Overlay
Kombinacija iz snova

Pedro Almodovar i Tilda Swinton udružili su snage za njegov novi film, a važnu ulogu odigrala je i Balenciaga

Piše Stil
Foto Fadel Senna/AFP
31. kolovoza 2020. - 09:40

Prvi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara na engleskom jeziku La Voz Humana prikazat će se na Venecija film festivalu, a glavnu ulogu igrat će Tilda Swinton. Kratki igrani film, iz teasera je jasno, bit će prava vizualna poslastica, za koju dio odgovornosti ima i modni brend Balenciaga, čija odjeća dominira u do sada otkrivenim kadrovima.



Dramatični kostimi prvi put prikazani na reviji za proljeće/ljeto 2020. savršeno odgovaraju priči inspiriranoj dramom Jeana Cocteaua istog imena, o glumici koja prima strašan poziv od svog ljubavnika i pada u tamu i očaj.



Uznemirena hoda sivim prostorijama koje nalikuju na zakulisje nekog kazališta u raskošnoj crvenoj haljini, čiji donji dio izgleda kao veliki baršunasti balon i koja daje savršeni kontrast industrijskoj scenografiji. Melankoličnom dojmu pridonosi glazba Alberta Iglesiasa.

Usporedno s kratkim videom objavljeno je nekoliko fotografija iz filma na kojima, osim velike Chanel torbe, dominiraju Balenciagini kostimi žarkih boja. Plavo odijelo u dućanu stolarske opreme i opet crveni pleteni komplet koji glumica savršeno nosi u hotelskoj sobi ispred renesansne slike.

20. travanj 2024 13:29