Overlay
Neka sjaji

Društvene mreže pune su sjajnih make up inspiracija uz koje ćete zablistati u ljetnim večerima, isprobajte ih sve!

Piše Stil
16. srpnja 2020. - 11:30

Ovo ljeto možda ne ide sasvim prema planu. Kad bismo bili potpuno iskreni, plana nije ni vidjelo, dapače, toliko se udaljilo od pokušaja pravljenja istoga, da se pitate ima li uopće smisla više išta pokušavati planirati.

Znate o čemu pričamo. Ali kad vam ljetovanje pomrse događaji, kad vam godišnji odmor isplaniraju restriktivne mjere i Nacionalni stožer, a putovanje prekrižite, preostaje vam samo duboko udahnuti i u ljetu uživati koliko god je moguće. Ipak, jer sezona je ovo povezana s guštanjem neraskidivim vezama.

Ne može ih poremetiti ni ova, nimalo povoljna situacija s koronavirusom. Dok se boravak na otvorenome podrazumijeva, a kupanje potiče, uživajmo u tome. A i u onim malim radostima koje život znače. 

Jedna od njih je i ljetni make up. Instagram vrvi kombinacijama koje jedva čekamo isprobati, neke od njih su kao stvorene za nadolazeća večernja druženja na otvorenom...

1. Crvene usne

Iako ih mnogi poistovjećuju s glamuroznim make up-om s crvenih tepiha, mat zagasiti ruževi zapravo su nogo manje komplicirani od naslagivanja slojeva maskare ili blendanja sjenila. Ovog ljeta nosi se potpuni kontrast - na očima ne treba ništa šminke, cjelokupan look čine samo usne u žarkoj boji.

Birajte nijansu prema tonu kože i količini boje koju ste uhvatili tijekom sunčanja, poseban su hit one tople, koraljne.

2. Samo osunčano

Ljeti na crni smokey eye možete zaboraviti, ali zato se vrhunski možete poigrati nijansama smeđe. Čak i smeđa maskara djeluje nježnije i prirodnije, stapa se s nijansama bronzera i highlightera i daje dojam da ste čitav dan proveli na plaži.

Rumenilo boje breskve savršeno će upotpuniti izgled, a na usne u tom slučaju idu blage nijase narančaste.

3. Geometrijski

Treba vam olovka za oči u boji, mirna ruka i nekoliko pokušaja. No jednom kad usvojite princip, ovaj look mogao bi vam postati omiljen. Ovog ljeta, usudimo se reći, teški je hit, viđamo ga na Instagram profilima poznatih vizažista, ali i običnih smrtnika koji uživaju u razvijanju make up vještina u vrijeme kad većinu vremena provodimo kod kuće.

4. Boja na kapak

Ako vam se prethodna ideja učinila suviše kompliciranom, isprobajte onu manje preciznu, a mnogo upečatljiviju. Plava mat boja preko kapka je u trendu već mjesecima, ali u vrh se lagano probijaju i ostale nijanse, naročito sve varijante pink sjenila. Za one odvažnije, preko boje obavezno ide i sjaj.

5. Neka sjaji

Mislili ste da vam ljeti highlighter ne treba? Da znoj obavlja tu ulogu? Neki od najpoznatijih svjetskih vizažista ne bi se složili. Preporuka za ljeto je što sjajnija baza, što manje tekućeg pudera, a što više naglašavanja jagodica i ostalih mjesta koje svjetlost prirodno hvata.

Uostalom, ljeto je, neka sjaji!

18. travanj 2024 06:14