Overlay
ekstravagancija

Najluksuzniji beauty tretmani kojima se možete razmaziti (ako imate dovoljno novca): jeste li za masažu dragim kamenjem, zlatom ili kavijarom?

Piše Stil
Foto Shutterstock
8. listopada 2020. - 08:46

Kad za nešto kažemo da je "od suhoga zlata" obično karikiramo. Pretjerano, često neopravdano skupi tretmani i preparati koje beauty industrija kontinuirano izbacuje zasigurno spadaju u kategoriju koju najčešće pratimo tim riječima. 

A opet, postoje s razlogom. I koštaju koliko koštaju s razlogom. Hollywoodska elita uživa u tretmanima za koje nismo znali ni da postoje, a neki od njih veliki su hit u posljednje vrijeme. Nakon perioda uživanja u "blagodatima" filera, svi se, ionako, okreću neinvazivnim opcijama koje garantiraju podjednako vrhunske rezultate.

Među "čudotvornim" tretmanima, ovi su u vrhu po popularnosti...

1. Zlatne maske

O njima smo već pisali, budući da je njihova popularnost na Instagramu nakon pojave eksplodirala. Dio zasluge ide svim poznatim facama koje su s njima pozirale, dio vrhunski osmišljenom marketingu, a dio, kažu upućeni, u djelovanju istih. Tko isproba zlatnu masku, kažu, vraća joj se i više nego jednom.

S listićima 24-karatnog zlata pozirale su, između ostalih, Kaia GerberChiara Ferragni, Bella i Gigi Hadid i brojni drugi. Sve se one uzdaju u čari tretmana starog nekoliko tisuća godina, kojeg je prisvojila, prepakirala i lansirala kozmetičarka slavnih, Mimi Luzon.

Njene maske dolaze u pakiranju po tri, a može ih se kupiti za nešto više od 220 dolara. Sam tretman u salonu pak, košta i mnogo više, ali uključuje i posebnu masažu.

2. Kupka od Eviana

Koliko košta prosječna kupka? Malo epsom soli, bathbomb, topla voda, dvije svijeće i čaša vruće čokolade? Rekli bismo da se "cijena" jedne kreće ispod 20 kuna, no postoji i ona od čak - 5,000 dolara. 

Riječ je o ekskluzivnoj kupki u penthouseu hotela Victor u Miamiju. Priprema se isključivo od marke vode koju vole poznati - voda teče u litrama, navodno revitalizira kožu i pročišćava pore. Njene blagodati koristi, između ostalih, Serena Williams.

3. Masaža dragim kamenjem

S masažama običnim kamenjem upoznati su, sasvim logično, obični smrtnici, dok je onima koji "plivaju u novcu" zasigurno milija varijanta s - dragim kamenjem. Masaža safirima, kristalima i rubinima stvarno postoji. Na prethodno nauljeno tijelo stavlja se kamenje u vrijednosti stotina tisuća eura, a sat ovog tretmana košta oko 2 tisuće kuna. 

Negdje više, negdje manje. Neovisno o cijeni, ovaj je tretman sam po sebi jedan od luksuznijih koji postoje. Opravdanje za ovakvu ekstravaganciju je navodno blagotvorno djelovanje dragog kamenja položenog na određena energetska središta u tijelu. Učinak bi trebao biti ujedno opuštajući i energizirajući. "Rolleri" za lice od žada varijanta su ovog tretmana koju je beauty industrija učinila pristupačnom.

4. Tretman kavijarom

Namirnica u kojoj uživaju ljubitelji hrane dubljeg džepa koristi se često i u beauty salonima. Luksuzna marka za njegu kože La Prairie samo je jedna u nizu onih koji su odlučili uključiti kavijar u svoje proizvode - navodno pomaže u ostvarivanju besprijekornog tena, umanjuje bore, potiče proizvodnju kolagena i dubinski hidratizira. Zahvaljujući obilju aminokiselina koje sadrži, vjeruje se da kavijar nježno umasiran u kožu usporava starenje i koži vraća jedroću i mladolik izgled.

Jedan od onih koji nude ovaj tretman je hotel Ritz Carlton na Manhattanu, gdje mu se cijena penje preko 1200 dolara.

5. 'Vampirski facelift'

Tretman krvnom plazmom među popularnijima je u celebrity krugovima, još otkako je Kim Kardashian pozirala namazana krvlju. Injekcije plazme navodno djeluju kao tretman pomlađivanja, zatežu lice i čine kožu punijom i sjajnijom. Naziv koji je "vampirski tretman" pritom zaradio ne iznenađuje.

Za njega je potrebno izdvojiti oko 1500 dolara - po jednom tretmanu.

19. travanj 2024 22:09