stdClass Object ( [id] => 1368638 [title] => Anđela se te noći nije vratila kući. Vedran ju je vidio oko 2 ujutro, Slavica je čula krik. Policija je zvala gataru... [alias] => andela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Anđela Bešlić, učenica drugog razreda trgovaca, bila je dijete koje je prerastalo u prekrasnu djevojku. Duga kao ugljen crna kosa s odsjajima rubina padala joj je do polovice leđa. Bila je omiljena među kolegicama, uvijek raspoložena, nasmijana, spremna na šalu, ali i na pomoć ako bi ikome ustrebalo.

Te subotnje večeri, kada su joj roditelji dopustili da ode na koncert "Zabranjenog pušenja", na vrhu sinjske Pijace otišla je od sestre Ivane i pridružila se svojim prijateljicama s kojima se zaputila na mjesto koncerta, u Dom mladih.

Toga nedjeljnog jutra Anđelina majka Anđa probudila se ranije nego obično. Mučilo ju je što nije čula kada se Anđela vratila kući. Pa je odmah krenula prema njenoj sobi. Čim je otvorila vrata pogled joj se zaustavio na praznom neraspremljenom krevetu, a neugodni trnci prošli su joj od glave do pete. Vratila se u svoju spavaću sobu, probudila supruga Ivana i kazala mu da nema Anđele.

Marijana, Anđela, Kristina i Antonija zvjerski su ubijene, živote su im oduzeli monstrumi. Uskoro su svi među nama...

- Kako nema, gdje je – upitao je Ivan.

- Ne znam, ja nisam najbolje spavala, ali kako nisam čula da je došla odmah sam otišla provjeriti u njenu sobu i zatekla prazan krevet – odgovorila je Anđa, a onda otišla do Ivanine sobe upitati je zna li ona gdje joj je mlađa sestra.

- Ja sam se s Anđelom sinoć razišla na Pijaci. Ona je otišla sa svojima iz razreda. Ja nisam išla na koncert, čiji je početak kasnio, i kući sam došla oko jedan sat poslije pola noći – kazala je Ivana zabrinutim roditeljima.

Oca je obuzela zla slutnja pa se uhvatio telefona i krenuo nazivati hitnu medicinsku pomoć i policijske postaje u Sinju i Splitu. Dobio je odgovor da nitko od njih tijekom minule noći nije evidentirao Anđelu. Došao je do jednog mladića iz Glavica koji je poslije koncerta viđen kako ispred Doma mladih razgovara s Anđelom.

- Anđela i ja istovremeno smo izišli na ulicu. Komentirali smo koncert poslije čega je ona krenula stazom kroz park prema hotelu, a ja sam se zaputio kući – kazao je Ivanu mladić.

Zabrinutom ocu svakakve misli počele su se rojiti po glavi. Sjetio se nedavne priče kako je u Bosni oteta jedna djevojka i to radi trgovine ljudskim organima. S takvim mislima zaputio se u Policijsku postaju Sinj. U dvorištu je vidio skupinu policijskih službenika, među kojima i zamjenika zapovjednika, koji su uz ogradni zid sjekli kupinu i drugo raslinje.

---

image

Anđela Bešlić nestrala je u noći na 3. ožujka 2002. godine. Imala je 17 godina

Privatni album
---

Vedran je te noći vidio Anđelu iza dva i pol sata

Kada je dežurnom službeniku kazao zašto je došao ovaj mu je odgovorio da za policijsku potragu od nestanka osobe mora proći 24, odnosno 48 sati. Držeći to nerazumnim, telefonom je nazvao zapovjednka postaje. Ovaj je istoga dana poslijepodne k Ivanu poslao svoga zamjenika kojemu je dao tražene podatke. Do kraja dana, sutradan u ponedjeljak i u utorak Ivan je u više navrata dolazio u policijsku postaju gdje su ga uvjeravali da su već pokrenuli široku potražnu akciju iako je on vidio da su i dalje angažirani na uređenju okoliša zgrade postaje.

U srijedu, četvrtog dana od Anđelinog nestanka, u redakciju Radio Sinja došla je Anđelina sestra Ivana, s tetom Katicom koja je policijska službenica u Splitu, i kumom Pitom. U redakciji su zatekli troje novinara i direktora Ivana Bulja. Čim su se predstavile i zamolile da se preko radija emitira obavijest o nestanku Anđele direktor Bulj je spustio glavu, okrenuo se i napustio prostoriju.

Uz radijske obavijesti već su diljem Cetinske krajine, a i šire, bili obljepljeni plakati s obavijesti o Anđelinom nestanku i s njenom fotografijom. U četvrtak poslijepodne otac Ivan zaputio se na Suhač kod mladića Vedrana pošto je saznao da je Vedran vidio Anđelu u nedjelju iza dva i pol sata kako pješice ide kući.

- Večer sam proveo sa zaručnicom i nešto poslije dva sata uputio sam se kući. Nije mi se žurilo pa sam vozio sporo. Kod odvojka ceste za zaseok Ćurline vidio sam ispred sebe, na nogostupu s lijeve strane, žensku osobu u hodu. Učinilo mi se da je moja susjeda konobarica pa sam usporio kako bi je povezao. Kada sam je sustigao vidio sam da je to bila Anđela, koju sam poznavao, a kako sam znao da joj je do kuće ostalo još 200-300 metara dao sam gas i nastavio.

Prije nego sam ubrzao u velikoj brzini prešao me je jedan renault 4 bez registarskih oznaka, sa žutom naljepnicom na polovici zadnjih vrata i naglo skrenuo na odvojak iza kuće Barać. Istovremeno me je iz suprotnog smjera dugim svjetlima zaslijepilo drugo vozilo koje je stiglo velikom brzinom, zaustavilo se na autobusnom stajalištu i ugasilo svijetla. Nisam prepoznao o kojem je vozilu bila riječ, ali znam da je nazad bilo odsječeno – kazao je Ivanu mladić Vedran.

---
image

Redakcija Radio Sinja čiji je direktor u to vrijeme bio Ivan Bulj

Paun Paunović/Cropix
---
 

Deseti dan od nestanka, stižu dvojica inspektora iz Splita

O dobivenoj informaciji Ivan je odmah obavijestio policiju. Kada su shvatili da on vodi privatnu istragu bili su prema njemu neugodni i omalovažavali su ga, a za renault 4 su bez ikakve provjere rekli da je to bio automobil brata jednog njihova kolege.

