Overlay
povoljnija kozmetika

Prije se o njima samo šaputalo: mnogi ‘dupe‘ proizvodi danas su po kvaliteti tek korak od deset puta skupljih originala, ovi su nam najdraži!

Piše Stil
Foto Ashley Corbin-teich
3. listopada 2020. - 12:34

Oni koji prate novosti u beauty zajednici znaju da se malo toga može mjeriti s uzbuđenjem koje nastane kad se na tržištu pojavi proizvod koji dugo traje, izgleda odlično i obavlja posao koji bi trebao, a uz to je i neočekivano - jeftin.

Takvi su rijetki. Upućeni ih nazivaju "dupeovima" ("dupe", skraćeno od engleske riječi "duplicate", jeftinija kopija proizvoda koji već postoji na tržištu), a obični smrtnici svojim saveznicima kad je postizanje željenog izgleda u pitanju. 

Prije smo o sličnim proizvodima šaputali na kavama, prenosili vijesti usmenom predajom i željno trčali u drogeriju po uzorak. Danas pogledamo novitete koje nam u trending videima na YouTube-u komentiraju beauty gurui poput Tati Westbrook ili Jamie Paige.

Danas tako znamo da postoje drogerijske marke koje se u svojim formulacijama nastoje približiti onima "high end". Bourjois navodno kopira Chanel, Tarteov legendarni korektor Shape Tape navodno je vrlo sličan Catriceovom s najjačom moći prikrivanja, Maybelline se dostojno izdiže kad su u pitanju ruževi i njihova trajnost. 

No iako smo i sami, kad se radi o pričama s društvenih mreža i foruma, znali tamo pronaći proizvode od kojih se ne odvajamo već godinama, najbolje je ipak isprobati na vlastitoj koži. A oni koje danas donosimo su nam, malo je reći, promjenili rutinu šminkanja.

Nabolje. 

1. Trend it Up Fresh&Nude BB Foundation

Jedna od onih BB krema s većom moći prikrivanja, koja ostavlja trag dovoljno lagan da podloga izgleda prirodno, čini savršenu kombinaciju za one koji vole proizvode na tragu pigmentiranih kremica. Po svojoj se teksturi može mjeriti i s triput skupljima, no što se trajnosti tiče, svrstali bismo je upravo u kategoriju BB krema - ništa preko pet sati.

Nakon toga podlogu je potrebno popravljati ili pak matirati nekim kvalitetnim nekomedogenim puderom u prahu. Isto tako, oksidira nešto brže od običnih podloga.

dm, cijena oko 34,90 kuna

2. Maybelline Instant Anti-age Eraser

Ako ste u potrazi za savršenim korektorom kojim biste posvijetlili područje ispod očiju, sve preporuke koje ćete dobiti vjerojatno će početi i završiti ovdje. Maybelline Instant Anti-age Eraser se, ipak, ponaša u skladu s recenzijama koje ga već godinama dižu u nebesa - savršeno prikriva, ne upada u borice i pore, zaglađuje i pridodaje svježem izgledu. Ove godine, usput, korektor "slavi" deset godina na tržištu.

Cjenovno prihvatljiv i dugotrajan, moramo primijetiti jednu manu. Aplikator kojim se korektor nanosi već se nakon prve upotrebe natopi proizvodom i spužvica takva ostaje. Nije baš higijenski.

Notino, cijena 70,00 kn

3. Wet n Wild rumenilo

Pigmentirano i postojano, Wet n Wild rumenilo jedan je od onih proizvoda kojima se uvijek iznova vraćamo. Jedino što mu zamjeramo dostupnost je nijansi, u našim drogerijama ih ima svega tri-četiri. No što se svega ostaloga tiče, ovaj proizvod obavlja posao bolje od ijednog drugog rumenila u tom cjenovnom rasponu.

Od nedavno dolazi u promijenjenom pakiranju.

Bipa, cijena oko 35 kuna

4. Wet n Wild Ultimate Brow Retractable olovka za obrve

Još jedan "hit" marke koja dolazi iz Los Angelesa i ponosi se time što su im svi proizvodi "cruelty free". Olovka za obrve koja je oblikovana u trokut, tako da savršeno iscrtava početak oblika, jedan je od najprodavanijih proizvoda Wet n Wilda. Nalazi se u svim našim drogerijama.

Lijepa.hr, cijena 19,59 kn

5. S-he stylezone olovka za usne

Ovu marku pronaći ćete isključivo u dm-a, a iako nije izreklamirana na društvenim mrežama poput nekih ovdje spomenutih, u svojoj ponudi ima apsolutni dragulj. Olovke za usne s-he stylezonea postojanije su i trajnije od onih Essence, koje su pak među omiljenim "dupeovima" na Internetu.

dm, cijena oko 10 kuna

6. Catrice waterproof tuš za oči

Jednom kad ga nanesete i tuš se osuši, ovaj "ne mrda". Pa ni ako slučajno završite na kupanju, ni ako vas kiša potopi na putu do posla. Ovaj marke Catrice (kojom smo i inače oduševljeni) zaista je čudesan proizvod.

Jedina mana? Možda ga je malo teže skinuti, ali to bi trebao učiniti bilo koji uljni čistač.

Bipa, cijena oko 27 kuna

22. travanj 2024 11:34