) [1] => stdClass Object ( [id] => 358232 [name] => dvostruko ubojstvo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dvostruko-ubojstvo [link] => /tag/dvostruko-ubojstvo ) [2] => stdClass Object ( [id] => 243386 [name] => Seget Donji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seget-donji [link] => /tag/seget-donji ) [3] => stdClass Object ( [id] => 702386 [name] => NENAD RAKIJAR [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-10 16:05:10 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-rakijar [link] => /tag/nenad-rakijar ) [4] => stdClass Object ( [id] => 702384 [name] => NEDILJKO KOZLICA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-10 16:05:10 [main_article_id] => 0 [alias] => nediljko-kozlica [link] => /tag/nediljko-kozlica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaštitar na hotelskom parkingu u Segetu Donjem pogođen je s osam, a prijatelj koji mu je došao praviti društvo s tri metka. Sedam mjeseci nakon ubojstva uhićen je čovjek koji je živio nedaleko od hotela oko kojega je šetao psa... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (12) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3151 [name] => Katarina Marić Banje [username] => katarina-mari-banje [email] => katarina-mari-banje@sd.hr [password] => $2y$10$P4kYrFaacPU/.VuKGNKeUe6dAn3nD5tEIXkvCALbmt8WMNVG34.Mq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/katarina-maric-banje-3151 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1669 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/23a24868e1150aea3be0e771ad7def71?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24335045.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix [mainImageDesc] =>

Tragovi zločina označeni tijekom očevida dvostrukog ubojstva; Savo Pejović na trećem suđenju

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24335045.jpg [title] =>

Tragovi zločina označeni tijekom očevida dvostrukog ubojstva; Savo Pejović na trećem suđenju

Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1134546.jpg [title] =>

Savo Pejović uhićen je sedam mjeseci nakon ubojstva

Nikola Vilić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24331016.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1870282.jpg [title] =>

Savo Pejović bio je snajperist HV-a u Domovinskom ratu

Andro Damjanić/Arhiv SD ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1134552.jpg [title] =>

Soba Save Pejovića u Segetu

Joško Ponoš/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24331017.png [title] =>

Savo Pejović u Deanovcima nakon puštanja iz istražnog zatvora

SD ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1479256.jpg [title] =>

Savo Pejović dolazi na suđenje u zgradu Županijskog suda u Splitu

Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24331015.png [title] =>

Faksimil teksta

SD ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1134553.jpg [title] =>

Detalj u sobi Save Pejovića u Segetu

Joško Ponoš/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1089014.jpg [title] =>

Mjesto dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24331025.png [title] =>

Savo Pejović

SD ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1134237.jpg [title] =>

Policija brani pristup kući u Segetu u kojoj je živio Savo Pejović 

Joško Ponoš/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1089015.jpg [title] =>

Očevid dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/1089016.jpg [title] =>

Mjesto dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24116993.jpg [title] =>

Pravosudni policajci sprovode Savu Pejovića u sudnicu

Božidar Vukičević/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

---

Rijetka su kaznena djela za koja ne postoji zastara. Uglavnom imaju vremenski rok nakon kojeg ih se, po sili zakona, treba prepustiti zaboravu.

No, stvarnom životu za zločin nema zastare  jer ostavlja neizbrisiv trag – na žrtvama, onima koje su ga preživjele, na njihovim najmilijima, a nepovratno se mijenjaju i osobe koje su ga počinile, ali i svi iz njihove okoline.

Ovim serijalom podsjetit ćemo na neke od tih zločina: rekonstruirat one koji su prekriveni zaboravom za širu javnost ili one iz razdoblja kada sadržaji crnih kronika nisu bili viralni.

Na svjetlo dana izvući ćemo kaznena djela izdvojena po određenim značajkama, primjerice, brutalnošću ili nečim što ćemo vam otkriti tek u tekstovima serijala "Crni notes", koje ćemo objavljivati subotom na našem portalu i u tiskanom izdanju u prilogu "Spektar".

---

U noći s petka, 21. travnja, na subotu, 22. travnja 2005. godine na parkiralištu hotela “Jadran” u Segetu Donjem ubijeni su Nediljko Kozlica (23) i Nenad Rakijar (19). Prvi je radio kao zaštitar u montažnoj kućici postavljenoj na parkingu, a drugi mu je došao praviti društvo te večeri.

Nediljko Kozlica je pogođen s osam, a Nenad Rakijar s tri metka, dok je na mjestu brutalnog smaknuća nađeno 14 čahura. Radilo se o mecima kalibra 7,65 mm, a oružje ubojstva nije nikada nađeno. Pretpostavlja se da je vrijeme zločina bilo između 23 i jedan sat u noći.