Čim je došao kući, s Vedranovom pričom upoznao je okupljene članove obitelji, rodbinu i prijatelje. Nedugo zatim zazvonio je telefon. Šef sinjske krim-policije zatražio je od Ivana da dovede Vedrana u postaju kako bi od njega čuli to što je njemu ispričao.

Unatoč doživljenoj neugodnosti i policijskim poniženjima Ivan je ponovno otišao do Vedrana, a ovaj je spremno pred policajcima ponovio sve što je ranije ispričao zabrinutom ocu. Ova informacija kao da je djelovala poput hladnog tuša koji je razbudio sinjske policijske službenike pa su se trgnuli i stvarno pokrenuli opsežniju potragu.

Te srijede, desetog dana od Anđelinog nestanka, u Sinj su stigla dva policijska inspektora iz Splita te su oni zajedno sa sinjskim policajcima i skupinom Ivanovih prijatelja krenuli u pretraživanje Gljeva i Vagnja, uključujući sve planinske vikendice. Taj prostor je odabran nakon što je policiji s Radio Sinja proslijeđena informacija u kojoj je stajalo: "Anđela je bila na Gljevu u nedjelju poslijepodne. Vidjela ju je jedna starija žena". S radija su kao izvor naveli telefonski poziv nepoznatog muškarca. Izlistom telefonskih poziva utvrđeno je da je dotični muškarac nazvao s javne telefonske govornice.

Pretraživanje je nastavljeno uz sudjelovanje policajaca iz Sinja i Splita, pridodani su im i brojni vojni ročnici, kao i veća skupina Bešlićevih rođaka i prijatelja. Pretraživan je teren u koncentričnim krugovima oko mjesta na kojemu je Anđela posljednji put viđena. Angažirani su čamci i ronioci radi pretrage jezera Peruća, a helikopterom je vizualno pretraživan širi planinski prostor.

Pretražen je i Suhač i to u dva navrata. Drugi put policajci su doveli i pse. Iz sinjske policije su kazali da su psi vrhunski tragači. Na terenu su psi bili nezainteresirani, a ni njihovi vodiči nisu se trudili usmjeriti ih. Kako je Ivanov prijatelj poznavao jednog od vodiča, upitao ga je je li s tim psom bio na osiguranju utakmice Hajduka na Poljudu. Ovaj mu je potvrdio i priznao da se radi o psima napadačima, a ne nikakvim tragačima.

- Okupili su nas i zapovjedili da dođemo s psima ovdje. Morali smo izvršiti zapovjed – kazao je taj vodič policijskog psa.

---
image

Mjesto na kojem je Anđela Bešlić posljednji put viđena živa

Paun Paunović/Cropix
---

Sinjem se proširila morbidna priča, s ocem u glavnoj ulozi

Dan – dva kasnije u javnosti se pročulo da je Anđela viđena kod parkirne naplatne kućice u Matića ulici. Brzom provjerom utvrdilo se da je riječ o još jednoj dezinformaciji.

Jedna je izmišljotina, međutim, bitno usmjerila pozornost policijskih istražitelja. Plasirane su dvije verzije zločeste priče o Anđelinom nestanku s njenim ocem Ivanom u glavnoj ulozi. Po blažoj verziji, Anđela je s koncerta stigla kući posve kasno pa ju je otac dočekao na kućnim vratima i potjerao. Tko zna gdje je tada izbezumljena djevojka otišla i što je od sebe učinila?

Druga verzija bila je krajnje morbidna. Po njoj, pijanica i teški alkoholičar Ivan u kući je bio despot, koji se iživljavao nanoseći zlo i stalno pakosteći ženi i djeci. U noći na nedjelju dočekao je Anđelu na kućnim vratima i bijesan zbog njenog dolaska kući u sitne sate tako je snažno udario da je ona pala, udarila glavom o kućni prag i na mjestu ostala mrtva. Vidjevši što je učinio sakrio je njeno tijelo, a da bi prekrio zločin prijavio je Anđelin nestanak. O tome zločinu zna Ivičina supruga i Anđelina majka, no poznajući muža ne usudi se pisnuti jer ako bi išta rekla i ona bi završila kao Anđela, a što bi tada bilo s ostalom njenom djecom...

Ta informacija plasirana je pet dana prije pronalaska Anđelinih posmrtnih ostataka, a objavljena je i u tisku dan poslije Anđeline sahrane. Po kasnijim spoznajama ishodište ove monstruozne konstrukcija poteklo je od samog ubojice Anđele Bešlić, a do sinjske javnosti stiglo je posredstvom jednog policajca. On je, naime, tu priču kao jednu od brojnih pretpostavki policije, ispostavit će se nimalo slučajnih, u kući pričao svojoj supruzi, ali je njihov razgovor čula kćer srednjoškolka koja je to ispričala svojim prijateljicama, a onda je priča "u povjerenju" krenula dalje i o njoj je nekoliko dana brujao cijeli grad prije nego je stigla i do Ivana.

Efekt je postignut. Ivan se među policijskim istražiteljima našao na popisu mogućih osumnjičenika za nestanak i eventualni zločin nad svojom kćerkom Anđelom. Zajedno sa suprugom i kćerkom Ivanom pozvan je 29. ožujka 2002. u splitsku Policijsku upravu na poligrafsko ispitivanje.

---
image

Kuća obitelji Bešlić u koju se nesretna djevojka nakon kobnog izlaska nikad nije vratila

Paun Paunović/Cropix
---

Policijski istražitelji nisu vjerovali Vedranu

Mada ih je njegova informacija o mjestu posljednjeg viđenja Anđele pokrenula, policijski istražitelji kao da nisu vjerovali Vedranu. I njega su držali osumnjičenikom. Pa su ga još 11. ožujka doveli na poligrafsko ispitivanje kako bi se uvjerili govori li istinu ili laže. Iako im je sve detaljno ispričao još pri prvom iskazu u postaju su ga pozivali u još nekoliko navrata.

Nakon još jednog telefonskog poziva šefa krim-policije da dođe u postaju Vedran je odgovorio da ne može jer nema čime pošto mu je automobilu istekla registracija. Policajac mu je uzvratio da može doći i s neregistriranim automobilom, a ako ga zaustave prometni policajci da se pozove na njega.

