Overlay
promjena

Kakve ćemo frizure nositi ove jeseni? Sudeći po preporukama vodećih stilista, donedavno najpopularniji đir više nije u modi

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Nataliya Petrova/ AFP
2. rujna 2020. - 12:04

Jesenske kolekcije već su odavno u trgovinama, možda ste već ponešto i kupili, no eto dileme: hoće li se vaša frizura uklopiti u novi look? Hoćete li ostati vjerni svom điru ili ćete, pod uvjetom da želite slušati preporuke iz modnog svijeta, morati nešto poduzeti? Čak i ako ne ispunjavate spomenuti uvjet (drugim riječima, nije vas briga za preporuke tamo nekih stilista), nakon cijelog ljeta na plaži vaša kosa vjerojatno vapi za šišanjem... 

Dakle, evo što će se nositi ove jeseni, bar ako ćemo suditi prema viđenome na modnim revijama za ovu sezonu.

Nakon duuuge vladavine kose srednje duljine, vrijeme je za puštanje. XXL duga kosa vraća se u modu, no za razliku od jednoličnog đira od prije nekoliko godina sad će se nositi slojevito ošišana. Sličan efekt može se postići gužvanjem ili naoko nemarnim sušenjem. Poanta je dati frizuri živahnost i doskočiti umornom, ovješenom izgledu.

image
Gigi Hadid na reviji Michaela Korsau New Yorku
Angela Weiss/ AFP
image
Revija dizajnera Marques Almeide na London Fashion Weeku
Daniel Leal-olivas

I bob se skratio: više se ne nosi 'lob', duljina je bliža bradi nego ramenu. Može se nositi sa šiškama, kao francuski bob ili bez njih. Kod novog boba razdjeljak može biti na sredini ili sa strane, a kosa začešljana ili razbarušena.

image
Kaia Gerber na reviji Michaela Korsa u New Yorku
Angela Weiss/ AFP
image
Revoija modne lkuće TOGA na London Fashion Weeku
Daniel Leal-Olivas/AFP

Još uvijek je in retro đir sa šiškama na slojevito ošišanoj kovrčavoj kosi. Retro frizura naglašava kosti lica i oči, a ove je sezone nešto kraća, bliža punk nego rock verziji.

image
Revija modne kuće Longchamp na New York Fashion Weeku
Angela Weiss/ AFP

Svoj trenutak ponovno ima i pixie frizura. Za razliku od dječačke verzije koju smo nosili kad je zadnji put bila popularna, novi je pixie nešto ženstveniji. Taj se dojam može postići nešto duljim šiškama ili pak valovima u stilu prvih desetljeća prošlog stoljeća.

image
Revija modne kuće Longchamp na New York Fashion Weeku
Angela Weiss/ AFP
image
Revija modne kuće Dolce & Gabbana na milanskom Tjednu mode
Nataliya Petrova/ AFP
image
Revija Victorije Beckham na London Fashion Weeku
Daniel Leal-Olivas/AFP

Ako ste mislili da je odzvonilo kratkim šiškama, prevarili ste se. I dalje su u điru, no u pravilu na ravnoj poludugoj kosi, gdje stvaraju dojam na tragu pop mode 60-ih ili grunge stila 90-ih. Međutim, viđamo ih i na kratkoj kosi, naoko nepravilno ošišane. 

image
Revija ready-to-wear kolekcije modne kuće Dior u Parizu
Francois Guillot/ AFP

 

22. travanj 2024 19:54