Overlay
nova pravila

Zbog kontroverznog beauty trenda skoro smo zaboravili što će se još nositi ove jeseni: neki veliki makeup hitovi više jednostavno nisu ‘in‘, ali evo što je

Piše Jelena Vrcelj
Foto AFP
11. listopada 2022. - 14:14

O najkontroverznijem beauty trendu jueseni - izblajhanim obrvama - svi bruje, zgražajući se ili slaveći činjenicu da se više ne moraju gnjaviti s iscrtavanjem, bojanjem, tetoviranjem, laminiranjem i ostalim tehnikama koje jamče donedavno neprikosnovene guste, jako naglašene obrve. Zbog fame oko izblajhanih obrva ostali su beauty trendovi nepravedno dobili manje pažnje, no o njima bi ipak trebalo reći nešto više, jer kako nam svaka sezona nosi nova modna pravila, tako uz njih pristaju i novi beauty trendovi. 

1. Sve kremasto

Ako je ikada vrijedilo pravilo da baza ne mora biti mat, onda je to na jesen. Prozračna baza i kremasto rumenilo dobitna su kombinacija, a to se preselilo i na oči, usne... Znate onaj trik da kremasto rumenilo nanesete na vrh nosa, kapke, usne? E, pa, došlo je idealno vrijeme da to počnete prakticirati.

Najvažnije je izabrati dobro kremasto rumenilo, za ostalo ćete lako.

Prijedlog: Benefit Benetint Cheek & Lip Stain, 269 kn, Notino

2. S tušem samo hrabro!

Vidjeli ste kako tuš nosi Julia Fox? Ove jeseni se nosi nešto slično, samo ipak nijansu manje izraženo. Jake linije uz dodatak boje, i to svih neonskih i žarkih nijansi, možda su malo ekstravagantan odabir za dnevni look, ali nije ni važno. Prilagodite odabir prigodi, koristite pastelne nijanse ili pak smanjite doživljaj s ostatkom makeupa. Ili nemojte, zaista je prošlo vrijeme kad je postojala "dnevna" i "večernja" šminka.

Genijalne su nam grafičke linije preko gornjeg dijela kapka, a srećom, još su uvijek u trendu.

Prijedlog: 3INA The Color Pen Eyeliner u svim mogućim nijansama, 81 kn, Notino

3. Usne u koje je samo utapkan ruž

Iako je teško da će mat ruževi u kombinaciji s olovkama za usne ikada baš skroz napustiti trendove, ove sezone nosi se crveni ruž, ali samo blago razmazan po usnama. Nanesite ga najprije na jagodice, a tek onda na usne (pazite na higijenu), bez potrebe da ih obrubljujete i iscrtavate olovkama. Bakrene, narančaste i koraljno crvene nijanse su posebno u modi.

Prijedlog: Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture The Bold High Pigment Lipstick, 292 kn

4. Ukrasi na očima

Zahvaljujući seriji "Euphoria", još se od prošle godine nose kamenčići u kutevima kapaka. Možete ih kupiti u svim drogerijama ili naručiti online, a koristiti za posebne prigode. Kombinirajte ih sa sjenilima u boji ili tušem, najbolje se slažu s neoskim i pastelnim nijansama. Naredajte ih nekoliko u kut poput mačkastog eyelinera ili ih stavite u unutarnji kut, što će vizualno otvoriti pogled.

Prijedlog: Gabriella Salvete naljepnice za nokte, lice i tijelo, Notino, 29 kn

5. Razmazani eyeliner

Na tragu trenda da prolazi sve prirodno, ni eyeliner crta ne mora biti savršeno izvučena, matirana, zapečaćena... Možete se poigrati olovkama za oči i lagano ih razmazati po gornjem i donjem dijelu kapka. Posebno su "in" smeđe nijanse, ali sudeći po viđenome na predstavljanju jesenskih kolekcija, vraća se plava. Dobra ideja da se unese malo boje u jesensko sivilo, a odlično se slaže s nude ružem.

Prijedlog: MAC CosmeticsEye Kohlkremasta olovka za oči, nijansa Coffee, 139 kn

30. travanj 2024 07:20