Overlay
tisuću riječi

Sličice sa stavom: oduševili su nas radovi mlade ilustratorice, a sad ih možemo i nositi. Lara Žigić je kreativka koja ima što za reći!

Piše T.S.M.
Foto Lara Žigić
15. svibnja 2021. - 10:11

Kaže se da slika govori tisuću riječi, a mi bismo tome mogli dodati da vješto odrađena ilustracija može govoriti tisuću i jednu. U konkurenciji za takve ilustracije svakako bi se mogli naći radovi dizajnerice i ilustratorice Lare Žigić, o kojoj smo vam već pisali, a koja je ovih je dana predstavila svoju prvu mini kolekciju majica i tote torbi kojoj posebnu draž daju njene dražesne sličice, a dodatni plus joj je što je u potpunosti izrađena u Hrvatskoj, od sto posto organskog pamuka. 

Diplomirana grafička dizajnerica nakon fakulteta se posvetila ilustracijama te digitalnom i grafičkom dizajnu, u slobodno vrijeme podučava jogu te kroz praksu i filozofiju joge osvještava zdrav odnos prema tijelu, prirodi i ekologiji, a sve se to suptilno odražava u njenim radovima pa tako i u onima koji su zahvaljujući suradnji s Caspar designom iz Varaždina zaživjeli u ovoj mini kolekciji.

Oduševljeni viđenim javili smo se autorici s nekoliko pitanja i doznali kako Lara nadahnuće pronalazi u svijetu oko sebe, ponekad je za ilustraciju nadahne neka životna situacija, ponekad slika ili pjesma. 

- Za svoje posljednje radove nadahnula sam se situacijama koje su obilježile moj život tijekom protekle godine. Fit feminist, koji se našao u ovoj mini kolekciji, govori o jednakosti muškarca i žene. Nema veze s fizičkom ljepotom, nego snagom uma, duha i tijela. Tijekom zadnjih dvanaest mjeseci, zbog toga što mi se tlo pod nogama poljuljalo, shvatila da moram još puno učiti o podršci i feminizmu. Ta je ilustracija ujedno i podsjetnik meni - priznaje Lara.

Primjećujući kako njena suradnja s Caspar designom ima ekološku dimenziju pitamo Laru koliko joj je inače bitna zaštita okoliša i smatra li da je moguće gurati priču o održivoj modi u konkurenciji s mnoštvo fast-fashion brendova.

- Bitna mi je zaštita okoliša, ali mislim da je teško gurati priču s mnoštvom fast-fashion brendova pa sa svojim brendom nisam ni išla na to. Svidjela mi se ideja pa sam pristala na suradnju - rekla nam je simpatična ilustratorica.

19. travanj 2024 09:08