<p>Russian cuisine. Soup with beef, zucchini, potatoes, carrots, onions and herbs. First course in a deep white bowl on a light grey background. Bunch of celery. Top view. Background image, copy space</p>
POVRTNA JUHA S JUNETINOM

Sezonsko povrće, mediteranski začini i proteini pravi su saveznici za zdravlje

Piše Native SD
Foto /Shutterstock
16. kolovoza 2023. - 14:43

SASTOJCI:

500 g junetine

1 luk

2 češnja češnjaka

2 mrkve

2 slatke paprike

3 stabljike celera

1 tikvica

1 balancana

2 žlice brašna

1/2 dcl crnog vina

1 žlica koncentrata rajčice

450 g pasirane rajčice

1/2 l junećeg temeljca

1-2  žlica maslinova ulja

PRIPREMA:

Na srednje jaku vatru zagrijte maslinovo ulje u većem loncu pa na njemu popržite sitno narezan luk i češnjak. Kad luk uvene i sve poprimi zlatnu boju dodajte junetine pa pržite nekoliko minuta Pripazite da se meso ispeče sa svih strana.

Zatim dodajte na sitno narezane mrkvu, stabljike celera, tikvicu, balancanu i paprike. Sve pomiješajte, zalijte vinom i čim sve zakipi brzo pomiješajte pa dodajte 2 žlice brašna. Nakon minutu dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu i junećeg ili povrtnog temeljca. Kad uzavre smanjite vatru i kuhajte otprilike 1 sat.

_______________________________________________

Sponzorirani sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. prosinac 2024 03:00