StoryEditorOCM
Biznisuspješna godina

Domaća tvrtka ostvarila odlične rezultate, zaposlenima sjele povišice. Dvojici ljudi primanja skočila za 5600 € mjesečno

Piše Vijesti SD
8. srpnja 2024. - 15:41

Atlantic Cedevita ostvarila je lani 71 milijun eura prihoda, što je 14 posto više nego predlani. Dobit je iznosila 4,8 milijuna eura i bila je veća za 50 posto.

Ostvaren je rast na svim važnim tržištima, a u tvrtki posebno ističu uspješno lansiranje novog proizvoda – Cedevite u kategoriju vitaminskih voda, koja se ističe kao jedna od najbrže rastućih kategorija bezalkoholnih pića na domaćem globalnom tržištu, piše Danica.hr.

“Cedevita vitaminska voda je stigla u tri osvježavajuća okusa, napravljena s prirodnim aromama, bez zaslađivača, uz niski kalorijski sadržaj i pažljivo odabrane vitamine i minerale. Udjeli na tržištima su premašili sva očekivanja u ovoj izrazito kompetitivnoj i rastućoj kategoriji.

U Sloveniji je Cedevita vitaminska voda postigla tržišni udio od 16,4 posto i pozicionirala se kao drugi ključni igrač uz Vitamin Well, dok se u Hrvatskoj također etablirala kao drugi najvažniji brend s tržišnim udjelom od 14,3 posto”, ističu u Atlanticu.

Cedevita je lani imala prosječno oko 350 zaposlenih, što je desetak manje nego prethodne godine. Prosječna neto plaća iznosila je 1830 eura i bila je veća za 230 eura.

Osjetno su skočila i primanja dvojice članova uprave Cedevite. Lani je uprava “po osnovi plaće i godišnjih bonusa te primitaka u naravi dobila ukupan bruto iznos od 417.000 eura, a predlani 282.000 eura”.

Svaki član uprave je, dakle, prošle godine u prosjeku zarađivao oko 17.400 eura bruto mjesečno, što je čak 5600 eura prosječno više nego pretprošle godine kad su zarađivali 11.800 eura u bruto iznosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 20:28