---

image

Očevid dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix
---

Policija je prema iskazima svjedoka, koji su vidjeli mladića u crnoj majici u blizini mjesta zločina, kao prvog osumnjičenog uhitila jednog maloljetnika. U toj prvoj fazi istrage dosta vremena su pokušavali dokazati njegovu krivnju, čime su gubili dragocjeno vrijeme za pronalazak pravog počinitelja.

Iz JNA u Domovinski rat

Sedam mjeseci nakon ubojstva, polovinom studenoga, uhićen je Savo Pejović (46), koji je živio nedaleko od hotela te je na tom području šetao psa. Kako se pokazalo, znao se sukobiti s Nediljkom Kozlicom koji je kao zaštitar čuvao navedeno područje.

Savo Pejović bio je bivši kapetan JNA koji se uključio u Domovinski rat kao dragovoljac 1991. godine tijekom kojeg je bio snajperist u HV-u. Od posljedica rata obolio je od PTSP-a i depresije, zbog čega mu je kasnije oduzeta poslovna sposobnost.

Takvo zdravstveno stanje je pogoršano urođenom epilepsijom, a kasnije je bolovao od anoreksije i bulimije te se liječio od alkoholizma. Nakon njegova uhićenja, pretražen je stan u kojem je živio, te su nađeni brojni meci kalibra 7,65 koji su poslani na vještačenje.

---

image

Savo Pejović bio je snajperist HV-a u Domovinskom ratu

Andro Damjanić/Arhiv SD
---

Među njima je bio i jedan koji je na sebi imao mikrotragove iz cijevi pištolja, identične čahurama s mjesta ubojstva. Vještaci su utvrdili kako je ubojica u mladiće pucao iz pištolja CZ M57 TT, popularnog “tetejca”, kalibar 7,65 mm ili iz “škorpiona”, istog kalibra.

Oružja ubojstva nisu nikada nađena, a tijekom istrage se razvila teorija da je ubojica imao dva pištolja. Prema toj verziji se u “škorpionu” zaglavio metak u cijevi nakon čega je ubojica upotrijebio drugi pištolj.

Nakon toga ga je vratio kući u svoje spremište streljiva u zaključanom kovčegu na ormaru. Međutim, na njemu su ostali specifični tragovi koji su različiti kod svakog pojedinog oružja.

Drugi dokaz koji je potkrijepio uvjerenje policajaca da imaju pravog krivca je bila Pejovićeva nedosljednost u obrani. Prvo je kazao kako su meci bili zaključani u kovčegu te ih nije nitko mogao dirati osim njega.

---

image

Faksimil teksta

SD
---

Suočen s dokazom da se među njima našao metak s tragovima karakterističnim za cijev jednog od pištolja kojima je počinjeno ubojstvo, kazao je kako je godinu prije kupovao još streljiva i stavljao u kovčeg na ormaru. Tvrdio je kako je metak kupio na ilegalnom tržištu zajedno s ostalima koje je imao.

CRNI NOTES (11): Neriješena smrt omiljene frizerke iz Splita: u stan na četvrtom katu je ušao kroz prozor, tijelo je ležalo u kadi

Oštećenja na metku nije vidio golim okom jer se radi o mikrotragovima, kazao je. Istražitelji su saznali i za zahrđali pištolj CZ, zakopan kraj kuće u Deanovcu, kojim je Savo jednom pucao prema supruzi. Iz tog pištolja nije pucano na mladiće, ali je za policajce to bio dokaz da je sklon “tetejcima”.

CRNI NOTES (10): Dvostruko ubojstvo na parkiralištu u Splitu: ‘Izrešetao sam Audi pa bježeći rastavio kalašnjikov i pobacao dijelove‘

Također je 1995. godine u Segetu pucao s terase kuće i tada mu je oduzet pištolj “škorpion”. Iako je Pejović je u istrazi ustvrdio kako nakon tih događaja nije više imao pištolje, svjedoci su kazali kako je nakon 2000. godine kupio i “tetejac” i “škorpion”.

’Nisam kriv’

U konačnici je optužen za ubojstva. Sudski postupak je počeo 2007. godine na Županijskom sudu u Splitu i trajao je šest godina.

− Nisam kriv za smrt dvojice mladića. Molim sud da okonča ovu farsu i oslobodi me krivnje − kazao je Savo Pejović u svojoj obrani.

Najviše vremena se izgubilo utvrđujući je li pretraga stana Save Pejovića bila zakonita ili nije. Obrana je tvrdila kako je pretraga provedena nelegalno i da je metak podmetnut nakon što je uzet s parkirališta hotela.

