25459232
‘lipota‘ od ručka

Za gradele je najvažnija friška riba: u Tommyja je najbolja

Piše Native SD
Foto Ljudevit Blagec
22. kolovoza 2023. - 09:41

Mirisat će riba za ručak! To je spiza baš po našem guštu. Najčešće je pripremamo petkom ili za vikend, a domaći svit često zna reći: “Ribu bi mogli jist svaki dan!” Mi se apsolutno slažemo.

Ona je glavni predstavnik mediteranske prehrane, izuzetno je zdrava i pruža brojne blagodati za naše zdravlje. Ono što je najvažnije, sadrži omega-3 masne kiseline koje se često opisuju kao dragocjene masnoće zbog povoljnog djelovanja na zdravlje: čuvaju zdravlje srca i krvnih žila.

Riba je u Dalmaciji tradicija. Nije važno koju vrstu i na koji način je pripremamo - sve vridi. Najbolje od mora spajamo u fine i slasne ručkove, poliveno s malo maslinova ulja, uz ljetnu salatu i obaveznu zdravicu čašom vina. A nema većeg dalmatinskog gušta od komarče na gradele. Ručak najbolje opisan kao ‘miris i okus Dalmacije’.

Komarča, a kako je neki zovu i orada, je kraljica mora. Sočna i puna gušta, svaki recept s njom je za prste polizat’, a mi vam danas, kao pravi majstori od gradela, donosimo praktičan i jednostavan recept te nekoliko zgodnih trikova uz pomoć kojih će riba biti izvrsno pečena i ukusna.

Najvažnije je izabrati svježu ribu. Što je ona svježija, to je bolja za gradele, sadrži pravo bogatstvo okusa i najbolje je teksture te osigurava pravi gastronomski užitak. A po najbolju svježinu idemo na Tommy peškariju, gdje je najbolji omjer cijene i kvalitete. Svaki put s guštom biramo najbolje iz mora, a izbora je napretek!

Nakon obavljene spize pravac doma, kako bismo započeli pripremu najfinijeg ručka na čijem će mirisu zavidjeti svi susjedi!

___________________________________________

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 17:11