Overlay
skincare zvijezda

Učvrstite, pomladite i zategnite kožu tijela uz pomoć ključnog sastojka u njezi lica! Ovo su najbolji proizvodi za različite tipove i potrebe kože

Piše Rebeka Pastuović
Foto Depositphotos
6. svibnja 2022. - 16:38

Kod sastavljanja efektivne anti-age rutine, zasigurno ste isprobali ili barem čuli za retinol. Kada je riječ o sastojcima koji pospješuju mladolik izgled kože, retinol je neosporivi šampion, obožavan zbog svoje duge povijesti uspješnog ublažavanja znakova starenja. Međutim, osim na licu, retinol može imati dobre efekte i na koži tijela. Njegova uloga je obnova kolagena i zadebljanje dermisa, što s vremenom regenerira kožu, uljepšava izgled i bori se protiv neujednačenog tena i akni.

 

Što se tiče korištenja ovog beauty sastojka na tijelu, ista pravila vrijede kao i kod njegove primjene na lice: kako biste pronašli adekvatan ritam primjene retinola, potrebno ga je nanositi svako drugi dan. Naime, eksperimentiranjem mnogi otkriju kako ga mogu upotrebljavati svaki dan, dok drugima toliki intenzitet uzrokuje iritacije. Također je bitno naglasiti intenzivnu hidrataciju i zaštitu od sunca kao bitne sastojke skincare rutine uz sami retinol, kao i da njegovo korištenje nije preporučeno trudnicama ni dojiljama. 

image
Depositphotos

 

S vama dijelimo listu top pet retinola za tijelo dostupnih na Amazonu.

1. Najbolji izbor: Paula's choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment - Kod ovog proizvoda sviđa nam se efektivna formula, iznimna hidratacija i srednji intenzitet koncentracije retinola u proizvodu, a jedina mana mu je manjak anti-age sastojaka u sastavu. Ovaj losion skoro je identičan Paula's Choice retinolu za lice, ali je pun antioksidansa, hidratantnih maslaca i biljnih ulja, a rezultira glatkom, zategnutom i nahranjenom kožom. Aktivni sastojci su mu retinol, ulje jaglaca i glicerin, a pogodan je za sve tipove kože.

image

Paula's choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment

 

2. Najbolja cijena: PH Factor 5.5 Retinol Cream for face and body - Ovaj proizvod sadrži ferulinsku kiselinu, formuliran je za kožu zdravog pH-a i jeftin je, a jedina negativna strana mu je intenzivan miris, koji može iritirati kožu. Kombinacija sastojaka u ovom proizvodu pruža mnoge anti-aging prednosti, a može se koristiti i na licu, što može biti dobro za vaš novčanik.

 

image

PH Factor 5.5 Retinol Cream for face and body

3. Najbolji multi-tasking: Replenix Retinol Smooth + Tighten Body Lotion - Prednosti su mu multi-tasking i brzo upijajuća formula, sastavljena od retinola, antioksidansa, ceramida, i hijaluronske kiseline, koji kožu ostavljaju glađom, čvršćom i hidratiziranijom. Ovaj losion pogodan je za sve tipove kože, a jedina mana mu je cijena koja nije toliko budget friendly.

 

image

Replenix Retinol Smooth + Tighten Body Lotion

4. Za osjetljivu kožu: iS Clinical Body Complex - Kao što smo ranije napomenuli, intenzivno korištenje retinola može iziritirati osjetljivu kožu, ali ako se u formuli koristi nježniji tip retinoida, mjesta za strah za vašu kožu nema. Konkretno, ovaj losion umjesto retinola sadrži retinil palmitat, ali i hijaluronsku kiselinu pa takva kombinacija "spašava" osjetljivu kožu, čineći je glatkom, umirenom i osvježenom.

image

iS Clinical Body Complex

 

5. Za suhu kožu: Josie Maran Whipped Argan Pro-Retinol Body Butter - S obzirom na to da je namijenjen za suhu kožu, ovaj maslac guste teksture pruža dubinsku hidrataciju, ali ne ostavlja masne mrlje po koži. Kao nastavak prilagodbi suhoj koži, umjesto retinola u formuli se nalazi pro-retinol koji u kombinaciji s arganovim uljem i vitaminom E rezultira iznimno hidratantnom formulom bogatom antioksidansima.

image

Josie Maran Whipped Argan Pro-Retinol Body Butter

 

Ako se ne odlučite za jedan od preporučenih proizvoda u ovom tekstu, a želite ukomponirati retinol u vašu beauty rutinu "ispod vrata", evo o čemu morate voditi računa kod izbora proizvoda za tijelo s retinolom:

1. S obzirom na to da može rezultirati iziritiranom kožom, proizvod mora imati umjerenu, ali učinkovitu koncentraciju retinola. Iskusni dermatolozi ne preporučuju proizvode s formulom u kojoj je koncentracija derivata vitamina A iznad 1 posto, dok ona ispod 0.25 posto daje gotovo nepostojeće rezultate.

2. Svojim djelovanjem isušuje kožu pa u obzir morate uzeti količinu hidratacije koju vam određeni proizvod pruža. Klonite se proizvoda s velikom količinom parfema i nastojite koristiti "teške" kreme ili slojevito hidratizirajte svoju kožu.

 

30. travanj 2024 12:56