Overlay
ne igrajte se

Ne slušajte savjet s TikToka! Izbjeljivanje zubiju po ovoj ‘recepturi‘ moglo bi vas koštati više od ijedne metode za postizanje blistavog osmijeha

Piše T.S.M.
Foto AFP
27. kolovoza 2020. - 17:01

'Mišljenja su kao šu..i, svi ih imaju i svi misle da tuđi smrde', rekao je Prljavi Harry. Nije mogao ni zamisliti koliko će njegova izjava dobiti na težini s poplavom društvenih mreža, na kojima svi imaju potrebu izraziti svoje mišljenje, savjet i općenito bilo koju vrstu svog stava.

Ne čini li se i vama da nam u zadnje vrijeme, od kad je 'lockdown' mnoge, što od dosade, što od ljute potrebe, prisilio da se oslone na vlastite snage, tko god stigne servira svoj način na koji nešto radi. Sasvim drugačije od ostatka svijeta i, dakako, za razliku od neupućenog ostatka svijeta, na jedini ispravan način.

Problem nastane kad njihov način, pa, Harry je to lijepo rekao - smrdi. Još je veći problem kad im savjet unatoč tome postane viralan. Najnoviji primjer stiže s TikToka, a odnosi se na 'recepturu' za kućno izbjeljivanje zubiju i u tjedan dana od kad je objavljen pregledan je vrtoglavih 15 milijuna puta.

Ne pada nam napamet da vam je prenesemo, kako ne biste pali u iskušenje, ali otkrit ćemo da uključuje vodikov peroksid. Onaj koji najčešće koristimo pri bojanju kose, jer je učinkovit u, pogađate, izbjeljivanju. Problem je u tome što nesmotreni savjet preporučuje 3-postotni vodikov peroksid, a prema propisima EU takav ne bi smio ni blizu usne šupljine. Najjača koncentracija vodikovog peroksida koju europski liječnici preporučuje je 0,1-postotna. Da, razlika je poprilična...

Stoga, odlučite li se na izbjeljivanje zubiju po ovoj TikTok recepturi, uzmite u obzir da bi vas uradi-sam postupak mogao koštati puno više od postupka kod zubnog liječnika. Zbrojite samo koliko ćete plombi trebati na prednjim zubima kojima ste ovakvim postupcima uništili caklinu. Da, iznos je popriličan.

Okanite se savjeta s TikToka i marljivo četkajte.

24. travanj 2024 06:01