Overlay
o njemu se priča

‘Poplavljivanje kože‘, novi trend koji obećava gladak, mladenački jedar i prekrasan ten. Jeste li ga spremni isprobati?

Piše Stil
Foto shutterstock
1. veljače 2023. - 13:05

Kad god bacimo oko na TikTok, zaključimo da o svojoj koži ne brinemo dovoljno. Jer na toj platformi svaki nas put dočaka novi skincare trend o kojem svi bruje i kunu se da je presudan za zdrav i njegovan ten. Posljednji u nizu je "skin flooding", u grubom prijevodu "poplavljivanje kože", a odnosi se na postupak kojim se koži osigurava optimalna hidratacija, s posljedicom ljepšeg, zaglađenijeg i jedrijeg izgleda.

Poanta ovog postupka je nanošenje hidratantnih proizvoda na vlažnu kožu, čime se omogućuje ovlaživačima iz njihovih formula - kao što su, primjerice, hijaluronska kiselina i glicerin - da povuku vlažnost u površinske slojeve vaše kože. Na ovaj se način, tvrde pobornici ovog trenda, ne osigurava samo ljepši izgled nego se koži pruža upravo ono što joj treba u zimskim mjesecima kad joj prijeti dehidracija.

Princip je jednostavan. Humektanti (ovlaživači) vole vodu, pa im nanošenjen na vlažnu kožu zapravo pomažemo da svoj posao još bolje obave. U suprotnom se može dogoditi da ovlaživači poput hijalurona povuku vlagu iz dubljih slojeva dermisa, zbog čega koža u konačnici može postati još isušenija.

Iako pojam "poplavljivanje kože" može navesti na pomisao vrlo o mokrom licu, zapravo je potrebno sasvim malo vode, tonika ili hidratantne esencije. Lice prije toga, treba li uopće napomijnati, treba biti temeljito očišćeno. Nakon čišćenja, jednostavno potapkajte lice ručnikom dok ne postane vlažno - ili ga obrišite u potpunosti pa ga poprskajte vodicom po svom izboru - a zatim nanesite proizvod ili proizvode za hidrataciju. Na kraju zaključajte vlagu u koži uz pomoć proizvoda teške teksture, na primjer ulja ili guste kreme. 

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

19. travanj 2024 22:50