Turizam
Nino Dubretić, direktor i osnivač turističke agencije za privatni smjestaj - ”Direct Booker”<br />
 
DIRECT BOOKER

Uspjeh dobre popunjenosti apartmana počiva na našoj tehnologiji

Piše Maja Rilović Koprivec
Foto Božo Radić/Cropix
28. rujna 2021. - 14:24

Nino Dubretić, suosnivač je i direktor dubrovačke tvrtke "Direct Booker", dobitnice prestižnih međunarodnih nagrada kao što je The Shortyz; jer su turistički rekordne, zadnje pretpandemijske godine, bili najuspješnija agencija za kratkoročni najam u svijetu!
Nesumnjivo, kvalitetu poslovanja "Direct Bookera" prepoznao je cijeli svijet, a s direktorom i suosnivačem Dubretićem razgovarali smo o tome čime se "Direct Booker" razlikuje od drugih.
Što je "Direct Booker" i koje usluge nudi?
- "Direct Booker" je menadžment i IT kompanija za upravljanje turističkim smještajem.
Naša usluga menadžmenta podrazumijeva upravljanje prodajom, odnosno bookiranje turističkih smještajnih kapaciteta s ciljem maksimiziranja poslovnih rezultata, tj. broja noćenja i prosječnih dnevnih cijena. S druge strane, naše tehnološko rješenje imena Booker Tools, koje inače i mi koristimo za vlastiti menadžment, nudimo profesionalnim iznajmljivačima koji se samostalno bave iznajmljivanjem te agencijama našeg tipa (tzv. Property Manageri).
Pored menadžmenta i tehnologije širimo se putem franšiznog modela, trenutno u 13 zemalja, putem kojeg lokalni poduzetnici na određenom teritoriju kupe našu franšizu te na svom teritoriju nastupaju s našim brandom, tehnologijom, znanjem i podrškom.
Na kraju gostima nudimo i stranicu www.direct-booker.com na kojoj smještaj mogu rezervirati direktno s Menadžerom smještaja što pored niza pogodnosti podrazumijeva i najpovoljnije cijene na tržištu.

Optimalne cijene

Iznajmljivanje turističkog smještaja može se odrađivati samostalno ili prepustiti profesionalcima. Zašto bi iznajmljivač prepustio vama vođenje prodaje?
- Kada iznajmljivač samostalno upravlja bookingom vlastitog smještaja osim ozbiljne količine vremena koju je potrebno uložiti u kvalitetno upravljanje smještajem, nedostatak "živih" informacija s tržišta, tj. rezervacija konkurenata koje govore koja cijena prolazi u tom određenom trenutku teško je ostvariti maksimalne prodajne rezultate. Iznajmljivači se često zadovolje s popunjenošću, ali da bi se maksimalno zaradilo iz smještajnih kapaciteta dobra popunjenost se mora ostvariti po maksimalnim cijenama i tu ruka pravog profesionalca može napraviti razliku. Naš model rada koji je testiran preko 10 godina i u više zemalja je baš u tome uvijek postizao uspješne rezultate. Uspjeh leži na naprednoj tehnologiji koju razvijamo za vlastite potrebe a upravo s ciljem maksimiziranja broja bookiranih dana po optimalnim cijenama uz minimalan utrošak vremena.
Tehnologija nam pruža istovremenu prisutnost na velikom broju prodajnih kanala, ali naše iskustvo utkano u tehnologiju nam je omogućilo da naše smještajne jedinice budu uvijek konkurentne i s cijenama koje prolaze čime produžujemo sezonu i postižemo optimalne cijene. Naš model rada ne poznaje pojam "netto cijena" ili "iznajmljivačevih cijena" ili "fiksnih cijena", mi se vodimo tržištem i težimo maksimalnim cijenama koje je gost spreman platiti. Nisu to previsoke cijene koje ne prolaze, već dokazano maksimalne cijene koje su postignute na tržištu za objekte slične kvalitete. Uz to, kod nas cijena "komunicira s gostima" tj. ona se automatski regulira ovisno o raznim parametrima koje gost postavi; npr. sezonalnost, broj osoba, dužina boravka, način plaćanja, mogućnost otkazivanja, promocije itd. čime je cijena gostu uvijek "po gustu". S druge strane mi preuzmemo cijeli "online" posao tj. komunikaciju s gostima, reguliranje PDV-a po radu sa stranim agencijama, brigu o oglasima i upravljanju istima itd.
Svime navedenim stojimo iza naše poruke da našim modelom rada iznajmljivačima možemo uštedjeti vrijeme te ostvariti bolje rezultate iz njihovih smještajnih jedinica. S obzirom na vlasnike osam tisuća smještajnih jedinica koji su potpisali ugovor s "Direct Bookerom", s ponosom možemo reći da nam iznajmljivači vjeruju upravo u ostvarenju te poruke te da je to glavni razlog zašto se odlučuju za suradnju s nama.

Sjajne najave

Od ove sezone obogatili ste svoje usluge i s platformom za direktno rezerviranje smještaja. Je li to bio logičan slijed zbog trenda porasta direktnih rezervacija?
- Naša stranica za direktne rezervacije prilagođena je trendu rezerviranja direktno s vlasnikom ili menadžerom smještaja koji sve više gostiju preferira. Pored najpovoljnijih cijena gosti imaju Zajamčenu sigurnost plaćanja, Osobno verificirani smještaj, Osobni pristup i Izravnu komunikaciju za razliku od putovanja preko najvećih kanala te Lokalne prijedloge i pomoć koju prirodno imaju rezervacijom direktno s vlasnikom/menadžerom smještaja. U ovom segmentu vidimo veliki potencijal za dodatno povećanje broja rezervacija kao i povećanje atraktivnosti naših objekata na tržištu.
Kome je namijenjen vaš softver Booker Tools?
- S obzirom na to da je rađen za naše potrebe najbolje "leži" agencijama našega tipa tzv. Property Managerima, ali i svima onima koji se profesionalno bave iznajmljivanjem turističkog smještaja.
Booker Tools je preferiran sustav redom od najvećih prodajnih kanala kao što su Booking.com, Airbnb, VRBO, Expedia...
Kakva je situacija trenutno na svjetskom tržištu po pitanju menadžmenta turističkog smještaja i koje su po vašem mišljenju prognoze za sljedeću sezonu?
- Nakon 2020. koja je bila godina preživljavanja i neizvjesnosti, 2021. nam je pokazala da se turistički smještaj brzo oporavlja i da nema trajnih posljedica na isti. Iako postoji doza neizvjesnosti, postoji i mogućnost tzv. over turizma, tj. mogućnosti da se turizam već iduće godine vrati jači nego ikad prije. Sve je otvoreno, ali po trenutnom ulazu rezervacija možemo biti optimisti i vjerujemo da nam sigurno dolazi bolja sezona od 2021., a hoće li preteći 2019. u ovom trenutku je manje bitno.

Ako se i vi bavite iznajmljivanjem smještaja i tražite načine kako ostvariti bolje rezultate, možete kontaktirati Direct Booker i zatražiti besplatne konzultacije putem online obrasca na stranici partners.direct-booker.com, putem e-maila info@direct-booker.com ili na broj 020 638 194.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:21