Overlay
Cult Gaia

Najpopularnija haljina ljeta 2020. oblikuje figuru i zavodljiva je, ali cijena je ‘paprena‘: nosile su je poznate cure, evo inspiracije za sličan look

Piše Stil
Foto Ilustracija/Shutterstock
18. kolovoza 2020. - 10:25

Događalo se i prije da se za nekim komadom odjeće pomami čitav Instagram. Bijele majice s jastučićima na ramenima, Jacquemus minijaturna torbica, originalne Levi's 501... Pada li vam još nešto na pamet?

Sigurno ste pomislili na nju, haljinu čiji uspijeh i nije bilo teško predvidjeti. Viđali smo je na stranim i domaćim poznatim licima, na posebno dotjeranim sretnicama koje bi u njoj ovoga ljeta prošetale rivama, ali lansirao ju je baš Instagram. Na društvenim je mrežama zaradila u roku od tri mjeseca od pojave kultni status.

U njemu i danas uživa. Radi se o haljini Serita brenda Cult Gaia koja se može kupiti za cijenu od 3,050.00 kuna.

Ovo pleteno "čudo" za kojim luduju žene svih dobi, figura i afiniteta, dolazi u tri nijanse. Bakrena je za one svjetlijeg, nježnijeg tena iako odlično naglašava preplanulost, no taj posao odrađuje tek ona u boji pijeska. Tu je i bijela za sve romantičarke. A zašto je tako popularna?

Osim nevjerojatno dobro odrađenog marketinškog posla, haljina je uistinu posebna utoliko što čini figuru oblijom na mjestima na kojima je to poželjno. Izrezana strateški, oblikuje bokove i pridonosi formi pješčanog sata. U njoj se, ukratko, osjećate i izgledate poput talijanske dive 70-ih.

Potvrdile su to i poznate cure poput Hailey Baldwin Bieber, Rosie Huntington-Whiteley, Whitney Port i Romee Strijd, Viktorijine anđelice koja je u haljini objavila i vijest o trudnoći.

Oblik koji sužava struk ono je što je osvojilo modne ljubiteljice diljem svijeta. Najfotografiranija haljina ljeta 2020. savršeno se slaže, kažu iz brenda Cult Gaia, s bosim nogama i pijeskom. A ako vam je cijena prepaprena, končanih haljina do poda ima u domaćim trgovinama napretek.

24. travanj 2024 22:49