Vedran je sjeo u automobil bez registarskih pločica i stigao pred policijsku postaju. Nakon što je odgovorio na ponovljena pitanja šefa krim-policij,e ponovno je sjeo u neregistrirani automobil i zaputio se kući. Čim je od postaje odmakao 20-ak metara u retrovizoru je vidio policijsko vozilo. Prešli su ga odmah iza Jakinog gumna dajući Vedranu znak da se zaustavi. Policajac je od Vedrana zatražio vozačku i prometnu dozvolu. Vedran mu je pružio vozačku, a kada mu je rekao zašto je u policijsku postaju došao s neregistriranim vozilom, policajac je njegove riječi ignorirao. Epilog se dogodio poslije nekoliko mjeseci u obliku dvaju rješenja suca za prekršaje o kazni, na iznose od 800 i 1.000 kuna.

O nestanku Anđele Bešlić brujali su Sinj, Cetinska krajina i cijela Hrvatska. Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se psihoza. Naročito kada je nekoliko dana poslije Anđelinog nestaka ugašena javna rasvjeta. HEP je, naime, prekinuo strujno napajanje javne rasvjete svima u Hrvatskoj koji nisu podmirivali strujne račune, a među kojima je višemjesečna nepodmirena dugovanja imao i grad Sinj.

Zbog takvog stanja roditelji poslijepodnevne smjene osnovaca, pa i srednjoškolaca, dolazili su pred škole čekati svoju djecu i voditi ih ili voziti kućama. Lokalni čelnici za mrak su optužili tadašnjeg direktora HEP-a, rođenog Sinjanina, iz njima suprostavljene političke opcije. U isto vrijeme dok su njegovi izaslanici u Zagrebu molili direktora da im unatoč neplaćenim računima uključi napajanje javne rasvjete, gradonačelnik Mate Jukić je s govornice Skupštine Viteškog alkarskog društva za sinjski mrak optužio direktora HEP-a i njegove suradnike. Bili su to dani kada je Sinj čim bi pao mrak bio avetinjski pust.

Kada se uvjerio da mu policija ne vjeruje, već ga drži osumnjičenikom te ne koriste informacije do kojih je on dolazio i prenosio im, već su se još više bahatili, omalovažavali ga i ponižavali, Ivan Bešlić odlučio je još više intenzivirati istragu koju je vodio s prijateljima Lukom, Svemirom i Josipom. S tim da će, zaključili su, unatoč svemu s policijom dijeliti sve spoznaje koje bi mogle dovesti do Anđelinog pronalaska.

---
image

Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se tih dana psihoza

Nikola Vilić/Cropix
---

Slavica je te večeri čula krik nedaleko od svoje kuće

Svoju istragu koncentrirali su na na podatke koje su saznali od Vedrana. To ih je dovelo do Slavice koja je u svojem dnevnom boravku gdje je gledala televiziju, upravo tu gdje je Vedran uočio da se zaustavio renault 4, čula krik, a kada je ne paleći svjetlo došla u kupatilo, čula je nerazgovijetan razgovor dvije osobe i mrdanje ograde. Držeći Slavičinu priču važnom, Ivan je njen sadržaj prepričao šefu krim-policije. Ovaj je uzvratio da se vjerojatno radilo o grebanju mačke. Začuđen takvom reakcijom policijskog šefa, Ivan se glasno zapitao otkada mačke razgovaraju, čime je još više pogoršao ionako narušene odnose s tim policajcem.

Kako je vrijeme prolazilo, u početku strogo kontrolirane informacije sve učestalije su se probijale do javnosti pa su mediji počeli prozivati i otvoreno se zalagati za pravo obitelji da sazna stvarni tijek službene istrage. Iz policije su uzvraćali da čine sve što je u njihovoj moći, uz dodatak da su proveli do tada najkompleksniju, najveću i najskuplju potragu za jednom nestalom osobom u Hrvatskoj.

Činili su i više nego su ih učili na policijskoj akademiji!? Pa su u pomoć pozivali i (kvazi)vidovnjake, a jednu takvu osobu iz Sarajeva čak su doveli u sinjsku policijsku postaju. Ta žena imperativno je zatražila da se cijela postaja isprazni od ljudi te da joj donesu vedro vode. Kada su joj ispunili zahtjeve ona je poslije kratke seanse ustvrdila da je Anđela trudna te da je pobjegla u Makarsku.

Puna tri dana policija je češljala makarsko područje. Na kraju su zaključili što su trebali znati i prije: žena iz Sarajeva nema nikakve nadnaravne osobine već je riječ o najobičnijoj gatari i prevarantici.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kronika užasa (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Kronika užasa (2) 2 0 13990 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-26 07:10:41 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => Toni Paštar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-01 20:23:54 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-01 20:23:34 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Anđela se te noći nije vratila kući. Vedran ju je vidio oko 2 ujutro, Slavica je čula krik. Policija je zvala gataru... page_title=Anđela se te noći nije vratila kući. Vedran ju je vidio oko 2 ujutro, Slavica je čula krik. Policija je zvala gataru... [metakey] => anđela bešlić, ivan bešlić, Sinj, IVAN BULJ [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26683353.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26564942.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26555078.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/507246.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/507245.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26683178.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26683180.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/26\/26683247.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Paun Paunovi\u0107\/Cropix, privatni album","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u010d\/Cropix","Privatni album","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

An\u0111elina sestra Ivana vratila se ku\u0107i oko 1 ujutro. Majka je ujutro vidjela da An\u0111ele nema u postelji...<\/p>","

Napu\u0161tena ku\u0107a ubojice\u00a0Ivana Bulja u Suha\u010du pored Sinja
\n\u00a0<\/p>","

An\u0111ela Be\u0161li\u0107 nestrala je u no\u0107i na 3. o\u017eujka 2002. godine. Imala je 17 godina<\/p>","

An\u0111ela je bila u\u010denica srednje strukovne \u0161kole u Sinju,\u00a0drugog razreda trgovaca<\/p>","

Me\u0111u stanovnike alkarskoga grada uvukla se tih dana psihoza<\/p>","

