Overlay
Nešto drugačije

Veliki povratak crvene kose: Instagram je poludio za frizurama u vatrenim tonovima, a idealne su i za blagdansko razdoblje

Piše Stil
Foto Shutterstock
23. prosinca 2020. - 11:24

Od početka ove jeseni primijetili smo veliki comeback crvenih nijansi kose. Moda funkcionira ciklički pa nam se ponekad čini da frizure ili odjeća koja se do prije samo par mjeseci činila tako passe naglo postane hit nove sezone. A s crvenom kosom dogodilo se upravo to!

Nije isto najavi li se da su u modu ponovno ušli svjetliji pramenovi ili bob, realno s njima se nikad ne može pogriješiti, ali ni nikoga iznenaditi. Crvena je pak gotovo pa nestala s ulica i iz modnih časopisa, a na Instagramu je nikada ni nije bilo u većoj mjeri osim kod prirodno riđih djevojaka. Dakle ovaj trend nismo imali prilike vidjeti barem nekih 10-ak godina. Ostala je samo među ljubiteljima avangardnih frizura, prva na pamet svima nam pada naša diva, Josipa Lisac.

U zadnje vrijeme zato je viđamo u čitavom njenom spektru, na svim dužinama i kod žena svih stilova. Plavuše češće biraju jagodaste nijanse koje su negdje između plave i narančaste, djevojke tamnije puti odlučuju se za zagasitiju nijansu, a bez obzira na prethodnu boju čini nam se i kao da su se mnogi inspirirali Kate Winslet u filmu 'Eternal Sunshine of a Spotless Mind'. U njemu ona često mijenja boje kose, a jedna od njih je žarko crvena, bez intencije da se doima prirodnom.

Influencerice, kao što im ime kaže, utječu na širu javnost pa smo već počeli i u šetnjama gradom primjećivati da se trend krenuo 'hvatati' na obične ljude. Mislimo da je posebno prikladna u blagdansko vrijeme. Crvena je zaštitni znak Božića i Nove godine, a na Silvestrovo, umjesto crvenog donjeg rublja zasjajte s novom frizurom u toj nijansi.

Prije nego što se odlučite na taj korak promislite ipak dvaput koliko dugo želite imati crvenu kosu. Istina je da je jedna od najtežih za održavanje, a ako se odlučite na promjenu ona će još dugo 'izbijati' ispod svake nove boje, čak i crne. 

Već neko vrijeme spremamo najbolje fotke crvenokosi s Instagrama, nakupila se sad već poprilična kolekcija pa smo je odlučili podijeliti s vama. Odaberite svoju najdražu verziju! 

17. travanj 2024 17:43