---

image

Soba Save Pejovića u Segetu

Joško Ponoš/Cropix
---

Vrhovni sud je čak tri puta tijekom dvije godine odlučivao o legalnosti navedenog dokaza te je u konačnici ustvrdio kako je sve provedeno po zakonu. Naznaka motiva ubojstva se pojavila tijekom istrage u iskazu jednog od članova Pejovićeve obitelji koji je kazao da se Savo s Nediljkom Kozlicom sukobljavao jer je mladiću smetalo da Savo šeta psa preko hotelskog parkirališta koje je ovaj čuvao.

Međutim, na sudu se taj član obitelji pozvao na pravo da ne daje iskaz. Savo Pejović se nakon puštanja iz pritvora, u kojem je proveo tri i pol godine, 2008. godine iz Segeta preselio u Deanovac kraj Ivanić-Grada odakle je dolazio na suđenje u Split.

Krajem 2009. godine je bio na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici “Jankomir” u Zagrebu. Tijekom suđenje 2010. godine zatražio je ponavljanje svih dokaza, kao i ponovno pozivanje svih svjedoka. Kako se izjasnio, zbog psihički izrazito teškog stanja bio je pod terapijom jakim lijekovima zbog koje nije mogao kvalitetno pratiti suđenje.

---

image

Savo Pejović u Deanovcima nakon puštanja iz istražnog zatvora

SD
---

Tada ga je u posebnoj sobi pregledao stalni sudski vještak neuropsihijatar. Tijekom razgovora pregledana je i liječnička dokumentacija optuženoga Pejovića te je zaključeno kako je zbog općeg psihofizičkog stanja raspravno nesposoban najmanje tri mjeseca.

CRNI NOTES (9): Suprugu je godinu dana nakon što ga je napustila presretao poslije posla, a onda je jedne noći uzeo nož

Ponovno je završio u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama, u veljači 2013. godine kada je nad njim određen tzv. disciplinski pritvor. Naime, sudsko vijeće ocijenilo je da je izbjegavao dolazak na rasprave s namjerom odugovlačenja suđenja, nakon čega je lišen slobode na mjesec dana tijekom kojih se postupak morao okončati.

CRNI NOTES (8): Smrt vojnika koja je šokirala Hrvatsku: razjarena rulja progonila ga je do ambulante u Makarskoj, krv se slijevala...

Osuđen je na po 11 godina zatvora za svako ubojstvo te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od 20 godina zatvora. U rujnu iste godine Vrhovni je sud ukinuo presudu, a da nije ulazio u procjenu dokaza na temelju kojih je okrivljen.

---

image

Mjesto dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix
---

Odluku su ukinuli zbog bitne povrede kaznenog postupka, jer sin i kći okrivljenika​ nisu pozvani da svjedoče na suđenju nego su njihovi iskazi samo pročitani iz istrage. Bez obzira na to što su u istrazi oboje kazali da ne žele svjedočiti, kako se radi o tzv. privilegiranim svjedocima zakonska obveza je pozvati ih pred sudsko vijeće da se ponovno izjasne.

Raspravno sposoban

Savo Pejović ponovno je osuđen u prosincu 2015. godine na istu kaznu.

– Smatram da je dokazano da je baš Pejović počinio ova dva ubojstva. Ključni dokaz koji ga povezuje s ovim kaznenim djelom jest metak koji je pronađen prilikom pretrage u kući Pejovićeva punca, a za koji je vještak Centra za vještačenja “Ivan Vučetić” kazao da ima ista mehanička oštećenja od izvlakača kao i čahura koja je nađena na mjestu ubojstva.

To znači da su oba bila u cijevi istog oružja, a iskazi svjedoka potvrđuju da je Pejović posjedovao automatski pištolj “škorpion” koji je znao “zaštekati” – kazala je tužiteljica u završnoj riječi.

I druga presuda je ukinuta 2019. godine, i to ponovno zbog proceduralnih razloga, bez evaluiranja dokaza. Sporna je izjava jednog od svjedoka na koju se sudsko vijeće poziva u osuđujućoj odluci, a koji je saslušan na prvom suđenju, ali ne i na drugom.

Radi se o izjavi jednog poznanika Save Pejovića kojem je na upit što se dogodilo na parkiralištu hotela “Jadran”, navodno odgovorio: “Tko ih j... to su i zaslužili”. Pejović se navodno zatim ponudio svom poznaniku da će i njemu situaciju u Gračacu sa Srbima s kojima je imao neke probleme riješiti na način kako je riješio Rakijara i Kozlicu.

