Overlay
Lude 70-te

Traperice inspirirane najluđom dekadom prošlog stoljeća su hit, donosimo nekoliko retro ideja kako ih nositi

Piše Stil
Foto AFP
5. rujna 2020. - 17:39

Uz razne varijacije na temu trendovi iz prošlosti ipak se uvijek vraćaju, a posljednjih godina se neovisno o kolekcijama velikih modnih kuća među ženama diljem svijeta ustoličio jedan inspiriran ikonama iz 70-ih godina. Moda toga razdoblja zauvijek nas inspirira, a okosnica stila toga razdoblja definitivno je jeans s posebnim naglaskom na traperice. 

image
IMDb

Nisu samo različite varijacije na hit model trapezice ono na što treba obratiti pažnju već i beskrajne mogućnosti kako ih upariti s drugim komadima odjeće i obuče.

Dok s jedne strane era sugerira prirodan izgled hippy generacije, dakle kombiniranje traperica sa sandalama, pletivom i lanom, istovremeno jača rock and roll i disco scena pa možemo pronaći i neiscrpan izvor fotografija iz noćnih izlazaka.

Jeans hlače širokih nogavica prve nam padaju na pamet kad razmišljamo o 70-im godinama, ali djevojke su ih nerijetko kombinirale s visokim čizmama na platformu od brušene kože, a da bi istakle svoju kul obuću hlače su se uvlačile u njih. Povrh svega možete odjenuti veliku mušku košulju ili široki kaftan, važno je samo da je riječ o opuštenijoj silueti.



Iako je plava dominirala, bijele jeans hlače također su bile vrlo popularne, posebno za malo ozbiljnije uredske kombinacije npr. sa zavezanom košuljom i sandalama na nisku petu.

image
AFP

Jedna od slika koja je sinonim za ovaj period je Farrah Fawcett u vožnji na skejtu. Osim nezaobilaznih trapezica, u modu se vraćaju i tenisice kakve su se nosile 70-ih i odlično nadopunjuju nonšalantni stil. Samba Adidas, Nike Stefan Janoski ili naše startasice iz Borova najbolji su izbor za ovaj look.

Iskidani topić u izlasku može izgledati istovremeno kul i seksi što dokazuje i Diana Ross u plesnom zanosu. Generalno se jednobojne majice s natpisima odlično slažu s trapericama, a ako imate neku staru možete je sami odrezati i skratiti na dužinu prikladniju za dugu noć na partyju

I za kraj što bi bile 70-te bez ludih, psihodeličnih kombinacije boja? Za prelazak u novu sezonu ne plašite se ovakvih odabira koje smo viđali i na revijama za jesen-zimu. 

22. travanj 2024 16:23