Ku\u0107a obitelji Be\u0161li\u0107 u koju se nesretna djevojka nakon kobnog izlaska nikad nije vratila<\/p>","

Mjesto na kojem\u00a0je An\u0111ela Be\u0161li\u0107 posljednji put vi\u0111ena \u017eiva<\/p>","

Redakcija Radio Sinja \u010diji je direktor u to vrijeme bio Ivan Bulj<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26683353_1920.jpg":"1920x1080","k_26683353_1280.jpg":"1280x1280","k_26683353_1024.jpg":"1024x1024","k_26683353_640.jpg":"640x640","k_26683353_480.jpg":"480x480","k_26683353_340.jpg":"340x340","k_26683353_220.jpg":"220x220","o_26683353_1280.jpg":"1280x853","o_26683353_1024.jpg":"1024x682","o_26683353_640.jpg":"640x426","o_26683353_480.jpg":"480x320","o_26683353_340.jpg":"340x226","o_26683353_220.jpg":"220x146","h_26683353_1280.jpg":"1280x854","h_26683353_1024.jpg":"1024x683","h_26683353_640.jpg":"640x427","h_26683353_480.jpg":"480x320","h_26683353_340.jpg":"340x227","h_26683353_220.jpg":"220x147","pp_26683353_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683353_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683353_640.jpg":"640x814","pp_26683353_480.jpg":"480x611","pp_26683353_340.jpg":"340x432","pp_26683353_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1219","hd_26564942_1920.jpg":"1920x1080","k_26564942_1280.jpg":"1280x1280","k_26564942_1024.jpg":"1024x1024","k_26564942_640.jpg":"640x640","k_26564942_480.jpg":"480x480","k_26564942_340.jpg":"340x340","k_26564942_220.jpg":"220x220","o_26564942_1280.jpg":"1280x812","o_26564942_1024.jpg":"1024x650","o_26564942_640.jpg":"640x406","o_26564942_480.jpg":"480x304","o_26564942_340.jpg":"340x215","o_26564942_220.jpg":"220x139","h_26564942_1280.jpg":"1280x854","h_26564942_1024.jpg":"1024x683","h_26564942_640.jpg":"640x427","h_26564942_480.jpg":"480x320","h_26564942_340.jpg":"340x227","h_26564942_220.jpg":"220x147","pp_26564942_1280.jpg":"1280x1628","pp_26564942_1024.jpg":"1024x1303","pp_26564942_640.jpg":"640x814","pp_26564942_480.jpg":"480x611","pp_26564942_340.jpg":"340x432","pp_26564942_220.jpg":"220x280"},{"size0":"734x1108","hd_26555078_1920.jpg":"1920x1080","k_26555078_1280.jpg":"1280x1280","k_26555078_1024.jpg":"1024x1024","k_26555078_640.jpg":"640x640","k_26555078_480.jpg":"480x480","k_26555078_340.jpg":"340x340","k_26555078_220.jpg":"220x220","o_26555078_1280.jpg":"1280x1932","o_26555078_1024.jpg":"1024x1545","o_26555078_640.jpg":"640x966","o_26555078_480.jpg":"480x724","o_26555078_340.jpg":"340x513","o_26555078_220.jpg":"220x332","h_26555078_1280.jpg":"1280x854","h_26555078_1024.jpg":"1024x683","h_26555078_640.jpg":"640x427","h_26555078_480.jpg":"480x320","h_26555078_340.jpg":"340x227","h_26555078_220.jpg":"220x147","pp_26555078_1280.jpg":"1280x1628","pp_26555078_1024.jpg":"1024x1303","pp_26555078_640.jpg":"640x814","pp_26555078_480.jpg":"480x611","pp_26555078_340.jpg":"340x432","pp_26555078_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1772x1258","hd_507246_1920.jpg":"1920x1080","k_507246_1280.jpg":"1280x1280","k_507246_1024.jpg":"1024x1024","k_507246_640.jpg":"640x640","k_507246_480.jpg":"480x480","k_507246_340.jpg":"340x340","k_507246_220.jpg":"220x220","o_507246_1280.jpg":"1280x908","o_507246_1024.jpg":"1024x726","o_507246_640.jpg":"640x454","o_507246_480.jpg":"480x340","o_507246_340.jpg":"340x241","o_507246_220.jpg":"220x156","h_507246_1280.jpg":"1280x854","h_507246_1024.jpg":"1024x683","h_507246_640.jpg":"640x427","h_507246_480.jpg":"480x320","h_507246_340.jpg":"340x227","h_507246_220.jpg":"220x147","pp_507246_1280.jpg":"1280x1628","pp_507246_1024.jpg":"1024x1303","pp_507246_640.jpg":"640x814","pp_507246_480.jpg":"480x611","pp_507246_340.jpg":"340x432","pp_507246_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1372","hd_507245_1920.jpg":"1920x1080","k_507245_1280.jpg":"1280x1280","k_507245_1024.jpg":"1024x1024","k_507245_640.jpg":"640x640","k_507245_480.jpg":"480x480","k_507245_340.jpg":"340x340","k_507245_220.jpg":"220x220","o_507245_1280.jpg":"1280x914","o_507245_1024.jpg":"1024x731","o_507245_640.jpg":"640x457","o_507245_480.jpg":"480x343","o_507245_340.jpg":"340x242","o_507245_220.jpg":"220x157","h_507245_1280.jpg":"1280x854","h_507245_1024.jpg":"1024x683","h_507245_640.jpg":"640x427","h_507245_480.jpg":"480x320","h_507245_340.jpg":"340x227","h_507245_220.jpg":"220x147","pp_507245_1280.jpg":"1280x1628","pp_507245_1024.jpg":"1024x1303","pp_507245_640.jpg":"640x814","pp_507245_480.jpg":"480x611","pp_507245_340.jpg":"340x432","pp_507245_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_26683178_1920.jpg":"1920x1080","k_26683178_1280.jpg":"1280x1280","k_26683178_1024.jpg":"1024x1024","k_26683178_640.jpg":"640x640","k_26683178_480.jpg":"480x480","k_26683178_340.jpg":"340x340","k_26683178_220.jpg":"220x220","o_26683178_1280.jpg":"1280x840","o_26683178_1024.jpg":"1024x672","o_26683178_640.jpg":"640x420","o_26683178_480.jpg":"480x315","o_26683178_340.jpg":"340x223","o_26683178_220.jpg":"220x144","h_26683178_1280.jpg":"1280x854","h_26683178_1024.jpg":"1024x683","h_26683178_640.jpg":"640x427","h_26683178_480.jpg":"480x320","h_26683178_340.jpg":"340x227","h_26683178_220.jpg":"220x147","pp_26683178_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683178_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683178_640.jpg":"640x814","pp_26683178_480.jpg":"480x611","pp_26683178_340.jpg":"340x432","pp_26683178_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1721x1189","hd_26683180_1920.jpg":"1920x1080","k_26683180_1280.jpg":"1280x1280","k_26683180_1024.jpg":"1024x1024","k_26683180_640.jpg":"640x640","k_26683180_480.jpg":"480x480","k_26683180_340.jpg":"340x340","k_26683180_220.jpg":"220x220","o_26683180_1280.jpg":"1280x884","o_26683180_1024.jpg":"1024x707","o_26683180_640.jpg":"640x442","o_26683180_480.jpg":"480x331","o_26683180_340.jpg":"340x234","o_26683180_220.jpg":"220x151","h_26683180_1280.jpg":"1280x854","h_26683180_1024.jpg":"1024x683","h_26683180_640.jpg":"640x427","h_26683180_480.jpg":"480x320","h_26683180_340.jpg":"340x227","h_26683180_220.jpg":"220x147","pp_26683180_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683180_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683180_640.jpg":"640x814","pp_26683180_480.jpg":"480x611","pp_26683180_340.jpg":"340x432","pp_26683180_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1260","hd_26683247_1920.jpg":"1920x1080","k_26683247_1280.jpg":"1280x1280","k_26683247_1024.jpg":"1024x1024","k_26683247_640.jpg":"640x640","k_26683247_480.jpg":"480x480","k_26683247_340.jpg":"340x340","k_26683247_220.jpg":"220x220","o_26683247_1280.jpg":"1280x840","o_26683247_1024.jpg":"1024x672","o_26683247_640.jpg":"640x420","o_26683247_480.jpg":"480x315","o_26683247_340.jpg":"340x223","o_26683247_220.jpg":"220x144","h_26683247_1280.jpg":"1280x854","h_26683247_1024.jpg":"1024x683","h_26683247_640.jpg":"640x427","h_26683247_480.jpg":"480x320","h_26683247_340.jpg":"340x227","h_26683247_220.jpg":"220x147","pp_26683247_1280.jpg":"1280x1628","pp_26683247_1024.jpg":"1024x1303","pp_26683247_640.jpg":"640x814","pp_26683247_480.jpg":"480x611","pp_26683247_340.jpg":"340x432","pp_26683247_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15593567 Threads: 4 Questions: 3216703932 Slow queries: 7263557 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236286758 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/andela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru-1368638 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/andela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru-1368638?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 627719 [name] => anđela bešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-10 14:58:22 [main_article_id] => 0 [alias] => andela-beslic [link] => /tag/andela-beslic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 750125 [name] => ivan bešlić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-01 21:24:08 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-beslic [link] => /tag/ivan-beslic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 362381 [name] => Sinj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sinj [link] => /tag/sinj ) [3] => stdClass Object ( [id] => 639581 [name] => IVAN BULJ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-25 15:39:57 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-bulj [link] => /tag/ivan-bulj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kronika užasa (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Anđela se te noći nije vratila kući. Vedran ju je vidio oko 2 ujutro, Slavica je čula krik. Policija je zvala gataru... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683353.jpg [galleryCount] => 8 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Paun Paunović/Cropix, privatni album [mainImageDesc] =>

