Sastojci
- 1 kupovni biskvit
- 100 ml espresso kave
- 2 žličice šećera
- 400 g kremastog sira
- 200 ml kokosova mlijeka
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
- 10 g mljevene želatine
- 150 g čokoladnog namaza
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema
Kupovni biskvit izrežite pomoću kalupa promjera 8 cm na 8 - 12 komada. Ako je deblji, prerežite ga da bude tanji.
Kalupe premažite uljem i stavite na podloške od kartona. Posložite komade biskvita u kalupe i nakapajte ih zašećerenom kavom.
Želatinu prelijte sa 5 žlica hladne vode da nabubri, a slatko vrhnje istucite u šlag. Kremasti sir i kokosovo mlijeko izmiješajte električnom miješalicom i dodajte šećer u prahu i vanilin-šećer.
Želatinu lagano zagrijte i kad se počne topiti, umiješajte je u pripremljenu smjesu, zatim dodajte šlag i pjenjačom izmiješajte. Kremu podijelite na dva dijela pa u jedan umiješajte čokoladni namaz.
Na biskvit u kalupu nanesite čokoladnu kremu, prekrijte drugim biskvitom, a zatim i njega premažite, ali svijetlom kremom. Slasticu ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći da se stisne, a zatim je pospite kakaom i izvadite iz kalupa.
‘Najbolju ponudu kave pronađite u najbližoj Tommy prodavaonici!‘
______________________________________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.