Overlay
hit outfit

Modnu kombinaciju koju obožavaju vrhunski dizajneri snimili smo na splitskoj Rivi! Evo kako se ovaj trend nosi u 2023. godini

Piše Stil
Foto Saša Burić/Cropix
17. siječnja 2023. - 21:08

Kad se Katie Holmes nedavno na jednom crvenom tepihu pojavila u trapericima i haljini, društvene mreže su eksplodirale od komentara. Mnogi su je osudili zbog naoko bizarne ideje, neki su se s glumicom i otvoreno sprdali, no bilo je onih koji su u Kateinoj - budimo iskreni, ne baš osobito vješto sklopljenom outfitu - prepoznali povratak trenda s prijelaza milenija.

image

 Katie Holmes

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Riječ je o kombinaciji koja je bila jako popularna u Y2K eri - sjetimo se samo kako su ga rado nosile Miley Cyrus, Zooey Deschanel, Jessica Alba, Nicole Ritchie i mnoge druge - premda se na malo drugačiji način nosila i tijekom procvata pokreta djece cvijeća.

image

Miley Cyrus

Timothy A. Clary/Afp

Nama se čini jako praktična i zgodna za kombiniranje te je upravo savršena za one dane kad nam se čini da u ormaru nemamo ama baš ništa zanimljivo za odjenuti, kao i za nošenje odjeće koja nam je trenutno pretanka ili prekratka. 

image

 Louis Vuitton Spring-Summer 2022 Ready-to-Wear

Christophe Archambault/Afp

Katie nipošto nije jedina koja je najavila povratak ovog trenda - naslutiti su nam ga dale velike modne kuće poput Louisa Vuittona, koji ga je uključio u kolekciju za aktualnu jesen/zimu, da bi ga ponovio i na predstavljanju kreacija za 2023.

image

Louis Vuitton‘s Cruise 2023 Fashion Show

Patrick T. Fallon/Afp

Vidjeli smo ga i kod Proenze Schouler, Colline Strade, Chopove Lowene, Sacaia... a baš nas veseli vidjeti da se nosi i u Splitu, što je tijekom vikenda zabilježio Cropixov fotoreporter Saša Burić.

image


 

Saša Burić/Cropix

Želite li i vi isprobati ovu kombinaciju - ili je ponovno nositi, ali na novi način - ovo su smjernice o tome kako se nosi u 2023. godini.

image

 Proenza Schouler 

Bertrand Guay/Afp

1. Slip haljinu tankih naramenica sparite s uskim trapericama ili kožnim hlačama i čizmama na visoku potpeticu za pomalo edgy, izazovan dojam.

2. Odlučite se za grunge s čizmama debelog potplata, wide-leg hlačama i zvonoliko krojenim haljinama ili suknjama.

3. Umjesto haljine odaberite suknju, spojite je sa straight-leg hlačama i look zaokružite ležernim džemperom.

image

Chloe Fall-Winter 2022-2023 

Julien De Rosa/Afp

4. Cijeli look posložite od međusobno kontrastno teksturiranih komada u istim ili sličnim bojama.

5. Poigrajte se košuljom-haljinom i hlačama ravnog kroja.

6. Iskombinirajte pletenu haljinu s uskim hlačama i čizmama ili pak s hlačama širokih nogavica i obućom s platformom.

Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!

18. travanj 2024 21:26