Overlay
Croisiere 2022

Modne ideje koje ćemo rado kopirati: Diorova cruise kolekcija je fantastična, kao zvijezda večeri pojavila se glumica čiji smo stil sa seta zavoljeli

Piše T.S.M.
Foto Aris Messinis
20. lipnja 2021. - 12:15

Dior je predstavio svoju Croisiere (Cruise) 2022 kolekciju, a nakon što smo vidjeli fotografije možemo se samo nadati da će ideje predložene za narednu godinu u modu ući već ove. Kako možete vidjeti, kolekcija obiluje čistim linijama, minimalizmom i odlikuje se jednostavnošću na tragu klasične sportske odjeće - nikakvo čudo jer Maria Grazia Chiuri priznaje da je nadahnuće dobila upravo iz svijeta sporta, čiju je važnost, kako je priznala, uvidjela tek kad nam je svima, uslijed pandemije, bavljenje njime postalo ograničeno. 

image
A model presents a creation for Dior during the 2022 Dior Croisiere (Cruise) fashion show, at the Panathenaic Stadium, in Athens, on June 17, 2021. (Photo by ARIS MESSINIS/AFP)
Aris Messinis

Nadahnuće joj je bila i Grčka, no, kako je rekla, željela je izbjeći klišeje vezane uz starogrčku odjeću. Naznake tipičnih grčkih elemenata tako vidimo teki ponegdje i to moderno stilizirane. Tradiciji se Chiurri, pak, naklonila koristeći materijale tkane u malim obiteljskim radionicama i druge artizanski izrađene elemente.

image
A model presents a creation for Dior during the 2022 Dior Croisiere (Cruise) fashion show, at the Panathenaic Stadium, in Athens, on June 17, 2021. (Photo by ARIS MESSINIS/AFP)
Aris Messinis

Kolekcija je prikazana na stadionu Panathenaic u Ateni, a kao zvijezda večeri pojavila se Anya Taylor-Joy, glumica u čije smo se kostime sa seta serije Queen's Gambit svi zaljubili.

image
US-born Argentine-British actress and model Anya Taylor-Joy poses during the photocall before the 2022 Dior Croisiere (Cruise) fashion show, at the Panathenaic Stadium, in Athens, on June 17, 2021. (Photo by ARIS MESSINIS/AFP)
Aris Messinis

Anya je za ovu prigodu odjenula zadivljujuću prozirnu zlatnu haljinu dužine do poda, a na nogama je nosila par zlatnih sandala iz Diorove kolekcije. Unatoč svoj sili zlata i prozirnom materijalu, djelovala je elegantno i eterično, poput neke plemenite djeve iz grčke mitologije. Tražite li ideju za svečani look, kopirajte Anyin s Diorove revije, a spremate li se na krstarenje ili bar želite izgledati kao da ste na điti, ukradite ideje od Chiurri.

Pratite Stil i na Instagramu!

18. travanj 2024 18:29