Anđelina sestra Ivana vratila se kući oko 1 ujutro. Majka je ujutro vidjela da Anđele nema u postelji...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683353.jpg [title] =>

Anđelina sestra Ivana vratila se kući oko 1 ujutro. Majka je ujutro vidjela da Anđele nema u postelji...

Paun Paunović/Cropix, privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26564942.jpg [title] =>

Napuštena kuća ubojice Ivana Bulja u Suhaču pored Sinja
 

Božidar Vukičevič/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26555078.jpg [title] =>

Anđela Bešlić nestrala je u noći na 3. ožujka 2002. godine. Imala je 17 godina

Privatni album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/507246.jpg [title] =>

Anđela je bila učenica srednje strukovne škole u Sinju, drugog razreda trgovaca

Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/507245.jpg [title] =>

Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se tih dana psihoza

Nikola Vilić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683178.jpg [title] =>

Kuća obitelji Bešlić u koju se nesretna djevojka nakon kobnog izlaska nikad nije vratila

Paun Paunović/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683180.jpg [title] =>

Mjesto na kojem je Anđela Bešlić posljednji put viđena živa

Paun Paunović/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/26/26683247.jpg [title] =>

Redakcija Radio Sinja čiji je direktor u to vrijeme bio Ivan Bulj

Paun Paunović/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Anđela Bešlić, učenica drugog razreda trgovaca, bila je dijete koje je prerastalo u prekrasnu djevojku. Duga kao ugljen crna kosa s odsjajima rubina padala joj je do polovice leđa. Bila je omiljena među kolegicama, uvijek raspoložena, nasmijana, spremna na šalu, ali i na pomoć ako bi ikome ustrebalo.

Te subotnje večeri, kada su joj roditelji dopustili da ode na koncert "Zabranjenog pušenja", na vrhu sinjske Pijace otišla je od sestre Ivane i pridružila se svojim prijateljicama s kojima se zaputila na mjesto koncerta, u Dom mladih.

Toga nedjeljnog jutra Anđelina majka Anđa probudila se ranije nego obično. Mučilo ju je što nije čula kada se Anđela vratila kući. Pa je odmah krenula prema njenoj sobi. Čim je otvorila vrata pogled joj se zaustavio na praznom neraspremljenom krevetu, a neugodni trnci prošli su joj od glave do pete. Vratila se u svoju spavaću sobu, probudila supruga Ivana i kazala mu da nema Anđele.

Marijana, Anđela, Kristina i Antonija zvjerski su ubijene, živote su im oduzeli monstrumi. Uskoro su svi među nama...

- Kako nema, gdje je – upitao je Ivan.

