Overlay
Galerija

Spektakularni crveni tepih Filmskog festivala u Veneciji: poznati iz svijeta filma zablistali unatoč strogim mjerama, ova su nam izdanja najbolja

Piše Stil
Foto Alberto Pizzoli/AFP
4. rujna 2020. - 11:54

Iako je ovogodišnje izdanje Filskog festivala u Veneciji, 77. po redu, sigurno drugačije nego što smo dosad navikli, moramo priznati da smo posljednjih dana, unatoč pandemijskim mjerama, na crvenom tepihu vidjeli mnoga izdanja za pamćenje.

Pa čak i kad uzmemo maske u obzir.

Zaštićene uglavnom pokrivalima preko usta i nosa, filmske su zvijezde paradirale Mostrom, podsjećajući nas na neka druga, ne tako davna, ali bezbrižnija vremena. Dok je većina velikih festivala otkazana, ovaj u Veneciji uz stroge je epidemiološke mjere, i to u Italiji, prvom europskom epicentru koronavirusa, uz ogroman trud organizatora, ipak održan.

Crveni tepih nam je, kad je ovaj modni segment u pitanju, ipak najzanimljiviji. Ove je godine, mjerama unatoč, vrvio spektakularnim izdanjima. 

Talijanska glumica Anna Foglietta oduševila je u haljini s korzetom Armani Privé-a, pjevačica Elodie zablistala je u Versaceu, a izdanje Tilde Swinton u Chanelu talijanski su mediji proglasili "vanserijskim". Zaradila je titulu kraljice večeri kad je stil u pitanju, a osvojila i Zlatnog lava za dostignuća u karijeri.

image
Anna Foglietta
Tiziana Fabi/AFP
image
Elodie Di Patrizi
Tiziana Fabi/AFP
image
Tilda Swinton
Alberto Pizzoli/AFP

Cate Blanchett u dva je dosadašnja festivalska dana pokazala više genijalnih izdanja, no u haljini s potpisom Estebana Cortazara, koju je i ranije nosila, izgledala je besprijekorno.

image
Cate Blanchett
Tiziana Fabi/AFP

Od ostalih izdanja o kojima se na veliko pisalo su ona manekenki Taylor Hill i Fride Aasen. Kad je muška moda u pitanju, uvijek kreativni Pedro Almodovar razbio je ujednačenost odijela, a mlađahni Pierre Niney odnio je titulu najbolje odjevenog muškarca.

image
Taylor Marie Hill
Tiziana Fabi/AFP
image
Frida Aasen
Alberto Pizzoli/AFP
image
Pedro Almodovar i Tilda Swinton
Alberto Pizzoli/AFP
image
Pierre Niney
Alberto Pizzoli/AFP

Ostala izdanja pogledajte u galeriji.

17. travanj 2024 18:40