Overlay
Rado im se vraćamo

Najbolji beauty proizvodi 2020. godine: na prestižnoj listi svoje su mjesto dobile uspješnice drogerijskih i luksuznih brendova, ove se nude i kod nas

Piše Stil
Foto Shutterstock
6. prosinca 2020. - 14:30

Vjerujete li da nam je 2020. na izmaku? Mi ne. Što lockdown, što usputne izolacije, što pokušaji da se prilagodimo na novonastale uvjete, što sve skupa, ovu nam je godinu zamotalo u klupko koje će nam tako nekako smotano i ostati u sjećanjima. Tek kad smo se naviknuli na rad od kuće, na famoznu društvenu distancu, dočekali su nas novi šokovi.

Novi val, crne statistike, maske.

U svemu tome, ne iznenađuje, malo se vodilo računa o stvarima koje su nas nekad veselile. U sivilu informacija se lako prepustiti istom valu raspoloženja. E pa, ne može! Sjetite se koliki su vam guilty pleasure kremice, serumi, parfemi. Samo na trenutak, zaboravite sve, i idemo u pregled ovogodišnjih najboljih ostvarenja u beauty svijetu.

Vogue je tek podijelio svoju prestižnu beauty listu za 2020., a s oduševljenjem smo shvatili da su među "najbolje od najboljih" zasjeli i neki proizvodi dostupni na našem tržištu. Izdvajamo one provjerene, kojima se i sami uvijek rado vraćamo...

1. Najbolji proizvod iz drogerije

Neki će reći, sasvim očekivano. Najbolji drogerijski proizvod u 2020. je Garnier micelarna voda za odstranjivanje make up-a i nećistoća s lica. Pola litre za nešto više od 30 kuna, a traje i traje... I odlična je zamjena mnogo skupljim opcijama iz ljekarni i parfumerija. 

2. Najbolji parfem

Ova titula odlazi u ruke Lancôme Idôle Eau de Parfum. S obzirom da je ova teška godina donijela neke od novih mirisa na tržištu o kojima smo mjesecima brujali, poput Armanijevog My Way, pomalo iznenađuje što je Lancômeov klasični miris zasjeo na vrh. Lagan i ugodan, sladak, a ne presladak, Idôle pristaje svima.

3. Najbolji šampon

No zato ne iznenađuje što je prestižni Kerastase odnio pobjedu u ovoj kategoriji. Njihov Genesis protiv opadanja kose u ovim je stresnim vremenima ponudio utjehu korisnicima diljem svijeta. Malo skuplji, kako smo i navikli od ovog brenda, šampon ipak traje i do nekoliko mjeseci uz tjedno pranje. Komentari na račun nove linije redom su pozitivni.

4. Najbolji preparat za kožu

U doba kada vremenske neprilike utječu na zdravlje kože, mnogi su spas pronašli u univezalnom proizvodu koji osigurava dugotrajnu hidrataciju. Clinique Moisture Surge Eye 96-Hour Hydro Filler Concentrate odličan je za područje oko očiju, a proizvod iz iste linije koncentriran je na cjelokupnu kožu lica.

5. Najbolje od prirodne kozmetike

Kad je kozmetika na prirodnoj bazi u pitanju, korisnici su izabrali Weledinu kremu Skin Food. Namijenjena suhoj i ekstra suhoj koži, ova univerzalna krema hrani bez da začepljuje pore (nije komedogena) i rješava problem suhoće kao nijedna druga. Umanjuje prve znakove isušenosti kože i pomaže kad koža nakon umivanja neugodno "zateže". Weleda je dostupna i u našim drogerijama.

22. travanj 2024 20:26