Overlay
kontroverzno

Zaboravite puder obrve, zaboravite i paperjaste, ovo je jedini trend o kojem se priča: isprobale su ga čak i najslavnije cure, potpuno ih je transformirao

Piše Stil
15. rujna 2022. - 09:42

Donedavno smo se svi trudili imati što gušće, naglašenije, dramatičnije obrve. Često s potpunim kontraefektom. Pogledajte samo svoje fotografije od prije godinu, dvije, tri, ne čine li vam se one tadašnje obrve nekako prenaglašenima? Pričekajte tek dok zaživi novi, još uvijek kontroverzan trend, tek će vam se tada ove vaše - istaknute, tetovirane, naslikane, laminirane, paperjasto počešljane... - učiniti potpuno pogrešnima. Jer novi trend zahtijeva da su obrve sasvim svijetle. Izbijeljene. Izdaleka gledano, uopće ih nema. I navodno baš takve obrve još bolje naglašavaju pogled. Hm...? Naglašavaju nešto, to je sigurno...

image

Depositphotos 48057269

Mislili vi o njima što god hoćete, od kad nam je početkom godine o izbijeljenim obrvama pričala Hana Grizelj, friško pristigla s Tjedana mode u Milanu i Parizu, ono što nam se činilo tek hirom stilista koji više nemaju ideju što novo učiniti s tom značajkom lica koja je već godinama u bizarno snažnom fokusu nekako je uspilo "pustiti korijenje". Izbijeljene obrve ono su o čemu se priča, bez obzira sviđale nam se ili ne. TikTokeri su opsjednuti s tutorialima, uspjeli su čak i "hakirati" taj look tako da ga postižu bez upotrebe sredstava za izbjeljivanje - obrve samo dobro premažu korektorom i puderom ili pak koriste vrlo svijetle nijanse maskare za obrveova - dok se cure s Instagrama natječu u hrabrosti, koja će doslovnije iskopirati onaj izvorni "bleached brow" look kakav je početkom godine na reviji modne kuće Versace nosila i Hana.

Baš je Versace kriv za sve, odnosno njegova pokretačka snaga, Donatella, čiji se prepoznatljiv izgled zapravo nastoji reproducirati: vrlo svijetle, gotovo nepostojeće obrve i eyelinerom jako naglašene oči.

Novi look su javno isprobale i neke vrlo slavne cure, poput Belle Hadid, koja je među prvima u svijetu celebrityja odustale od fiksacije tamnim, debelim, jako naglašenim obrvama i prihvatila Y2K trend elegantno tankih. 

Isprobala ga je i njena kolegica s modnih snimanja, Kendall Jenner.

Nije prošlo dugo, isprobala ga je i njena sestra, Kim Kardashian.

Naravno da ga je isprobala i Lady Gaga.

Kontroverzni trend iskušala je i kontroverzna "it" djevojka Julia Fox.

Obrve je izblijedila i Katy Perry (i čini se da joj se svidjelo).

Vrući je look iskušala i njena kolegica Halsey.

Nedavno ga je isprobala i Maisie Williams, koju ćete sada još teže spojiti s likom Aryje iz Igre prijastolja.

 

02. svibanj 2024 12:12