StoryEditorOCM
Biznisprvi sastanak

Plenković primio europskog kralja piletine: ‘Hrvatska je jako privlačna zemlja za investicije‘

Piše Jozo Vrdoljak/JL
3. prosinca 2021. - 13:05
Igor Mezapa, ukrajinski investicijski bankar, Ivica Pirić, počasni ukrajinski konzul u Hrvatskoj, Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, Jurij Kosiuk, vlasnik Perutnine Ptuj i Pipo Čakovec, Dubravko Folnović, glavni direktor Perutnine Ptuj – Pipo ČakovecJutarnji list

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u četvrtak ukrajinskog poduzetnika Jurija Kosiuka skupa sa počasnim ukrajinskim konzulom u Splitu Ivicom Pirićem, javlja Jutarnji list.

Jurij Kosiuk, o kojem je Jutarnji već pisao, većinski je vlasnik ukrajinske kompanije Mironivski Hliboproduct, koja je prije više od dvije i pol godine preuzela Perutninu Ptuj u čijem vlasništvu je Pipo iz Čakovca. U Ukrajini ga često tituliraju kao europskog i ukrajinskog kralja piletine.

Kosiuk nam je u kratkom telefonskom razgovoru kazao da je ovo njegov prvi sastanak s hrvatskim dužnosnicima od kada je u njegovom vlasništvu Perutnina i Pipo. Kazao je da je sastanak s predsjednikom Vlade RH bio jako produktivan i da je vrlo zadovoljan tim sastankom.

- Zahvaljujući sastanku dobio sam potv...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:06