StoryEditorOCM
Bizniszahtjevna klijentela

Turistima koji iznajmljuju kuće za odmor u Hrvatskoj bazeni više nisu dovoljni, ovaj je sadržaj apsolutni hit

Piše vijesti sd
2. lipnja 2023. - 10:15
Lijepa hrvatska vila s bazenom, po današnjim standardima nedostajao bi joj samo teniski teren (ilustracija)Goran Šebelić/Cropix

Turističko iznajmljivanje traži ulaganja i poboljšanje ponude, s kojim se mijenja cijena i profil gostiju. Tako su iznajmljivači kuća za odmor na Jadranu prije nekoliko godina počeli masovnije poboljšavati svoju ponudu bazenima. Oni su danas postali gotovo neizostavni dio ponude pri iznajmljivanju kuća. Uz višu cijenu najma, naravno.

Međutim, na tome se neće ostati, poboljšanja ponuda ide dalje. Strani gosti koji ove godine u Hrvatskoj bukiraju kuće za odmor najviše traže vile koje uz bazen imaju i teniski teren.

image

To je to, impresivni prirodni okoliš, bazen i teniski teren, samo što je u fransuskim Alpama

Afp

Ankica Ćaleta, vlasnica i direktorica turističke agencije My Luxoria, specijalizirane za najam luksuznih vila i kuća za odmor, ističe da se vile za smještaj osam ili više ljudi koje imaju dodatni sadržaj poput saune, teretane, terena za odbojku ili tenis lakše i brže popune i ostvaruju višu cijenu najma. Među dodatnim sadržajima prednjače upravo tereni za tenis.

"To je korisna poruka za sve koji razmišljaju o adaptaciji postojeće kuće za odmor ili gradnji novog objekta za najam. Ulaganje u dodatne sadržaje, a pogotovo one vanjske, ima vrlo praktične prednosti kao što su popunjenost smještaja i do godinu dana unaprijed i višu cijenu najma", rekla je Ćaleta za Poslovni.hr.

image

Sauna je traženi i dobrodošli dio turističke ponude

Afp

Ini koji od iznajmljivanja i za iznajmljivanje žive znat će iščitati ovu poruku, iskalkulirati ulaganja i buduće prinose te ako im prostorni i prihodovni resursi to dopuštaju, krenuti u ulaganje i poboljšanje turističke ponude.

image

Gosti vole i teretanu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:50