- Ne znam, ja nisam najbolje spavala, ali kako nisam čula da je došla odmah sam otišla provjeriti u njenu sobu i zatekla prazan krevet – odgovorila je Anđa, a onda otišla do Ivanine sobe upitati je zna li ona gdje joj je mlađa sestra.

- Ja sam se s Anđelom sinoć razišla na Pijaci. Ona je otišla sa svojima iz razreda. Ja nisam išla na koncert, čiji je početak kasnio, i kući sam došla oko jedan sat poslije pola noći – kazala je Ivana zabrinutim roditeljima.

Oca je obuzela zla slutnja pa se uhvatio telefona i krenuo nazivati hitnu medicinsku pomoć i policijske postaje u Sinju i Splitu. Dobio je odgovor da nitko od njih tijekom minule noći nije evidentirao Anđelu. Došao je do jednog mladića iz Glavica koji je poslije koncerta viđen kako ispred Doma mladih razgovara s Anđelom.

- Anđela i ja istovremeno smo izišli na ulicu. Komentirali smo koncert poslije čega je ona krenula stazom kroz park prema hotelu, a ja sam se zaputio kući – kazao je Ivanu mladić.

Zabrinutom ocu svakakve misli počele su se rojiti po glavi. Sjetio se nedavne priče kako je u Bosni oteta jedna djevojka i to radi trgovine ljudskim organima. S takvim mislima zaputio se u Policijsku postaju Sinj. U dvorištu je vidio skupinu policijskih službenika, među kojima i zamjenika zapovjednika, koji su uz ogradni zid sjekli kupinu i drugo raslinje.

---

image

Anđela Bešlić nestrala je u noći na 3. ožujka 2002. godine. Imala je 17 godina

Privatni album
---

Vedran je te noći vidio Anđelu iza dva i pol sata

Kada je dežurnom službeniku kazao zašto je došao ovaj mu je odgovorio da za policijsku potragu od nestanka osobe mora proći 24, odnosno 48 sati. Držeći to nerazumnim, telefonom je nazvao zapovjednka postaje. Ovaj je istoga dana poslijepodne k Ivanu poslao svoga zamjenika kojemu je dao tražene podatke. Do kraja dana, sutradan u ponedjeljak i u utorak Ivan je u više navrata dolazio u policijsku postaju gdje su ga uvjeravali da su već pokrenuli široku potražnu akciju iako je on vidio da su i dalje angažirani na uređenju okoliša zgrade postaje.

U srijedu, četvrtog dana od Anđelinog nestanka, u redakciju Radio Sinja došla je Anđelina sestra Ivana, s tetom Katicom koja je policijska službenica u Splitu, i kumom Pitom. U redakciji su zatekli troje novinara i direktora Ivana Bulja. Čim su se predstavile i zamolile da se preko radija emitira obavijest o nestanku Anđele direktor Bulj je spustio glavu, okrenuo se i napustio prostoriju.

Uz radijske obavijesti već su diljem Cetinske krajine, a i šire, bili obljepljeni plakati s obavijesti o Anđelinom nestanku i s njenom fotografijom. U četvrtak poslijepodne otac Ivan zaputio se na Suhač kod mladića Vedrana pošto je saznao da je Vedran vidio Anđelu u nedjelju iza dva i pol sata kako pješice ide kući.

- Večer sam proveo sa zaručnicom i nešto poslije dva sata uputio sam se kući. Nije mi se žurilo pa sam vozio sporo. Kod odvojka ceste za zaseok Ćurline vidio sam ispred sebe, na nogostupu s lijeve strane, žensku osobu u hodu. Učinilo mi se da je moja susjeda konobarica pa sam usporio kako bi je povezao. Kada sam je sustigao vidio sam da je to bila Anđela, koju sam poznavao, a kako sam znao da joj je do kuće ostalo još 200-300 metara dao sam gas i nastavio.

Prije nego sam ubrzao u velikoj brzini prešao me je jedan renault 4 bez registarskih oznaka, sa žutom naljepnicom na polovici zadnjih vrata i naglo skrenuo na odvojak iza kuće Barać. Istovremeno me je iz suprotnog smjera dugim svjetlima zaslijepilo drugo vozilo koje je stiglo velikom brzinom, zaustavilo se na autobusnom stajalištu i ugasilo svijetla. Nisam prepoznao o kojem je vozilu bila riječ, ali znam da je nazad bilo odsječeno – kazao je Ivanu mladić Vedran.

---
image

Redakcija Radio Sinja čiji je direktor u to vrijeme bio Ivan Bulj

Paun Paunović/Cropix
---
 

Deseti dan od nestanka, stižu dvojica inspektora iz Splita

O dobivenoj informaciji Ivan je odmah obavijestio policiju. Kada su shvatili da on vodi privatnu istragu bili su prema njemu neugodni i omalovažavali su ga, a za renault 4 su bez ikakve provjere rekli da je to bio automobil brata jednog njihova kolege.

Čim je došao kući, s Vedranovom pričom upoznao je okupljene članove obitelji, rodbinu i prijatelje. Nedugo zatim zazvonio je telefon. Šef sinjske krim-policije zatražio je od Ivana da dovede Vedrana u postaju kako bi od njega čuli to što je njemu ispričao.

Unatoč doživljenoj neugodnosti i policijskim poniženjima Ivan je ponovno otišao do Vedrana, a ovaj je spremno pred policajcima ponovio sve što je ranije ispričao zabrinutom ocu. Ova informacija kao da je djelovala poput hladnog tuša koji je razbudio sinjske policijske službenike pa su se trgnuli i stvarno pokrenuli opsežniju potragu.

Te srijede, desetog dana od Anđelinog nestanka, u Sinj su stigla dva policijska inspektora iz Splita te su oni zajedno sa sinjskim policajcima i skupinom Ivanovih prijatelja krenuli u pretraživanje Gljeva i Vagnja, uključujući sve planinske vikendice. Taj prostor je odabran nakon što je policiji s Radio Sinja proslijeđena informacija u kojoj je stajalo: "Anđela je bila na Gljevu u nedjelju poslijepodne. Vidjela ju je jedna starija žena". S radija su kao izvor naveli telefonski poziv nepoznatog muškarca. Izlistom telefonskih poziva utvrđeno je da je dotični muškarac nazvao s javne telefonske govornice.

