Overlay
kućna njega

Koža i kosa zablistat će vam nakon hranjivih tretmana: evo kako ih pravilno njegovati i pripremiti za zimu, izdvajamo najbolje hidratantne proizvode

Piše Iva Ivanac
28. listopada 2020. - 09:18

Baš kao što prije ljeta kožu pripremamo za sunčanje, tako ju je, kako bi zadržala zdravi sjaj, uoči zime potrebno pripremiti za hladnoću i boravak u zagrijanim prostorijama.

To znači da biste umjesto laganih fluidnih krema trebali birati one bogatiijeg sastava, pazeći pri tom da ne sadrže komedogene sastojke. U svoju rutinu uvedite upotrebu hidratantnih seruma koji će prodrijeti dublje u stanice kože.

Zimi je isušivanje jedan od najvećih problema pa skratite boravak pod vrućim tušem, a ovo, nažalost, vrijedi i za kupke, mnogima najdraži ritual. Voda za tuširanje i kupanje treba biti mlaka, u protivnom s kože skida prirodna ulja zbog čega dolazi do suhoće. Ne zaboravite odmah nakon kupanja nanijeti mlijeko za tijelo, a oni kojima se koža zimi jako peruta bi trebali iskušati bogate balzame sa shea maslacem ili zobi jer će hidrirati kožu, ali i ublažiti osjećaj zatezanja i svrbeža. Isušivanje kože može ublažiti ovlaživač zraka.

I zimi je nužna redovita eksfolijacija, jedan od načina za ublažavanje perutanja te olakšavanje upijanja hranjivih sastojaka iz krema i losiona, a zima je ujedno najbolje vrijeme za kemijske peelinge, s obzirom da se manje izlažemo suncu. Pripazite ipak da nakon takvih tretmana, unatoč tome što nije ljeto, nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. 

Jedna od zimskih neugodnosti su i urasle dlake pa je u hladno doba godine pametno uvesti upotrebu losiona  koji sprečavaju ovu pojavu.

Zahvaljujući hladnoći i vjetru, zmi gotovo svi imamo problema s usnama. U takvom slučaju može pomoći malo učestalija eksfolijacija  Na tržištu postoje brojni preparati za tu namjenu no i sami je možete obaviti uz pomoć žličice meda i šećera. Mješavinom protrljajte usne, isperite pa nanesite melem za usne.

Za zimu trebate pripremiti i kosu. Za pranje kose birajte dermatološke šampone koji neće iziritirati suho vlasište te uvedite dodatnu hidrataciju maskama i serumima za kosu. Vlasi čuvajte kapama, a kako bi spriječili neugodni elektricitet, nabavite regenerator koji se ne ispire.

Ne zaboravite ni masažu vlasišta koja će održati regularnu proizvodnju prirodnih ulja, ključnu za održavanje hidratacije i zdrav rast kose.

I zapamtite, za zimsku je njegu ključna hidratacija, stoga uvedite dodatne hranjive proizvode pa će vam koža i kosa biti zahvalni.

23. travanj 2024 12:04