---

image

Savo Pejović dolazi na suđenje u zgradu Županijskog suda u Splitu

Joško Šupić/Cropix
---

Svjedok nije saslušan nego je samo pročitan njegov iskaz što je za Vrhovni sud nedopustivo. Stoga je ukinuta i druga presuda te je priliku za odlučivanje o dvostrukom ubojstvu dobilo treće sudsko vijeće.

Treće suđenje je započelo u siječnju ove godine nakon što je policiji u Ivanić-Gradu, na čijem području Pejović i dalje živi, izdan dovedbeni nalog pošto se nije odazivao sudskim pozivima. U sudnici je prije početka s njim razgovarala stalna sudska vještakinja psihijatrica koja je ocijenila da je raspravno sposoban.

Sve nastavke serijala možete pročitati na poveznici: CRNI NOTES​

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix Nikola Vilić/Cropix SD Andro Damjanić/Arhiv SD Joško Ponoš/Cropix SD Joško Šupić/Cropix SD Joško Ponoš/Cropix Mario Todorić/Cropix SD Joško Ponoš/Cropix Mario Todorić/Cropix Mario Todorić/Cropix Božidar Vukičević/Cropix
Cropix

Tragovi zločina označeni tijekom očevida dvostrukog ubojstva; Savo Pejović na trećem suđenju

Nikola Vilić/Cropix

Savo Pejović uhićen je sedam mjeseci nakon ubojstva

SD

Faksimil teksta

Andro Damjanić/Arhiv SD

Savo Pejović bio je snajperist HV-a u Domovinskom ratu

Joško Ponoš/Cropix

Soba Save Pejovića u Segetu

SD

Savo Pejović u Deanovcima nakon puštanja iz istražnog zatvora

Joško Šupić/Cropix

Savo Pejović dolazi na suđenje u zgradu Županijskog suda u Splitu

SD

Faksimil teksta

Joško Ponoš/Cropix

Detalj u sobi Save Pejovića u Segetu

Mario Todorić/Cropix

Mjesto dvostrukog ubojstva

SD

Savo Pejović

Joško Ponoš/Cropix

Policija brani pristup kući u Segetu u kojoj je živio Savo Pejović 

Mario Todorić/Cropix

Očevid dvostrukog ubojstva

Mario Todorić/Cropix

Mjesto dvostrukog ubojstva

Božidar Vukičević/Cropix

Pravosudni policajci sprovode Savu Pejovića u sudnicu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/brutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela-1267871 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=aa3c147b83443aabc27a8c20bbf02e33403c79be [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Brutalno+smaknu%C4%87e+dvojice+mladi%C4%87a+kraj+Trogira%3A+ubojica+je+u+njih+iz+pi%C5%A1tolja+ispalio+14+metaka+na+parkirali%C5%A1tu+hotela&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbrutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela-1267871 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fbrutalno-smaknuce-dvojice-mladica-kraj-trogira-ubojica-je-u-njih-iz-pistolja-ispalio-14-metaka-na-parkiralistu-hotela-1267871 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Zaštitar na hotelskom parkingu u Segetu Donjem pogođen je s osam, a prijatelj koji mu je došao praviti društvo s tri metka. Sedam mjeseci nakon ubojstva uhićen je čovjek koji je živio nedaleko od hotela oko kojega je šetao psa... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Crni notes (12) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaCrni notes (12)

Brutalno smaknuće dvojice mladića kraj Trogira: ubojica je u njih iz pištolja ispalio 14 metaka na parkiralištu hotela

25. veljače 2023. - 09:46

U noći s petka, 21. travnja, na subotu, 22. travnja 2005. godine na parkiralištu hotela “Jadran” u Segetu Donjem ubijeni su Nediljko Kozlica (23) i Nenad Rakijar (19). Prvi je radio kao zaštitar u montažnoj kućici postavljenoj na parkingu, a drugi mu je došao praviti društvo te večeri.

Nediljko Kozlica je pogođen s osam, a Nenad Rakijar s tri metka, dok je na mjestu brutalnog smaknuća nađeno 14 čahura. Radilo se o mecima kalibra 7,65 mm, a oružje ubojstva nije nikada nađeno. Pretpostavlja se da je vrijeme zločina bilo između 23 i jedan sat u noći.

Policija je prema iskazima svjedoka, koji su vidjeli mladića u crnoj majici u blizini mjesta zločina, kao prvog osumnjičenog uhitila jednog maloljetnika. U toj prvoj fazi istrage dosta vremena su...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 02:20