Pretraživanje je nastavljeno uz sudjelovanje policajaca iz Sinja i Splita, pridodani su im i brojni vojni ročnici, kao i veća skupina Bešlićevih rođaka i prijatelja. Pretraživan je teren u koncentričnim krugovima oko mjesta na kojemu je Anđela posljednji put viđena. Angažirani su čamci i ronioci radi pretrage jezera Peruća, a helikopterom je vizualno pretraživan širi planinski prostor.

Pretražen je i Suhač i to u dva navrata. Drugi put policajci su doveli i pse. Iz sinjske policije su kazali da su psi vrhunski tragači. Na terenu su psi bili nezainteresirani, a ni njihovi vodiči nisu se trudili usmjeriti ih. Kako je Ivanov prijatelj poznavao jednog od vodiča, upitao ga je je li s tim psom bio na osiguranju utakmice Hajduka na Poljudu. Ovaj mu je potvrdio i priznao da se radi o psima napadačima, a ne nikakvim tragačima.

- Okupili su nas i zapovjedili da dođemo s psima ovdje. Morali smo izvršiti zapovjed – kazao je taj vodič policijskog psa.

---
image

Mjesto na kojem je Anđela Bešlić posljednji put viđena živa

Paun Paunović/Cropix
---

Sinjem se proširila morbidna priča, s ocem u glavnoj ulozi

Dan – dva kasnije u javnosti se pročulo da je Anđela viđena kod parkirne naplatne kućice u Matića ulici. Brzom provjerom utvrdilo se da je riječ o još jednoj dezinformaciji.

Jedna je izmišljotina, međutim, bitno usmjerila pozornost policijskih istražitelja. Plasirane su dvije verzije zločeste priče o Anđelinom nestanku s njenim ocem Ivanom u glavnoj ulozi. Po blažoj verziji, Anđela je s koncerta stigla kući posve kasno pa ju je otac dočekao na kućnim vratima i potjerao. Tko zna gdje je tada izbezumljena djevojka otišla i što je od sebe učinila?

Druga verzija bila je krajnje morbidna. Po njoj, pijanica i teški alkoholičar Ivan u kući je bio despot, koji se iživljavao nanoseći zlo i stalno pakosteći ženi i djeci. U noći na nedjelju dočekao je Anđelu na kućnim vratima i bijesan zbog njenog dolaska kući u sitne sate tako je snažno udario da je ona pala, udarila glavom o kućni prag i na mjestu ostala mrtva. Vidjevši što je učinio sakrio je njeno tijelo, a da bi prekrio zločin prijavio je Anđelin nestanak. O tome zločinu zna Ivičina supruga i Anđelina majka, no poznajući muža ne usudi se pisnuti jer ako bi išta rekla i ona bi završila kao Anđela, a što bi tada bilo s ostalom njenom djecom...

Ta informacija plasirana je pet dana prije pronalaska Anđelinih posmrtnih ostataka, a objavljena je i u tisku dan poslije Anđeline sahrane. Po kasnijim spoznajama ishodište ove monstruozne konstrukcija poteklo je od samog ubojice Anđele Bešlić, a do sinjske javnosti stiglo je posredstvom jednog policajca. On je, naime, tu priču kao jednu od brojnih pretpostavki policije, ispostavit će se nimalo slučajnih, u kući pričao svojoj supruzi, ali je njihov razgovor čula kćer srednjoškolka koja je to ispričala svojim prijateljicama, a onda je priča "u povjerenju" krenula dalje i o njoj je nekoliko dana brujao cijeli grad prije nego je stigla i do Ivana.

Efekt je postignut. Ivan se među policijskim istražiteljima našao na popisu mogućih osumnjičenika za nestanak i eventualni zločin nad svojom kćerkom Anđelom. Zajedno sa suprugom i kćerkom Ivanom pozvan je 29. ožujka 2002. u splitsku Policijsku upravu na poligrafsko ispitivanje.

---
image

Kuća obitelji Bešlić u koju se nesretna djevojka nakon kobnog izlaska nikad nije vratila

Paun Paunović/Cropix
---

Policijski istražitelji nisu vjerovali Vedranu

Mada ih je njegova informacija o mjestu posljednjeg viđenja Anđele pokrenula, policijski istražitelji kao da nisu vjerovali Vedranu. I njega su držali osumnjičenikom. Pa su ga još 11. ožujka doveli na poligrafsko ispitivanje kako bi se uvjerili govori li istinu ili laže. Iako im je sve detaljno ispričao još pri prvom iskazu u postaju su ga pozivali u još nekoliko navrata.

Nakon još jednog telefonskog poziva šefa krim-policije da dođe u postaju Vedran je odgovorio da ne može jer nema čime pošto mu je automobilu istekla registracija. Policajac mu je uzvratio da može doći i s neregistriranim automobilom, a ako ga zaustave prometni policajci da se pozove na njega.

Vedran je sjeo u automobil bez registarskih pločica i stigao pred policijsku postaju. Nakon što je odgovorio na ponovljena pitanja šefa krim-policij,e ponovno je sjeo u neregistrirani automobil i zaputio se kući. Čim je od postaje odmakao 20-ak metara u retrovizoru je vidio policijsko vozilo. Prešli su ga odmah iza Jakinog gumna dajući Vedranu znak da se zaustavi. Policajac je od Vedrana zatražio vozačku i prometnu dozvolu. Vedran mu je pružio vozačku, a kada mu je rekao zašto je u policijsku postaju došao s neregistriranim vozilom, policajac je njegove riječi ignorirao. Epilog se dogodio poslije nekoliko mjeseci u obliku dvaju rješenja suca za prekršaje o kazni, na iznose od 800 i 1.000 kuna.

O nestanku Anđele Bešlić brujali su Sinj, Cetinska krajina i cijela Hrvatska. Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se psihoza. Naročito kada je nekoliko dana poslije Anđelinog nestaka ugašena javna rasvjeta. HEP je, naime, prekinuo strujno napajanje javne rasvjete svima u Hrvatskoj koji nisu podmirivali strujne račune, a među kojima je višemjesečna nepodmirena dugovanja imao i grad Sinj.

