Overlay
new year, new hair

Pet frizura koje će obilježiti 2021. godinu: pitate li se je li vrijeme za promjenu, odgovor je sigurno potvrdan, nadahnite se prije odlaska k frizeru

Piše Stil
Foto Shutterstock
2. siječnja 2021. - 13:13

New Year, New Hair. Pričakajte samo da prođe vikend i vidjet ćete kako će društvene mreže preplaviti fotografije ponosnih vlasnica novih frizura uz hashtag iz prve rečenice. A je li i vama vrijeme za promjenu frizure? Ako si i sami postavljate ovo pitanje, odogovor je najvjerojatnije potvrdan. Prije nego li zakažete termin, proučite popis koji donosimo u nastavku. Upućeni tvrde da će se baš ove frizure najviše nositi u godini koja je tek započela.

1. "Heavy fringe" odnosno guste šiške - unatoč apelima frizera da se sami ne bismo trebali igrati škaricama i šišati šiške, za vrijeme lockdowna mnogi su se odlučili upravo za takvu stilsku intervenciju. Šiške će i dalje biti "in", ali će se nositi na malo drugačiji način. Umjesto prozračnih, nosit će se guste šiške, a umjesto da su ravno ošišane, bit će nešto dulje na rubovima uz ostatak kose. 

2. Ravni rez - "franzete" više nećemo rezati ravno, ali kad je o bob frizurama riječ, upravo takav, ravni rez, će im biti glavna odrednica. Precizno, kao skalpelom odrezano. To je sve što trebate znati o najnovijoj verziji boba. Ili loba, jer i lob će se nositi i to također ravno ni precizno ošišan.

3. "Shag" - da, "izrepane" retro frizure nosit će se i u 2021. godini i to što raščupanije i kovrčavije to bolje. Već su ih pune društvene mreže, a jedine razlike među njima su u teksturi kovrča - od nježnih valova, preko uvojaka do divljih "rica". 

4. Novi "pixie" - vragolasta, mladenačka "pixie" frizura već je neko vrijeme ponovno u điru, a 2021. će se nositi njena inačica koju opisuju terminom "top heavy". To bi trebalo značiti da je na vrhu glave ipak ostalo još dovoljno kose s kojom se u stilskom smislu možemo poigrati.

5. Slojevito - za razliku od gore spomenute izrepane kose, slojevito ošišana kosa nježno obrubljuje lice. Duža i ženstvenija od nestašne "shag" frizure, ova je prikladna i za manje teksturirane tipove kose.

19. travanj 2024 03:21