Zbog takvog stanja roditelji poslijepodnevne smjene osnovaca, pa i srednjoškolaca, dolazili su pred škole čekati svoju djecu i voditi ih ili voziti kućama. Lokalni čelnici za mrak su optužili tadašnjeg direktora HEP-a, rođenog Sinjanina, iz njima suprostavljene političke opcije. U isto vrijeme dok su njegovi izaslanici u Zagrebu molili direktora da im unatoč neplaćenim računima uključi napajanje javne rasvjete, gradonačelnik Mate Jukić je s govornice Skupštine Viteškog alkarskog društva za sinjski mrak optužio direktora HEP-a i njegove suradnike. Bili su to dani kada je Sinj čim bi pao mrak bio avetinjski pust.

Kada se uvjerio da mu policija ne vjeruje, već ga drži osumnjičenikom te ne koriste informacije do kojih je on dolazio i prenosio im, već su se još više bahatili, omalovažavali ga i ponižavali, Ivan Bešlić odlučio je još više intenzivirati istragu koju je vodio s prijateljima Lukom, Svemirom i Josipom. S tim da će, zaključili su, unatoč svemu s policijom dijeliti sve spoznaje koje bi mogle dovesti do Anđelinog pronalaska.

---
image

Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se tih dana psihoza

Nikola Vilić/Cropix
---

Slavica je te večeri čula krik nedaleko od svoje kuće

Svoju istragu koncentrirali su na na podatke koje su saznali od Vedrana. To ih je dovelo do Slavice koja je u svojem dnevnom boravku gdje je gledala televiziju, upravo tu gdje je Vedran uočio da se zaustavio renault 4, čula krik, a kada je ne paleći svjetlo došla u kupatilo, čula je nerazgovijetan razgovor dvije osobe i mrdanje ograde. Držeći Slavičinu priču važnom, Ivan je njen sadržaj prepričao šefu krim-policije. Ovaj je uzvratio da se vjerojatno radilo o grebanju mačke. Začuđen takvom reakcijom policijskog šefa, Ivan se glasno zapitao otkada mačke razgovaraju, čime je još više pogoršao ionako narušene odnose s tim policajcem.

Kako je vrijeme prolazilo, u početku strogo kontrolirane informacije sve učestalije su se probijale do javnosti pa su mediji počeli prozivati i otvoreno se zalagati za pravo obitelji da sazna stvarni tijek službene istrage. Iz policije su uzvraćali da čine sve što je u njihovoj moći, uz dodatak da su proveli do tada najkompleksniju, najveću i najskuplju potragu za jednom nestalom osobom u Hrvatskoj.

Činili su i više nego su ih učili na policijskoj akademiji!? Pa su u pomoć pozivali i (kvazi)vidovnjake, a jednu takvu osobu iz Sarajeva čak su doveli u sinjsku policijsku postaju. Ta žena imperativno je zatražila da se cijela postaja isprazni od ljudi te da joj donesu vedro vode. Kada su joj ispunili zahtjeve ona je poslije kratke seanse ustvrdila da je Anđela trudna te da je pobjegla u Makarsku.

Puna tri dana policija je češljala makarsko područje. Na kraju su zaključili što su trebali znati i prije: žena iz Sarajeva nema nikakve nadnaravne osobine već je riječ o najobičnijoj gatari i prevarantici.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Paun Paunović/Cropix, privatni album Božidar Vukičevič/Cropix Privatni album Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix Paun Paunović/Cropix
Paun Paunović/Cropix, privatni album

Anđelina sestra Ivana vratila se kući oko 1 ujutro. Majka je ujutro vidjela da Anđele nema u postelji...

Božidar Vukičevič/Cropix

Napuštena kuća ubojice Ivana Bulja u Suhaču pored Sinja
 

Privatni album

Anđela Bešlić nestrala je u noći na 3. ožujka 2002. godine. Imala je 17 godina

Nikola Vilić/Cropix

Anđela je bila učenica srednje strukovne škole u Sinju, drugog razreda trgovaca

Nikola Vilić/Cropix

Među stanovnike alkarskoga grada uvukla se tih dana psihoza

Paun Paunović/Cropix

Kuća obitelji Bešlić u koju se nesretna djevojka nakon kobnog izlaska nikad nije vratila

Paun Paunović/Cropix

Mjesto na kojem je Anđela Bešlić posljednji put viđena živa

Paun Paunović/Cropix

Redakcija Radio Sinja čiji je direktor u to vrijeme bio Ivan Bulj

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/andela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru-1368638 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=5daf139dd9fd70c11c3115731bf62f93b30f01c8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=An%C4%91ela+se+te+no%C4%87i+nije+vratila+ku%C4%87i.+Vedran+ju+je+vidio+oko+2+ujutro%2C+Slavica+je+%C4%8Dula+krik.+Policija+je+zvala+gataru...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fandela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru-1368638 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fandela-se-te-noci-nije-vratila-kuci-vedran-ju-je-vidio-oko-2-ujutro-slavica-je-cula-krik-policija-je-zvala-gataru-1368638 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kronika užasa (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaKronika užasa (2)

Anđela se te noći nije vratila kući. Vedran ju je vidio oko 2 ujutro, Slavica je čula krik. Policija je zvala gataru...

Piše Toni Paštar
1. ožujka 2024. - 21:23
Anđelina sestra Ivana vratila se kući oko 1 ujutro. Majka je ujutro vidjela da Anđele nema u postelji...Paun Paunović/Cropix, privatni album

Anđela Bešlić, učenica drugog razreda trgovaca, bila je dijete koje je prerastalo u prekrasnu djevojku. Duga kao ugljen crna kosa s odsjajima rubina padala joj je do polovice leđa. Bila je omiljena među kolegicama, uvijek raspoložena, nasmijana, spremna na šalu, ali i na pomoć ako bi ikome ustrebalo.

Te subotnje večeri, kada su joj roditelji dopustili da ode na koncert "Zabranjenog pušenja", na vrhu sinjske Pijace otišla je od sestre Ivane i pridružila se svojim prijateljicama s kojima se zaputila na mjesto koncerta, u Dom mladih.

Toga nedjeljnog jutra Anđelina majka Anđa probudila se ranije nego obično. Mučilo ju je što nije čula kada se Anđela vratila kući. Pa je odmah krenula prema njenoj sobi. Čim je otvorila vrata pogled joj se zaustavio na praznom neraspremljenom krev...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 22:43